Nikke Tyry voitti TrackManin simulaattorikisan ja pokkasi komeat palkintorahat - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nikke Tyry voitti TrackManin simulaattorikisan ja pokkasi komeat palkintorahat

Nikke Tyry on ensimmäinen suomalaisvoittaja tänä keväänä käynnistyneellä NEXT Golf Tourilla.

NEXT Golf Tourilla on jaossa huomattava palkintopotti jokaisessa osakilpailussa.

TrackManin sponsoroimaa NEXT Golf Touria pystyy pelaamaan missä päin maailmaa tahansa. Käytännössä ainoa kriteeri on, että käytössä on TrackManin simulaattori. Kiertueen neljännen osakilpailun voittotulos pelattiin Helsingin Planmeca Areenalla. Kovasta 65 (-7) lyönnin tuloksesta vastasi Nikke Tyry.

NEXT Golf Tourilla pelattava kenttä vaihtuu jokaisessa kilpailussa. Neljännessä kisassa pelattiin Floridassa sijaitsevaa Concession Golf Clubia. Kisakierros piti pelata helmikuun 15–26 välisenä aikana. Tyry pelasi oman kierroksensa heti aikaikkunan alussa ja sai jännittää loppuun saakka tuloslistan päivittymistä.

Psykologisena kokeena tämä oli sellainen kuin johonkin BB-taloon olisi hypännyt

Tanskalainen Frederik Tottenborg pelasi saman tuloksen Tyryn kanssa. Kilpailun sääntöjen mukaan siinä tapauksessa aletaan vertaamaan viimeisiä yhdeksää, kuutta, kolmea ja tarvittaessa viimeistä reikää. Tyryn viimeiset kolme reikää olivat paremmat ja näin hän voitti kilpailun. Voitosta kilahti reilun 18 000 euron palkintosekki.

“Minulla oli vahva aavistus, että oman tuloksen pitäisi riittää. Joka päivä tuli “luoteja”, joita piti väistellä. Osa tuli lähemmäs, osa jäi kauemmas. Olin ihan tiloissa sellaiset puolitoista viikkoa”, Tyry kertoo.

Jännittävimmät hetket Tyryn kohdalla oli Tottenborgin kierroksen aikana. Tanskalainen oli jo pelaamassa parempaa kierrosta, mutta sortui bogeyyn viimeisellä reiällä.

“Siinä vaiheessa ajattelin, että ehkä joku tulee ohi tai sitten ei. Loppuun saakka selvittiin. Henkisesti raastavia päiviä ne olivat.”

“En ole elämässäni kokenut mitään vastaavaa. Psykologisena kokeena tämä oli sellainen kuin johonkin BB-taloon olisi hypännyt. Jouduin tutkimaan omaa mieltä monen asian kautta. Minulle itselleni tämä merkitsi aivan järkyttävän paljon. Ei ainoastaan voitto, vaan se, että sai revittyä itsestä noin paljon irti”, Tyry kuvailee.

Tyry on pelannut golfia koko ikänsä ja kilpailuja on kertynyt roima määrä. Normaaliin golfkierrokseen verrattuna simulaattorikierros on luonnollisesti lyhyempi, kun siirtymiset jäävät pois. Nyt pelattu voittokierros kesti Tyryltä vähän alle puoli tuntia.

“Normaalisti pelaan simulaattorissa tuollaisen kentän johonkin reiluun 20 minuuttiin. Nyt otin tarkoituksella vähän rauhallisemmin, ettei tarvinnut juosta kenttää läpi.”

Valmistautumisen merkitystä ei sovi koskaan väheksyä simulaattorigolfissakaan. Tyry tekee päivätöitä Planmeca Areenalla, joten hän pystyi harjoittelemaan Concession Golfin kenttää ennen varsinaista kisakierrosta. Itse kisapäivään hän valmistautui myös huolella.

“Juoksin ennen kierrosta Areenalle, avasin kropan ja tein omat oudot lämmittelyni ennen kierrosta. Vedin vielä yhden harkkarundin ennen kuin olin valmis kisaamaan. Aikaisemmilla kisakierroksilla olen koittanut saada somen kautta suomalaisia pelaajia mukaan pelaamaan. Nyt en edes kertonut kenellekään, että pelaan. Panostin vain itseeni ja tein suorituksen omassa rauhassa”, hän kertoo.

Tyryn voittamat palkintorahat ovat merkittäviä. Esimerkiksi viime viikon DP World Tourin kilpailussa Mikko Korhonen sai samansuuruisen palkkion työstään sijoituttuaan 25:nneksi.

Tyry on ilmoittautunut huhtikuussa pelattaviin Nordic Liigan osakilpailuihin Puolaan ja voittorahoilla hän pystyy kattamaan muun muassa tuosta kisareissusta aiheutuvia kustannuksia.

NEXT Golf Tourin rankingissa hän nousi neljänneksi. Kiertuetta on jäljellä vielä kaksi kilpailua. Kiertueen kymmenen parasta pokkaavat vielä lisää rahaa, joten Tyryllä on hyvät mahdollisuudet kasvattaa NEXT Golf Tourilta saamiaan palkintorahoja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje