Nordcenterissä laitetaan pelaajat lujille – Kalle Samooja: ”Tiukat lipunpaikat saattavat aiheuttaa ongelmia” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nordcenterissä laitetaan pelaajat lujille – Kalle Samooja: "Tiukat lipunpaikat saattavat aiheuttaa ongelmia"

Kalle Samooja yrittää kesyttää keskiviikkona vaikeaksi viritetyn Nordcenterin Fream-kentän. Kuva: Getty Images

Samooja uskoo, että Fream-kentällä tulee olemaan lähin ET:n kisoja muistuttava viritys.

Nordcenter Golf & Country Clubissa pelataan keskiviikkona kilpailu, jonka osallistujia ei haluta päästää helpolla. The Fream Extreme Open by Åminne Miljö käydään nimensä mukaisesti golfkeskuksen Fream-kentällä, joka on pyritty virittämään mahdollisimman vaikeaksi.

Tiipaikat on viety niin kauaksi kuin ne ovat kullakin reiällä mahdollista asettaa. Karheikkoruoho on normaalia pidempää ja väyliä on kavennettu reilusti. Myös lippuja viedään tiukkoihin kulmiin, eikä viheriöiltä tule puuttumaan nopeutta. Omaa väriä tapahtumaan tuo ykkösen lyöntipaikka, joka on sijoitettu klubin terassille.

Yhden kierroksen mittainen lyöntipelikilpailu on houkutellut Nordcenteriin runsaasti nimekkäitä kotimaisia pelaajia. 1500 euron ykköspalkintoa lähtevät tavoittelemaan muun muassa Juuso Kahlos, Teemu Putkonen, Lauri Ruuska, Linus Väisänen sekä kisan ykköstähti, ET-pelaaja Kalle Samooja.

Samooja ei osallistu tällä ja ensi viikolla European Tourin ja Challenge Tourin kahteen Itävallassa pelattavaan yhteiskilpailuun, vaan jatkaa kauttaan ET:llä vasta heinäkuun loppupuolella British Mastersissa.

”Ajattelin käydä testaamassa peliä kunnon virityksessä olevalla kentällä. Varmasti lähin setup, mitä meidän kisoissa tulee olemaan”, Samooja kertoi.

Turkulaiselle Nordcenterin Fream ei ole ennestään erityisen tuttu kenttä.

”Olen pelannut siellä vain 1,5 kierrosta. Mahdolliset tiukat lipunpaikat saattaa aiheuttaa ongelmia. Tämä on yksi askel kohti kauden jatkumista, joka omalla osallani on kahden viikon päässä.”

Lauri Ruuska on yksi Nordcenterin kisan voittajasuosikeista. Kuva: Swedish Golf Tour

Lauri Ruuska kävi testaamassa kentän tiistaina Season Golf Academyn pelaajien kanssa.

”Kenttä oli vielä aika märkä, mikä asettaa tiettyjä rajoituksia virittämiseen. Griinejä ilmeisesti jyräillään tiuhaan tahtiin ja leikataan lyhyeksi − ne tosin olivat jo nyt  liukkaat ja huippukunnossa. Hyvä pelaajaporukka on saatu Nordcenteriin, ja se enteilee hyvää kisaa”, hän sanoi.

Naisten puolella LET-pelaajista mukana ovat Tiia Koivisto ja Sanna Nuutinen. ProN-sarjan paras kuittaa voitostaan 1000 euroa. Kaikkiaan kolmelle naiselle ja viidelle miehelle on luvassa rahapalkinnot.

Molemmissa sarjoissa on myös lähemmäksi lippua – ja pisin draivi -kilpailut, joiden voittajat saavat 125 euroa. 500 euron eagle-potti jaetaan puolestaan eaglen tekijöiden kesken. Lisäksi kilpaillaan bonusreikien (6, 12, 17 ja 18) yhteistuloksesta, jonka ykkönen tienaa 500 euroa.

Ammattilaisten sarjoihin on ilmoittautunut yhteensä 39 pelaajaa, miesten ja naisten amatöörisarjoissa on kaikkiaan 83 osallistujaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje