Olesen kiisti jälleen kaikki syytteet – tanskalaistähti menettää ainakin puolet kaudesta 2020 - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Olesen kiisti jälleen kaikki syytteet – tanskalaistähti menettää ainakin puolet kaudesta 2020

Thorbjørn Olesenin hyllytys on venymässä vähintään yhdeksän kuukauden pituiseksi. Kuva: Getty Images

Lennolla häiriköivästi käyttäytyneen Thorbjørn Olesenin oikeusjutun käsittely alkaa toukokuussa.

Viisinkertainen ET-voittaja Thorbjørn Olesen oli perjantaina kolmannen oikeuden kuultavana, kun hänen syytteitään luettiin lontoolaisessa tuomioistuimessa. Pelaaja kiisti myös tällä kertaa kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset. Tämän ohella tummansiniseen pukuun sonnustautunut tanskalainen vahvisti oikeussalissa vain osoitteeensa ja henkilöllisyytensä.

Joulun alla 30 vuotta täyttävä Olesen haastettiin oikeuteen, kun hänen kerrottiin käyttäytyneen häiritsevästi lentokoneessa paluumatkalla Nashvillestä Lontooseen 29. heinäkuuta. Olesen oli ollut pelaamassa Memphisissä käydyssä World Golf Championship -sarjan kilpailussa.

Tuomioistuimessa Olesenin syytteet koskivat seksuaalista häirintää, pahoinpitelyä ja päihtymystä lennolla. Sekä syyttäjän että puolustuksen odotetaan tuovan tapauksen tiimoilta todistajia varsinaiseen oikeuskäsittelyyn.

Lontoon lounaispuolella Chelseassa asuva Olesen matkusti kyseisellä lennolla Ian Poulterin kanssa, jonka on mainittu toppuutelleen pelikaveriaan lentokoneessa. Kuin rauhoittelu ei auttanut, englantilainen kertoi ryhtyneensä nukkumaan, eikä ole sanojensa mukaan nähnyt tai kuullut väitettyjä tapahtumia.

Jutun puimisen on määrä alkaa Lontoossa toukokuun 11. päivänä. European Tour hyllytti pelaajan tapauksen johdosta jo viime kesänä, ja kiertue kertoi pannan jatkuvan niin kauan kuin oikeusjuttu on kesken. Se merkitsee sitä, että tänä vuonna kaikki majorit pelannut Olesen menettää ainakin noin puolet kauden 2020 kilpailuista. Hän on myös vaarassa jäädä rannalle ensi vuoden heinä-elokuussa käytävistä Tokion olympiakisoista.

Vuoden 2018 Euroopan voittoisaan Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Olesen nousi edellisen, Memphisissä pelaamansa St. Jude FedEx Invitational -turnauksen jälkeen maailmanlistalla sijalle 62. OWGR-listan viimeisimmässä päivityksessä hänet rankattiin 87:nneksi.

Lue seuraavaksi: Thorbjørn Olesen pidätettiin Lontoon lennolla seksuaalisen ahdistelun vuoksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje