Odotettu kaksikko pokkasi pytyt PGA:n palkintogaalassa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Odotettu kaksikko pokkasi pytyt PGA:n palkintogaalassa

Solheim Cup -menestys oli Matilda Castrenin kauden kohokohtia.

Huippukauden pelanneesta Matilda Castrenista Vuoden pelaaja ja Petteri Nykylle Vuoden valmentaja -titteli.

Suomen PGA:n palkintogaalaa vietettiin torstai-iltana Helsingissä. Palkintopöydän putsasivat odotetut nimet, sillä Matilda Castrenin valinta Vuoden pelaajaksi oli itsestäänselvyys, eikä Petteri Nykylle löytynyt todellista haastajaa valmentajakategoriassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Castrenin tunnelmat palkinnon selvittyä olivat todella positiiviset, ja hänelle PGA:n pelaajajäsenten äänestämä valinta oli enemmän kuin mieluinen asia.

”Kaikki tavoitteet, jotka oli asetettu vähän kauemmaksikin, täyttyivät tänä vuonna. Nyt kun on hetken hengähtänyt, on ehtinyt miettiä kaikkia tämän kauden juttuja. Olympialaiset, Solheim Cup, ensimmäinen LPGA-voitto ja LET-voitto. On ollut kyllä kaikenlaista vuoristorataa”, Castren muistelee läpimurtokautensa huippuhetkiä.

Valinta PGA:n Vuoden pelaajaksi on suomalaisuutta arvostavalle Castrenille iso asia. Vaikka hän asuu Yhdysvalloissa, Suomi on silti hänellä rakas kotimaa.

”On todella suuri kunnia olla Suomen PGA:n Vuoden pelaaja. Olen ollut Jenkeissä aika pitkään, mutta silti Suomesta tulevat tunnustukset tuntuvat todella hyvältä, ja otan palkinnon mielelläni vastaan”, Castren sanoo PGA:n tiedotteessa.

Vuoden valmentajaksi valittu Petteri Nykky on toiminut Castrenin valmentajana jo yli 10 vuoden ajan. Yhteistyön helmiä päästiin viime vuonna keräämään vähän ennakoitua nopeammalla aikataululla, mutta se ei Nykkyä hätkäyttänyt.

”Se pitää aina muistaa, että pelaajat tekevät valmentajan. Valmentajan tehtävä on olla pilaamatta urheilijan mahdollisuuksia olla niin hyvä kuin se voi olla. Siitähän tässä on kyse”, Nykky muistuttaa.

Nykyn kaikilla valmennettavilla oli upea kausi. Vaikka Castren loisti kirkkaimpana tähtenä, myös muut pelaajat onnistuivat todella hienosti. Emilia Tukiainen nousi kauden päätteeksi LET:lle, Ursula Wikström oli Castrenin voittamassa Aura Golfin LET-kilpailussa toinen ja pelasi muutenkin yhden uransa parhaista kausista, ja äitiyslomalla oleva Noora Komulainen ylsi Aura Golfissa komeasti 15:nneksi.

Tämä oli totaaliyllätys. En osannut odottaa tällaista kuuna päivänä.

PGA Awardseissa oli kaksi muutakin palkintokategoriaa. Teaching Professional of the Year -palkinto ojennettiin Löfkulla Golfissa opettavalle Teemu Salliselle. Sallinen on nuoremman polven PGA-opettajia, jonka ansioiksi huippuhyvän opetustoiminnan lisäksi lasketaan aktiivinen sosiaalisen median hyödyntäminen ja oman talviharjoitustilan rakentaminen yhdessä kollegansa Ari Kosken kanssa.

Sallinen oli valinnastaan todella otettu, ja palkinto on hänelle eräänlainen unelmien täyttymys.

”Tämä oli totaaliyllätys. En osannut odottaa tällaista kuuna päivänä. Muistan, kun Timo Karvinen palkittiin Vuoden valmentajana muutama vuosi sitten, niin ajattelin, että minä olen niin pieni pro hänen rinnallaan, että kyllä tässä ihmeitä saa tapahtua, että minä saan joskus PGA:lta edes jonkun vastaavan palkinnon. Nyt kun tämä tapahtui, niin olen ihan sanaton” Sallinen sanoo iloisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

PGA Suomi -palkinnon voitti tänä vuonna GoGolf Lounge -palvelukokonaisuus. PGA:n palkintoperusteluissa GoGolf Loungea kehuttiin erityisesti talvigolfin viihtyisyyden nostamisesta uudelle tasolle.

”Olemme erittäin otettuja, että meidän merkittävät investointimme golfareiden talviharjoitteluun huomioidaan myös toimialan sisällä. Olemme viimeisen vuoden aikana rakentaneet moderneja talviharjoittelukeskuksia Suomeen jo yli 6 000 m2. Ympärivuotinen golf vaatii Pohjoismaissa lämpimiä sisäharjoittelukeskuksia, ja me olemme tuoneet niihin laadun lisäksi myös viihteellisiä elementtejä”, sanoo GoGolf Groupin toimitusjohtaja Jyrki Rehumäki.

Lähde: Suomen PGA:n tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje