New Yorkin lennot odottavat ottajaansa – hole in one on Särkänniemessä vielä tekemättä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

New Yorkin lennot odottavat ottajaansa – hole in one on Särkänniemessä vielä tekemättä

Tero Kokkonen lyö kohti kelluvaa viheriötä Särkänniemen golfalueen hole in one -pisteessä.

Ei sen pitäisi kovin vaikeaa olla. Matkaa vain 55 metriä, korissa parikymmentä palloa ja kymmeniä yrittäjiä joka päivä. Kyllä niistä joku osuu.

Vaan kun ei ole osunut.

Tampereen Särkänniemeen viime vuonna avatulla hole in one -pisteellä ei ole nähty tänä vuonna vielä ensimmäistäkään ässää.

Eikä saalis ollut viime vuonnakaan runsas. Kesän ainoa onnistuja oli kuopiolainen Marko Ylönen, joka piipahti ilmaiset lentoliput holaristaan voittaneena New Yorkissa.

Tehtävä ei tosiasiassa ole aivan niin helppo kuin miltä se saattaa ehkä näyttää. Kelluva viheriö on kohteena pieni ja lyönnin on oltava profiililtaan oikeanlainen, riittävän korkea ja mielellään spinnaava. Matalalla rullaavalla lyönnillä saarigriinille ei ole asiaa.

Lyöntipaikka Näsijärven rannalla on tuulelle altis ja varsinkin sivutuuli tekee suorituksesta todella haastavan. Suoraan järvenselältä puhaltava vastatuuli, navakampikin, sen sijaan parantaa onnistumisen mahdollisuuksia. Saarigriini on yllättävän vastaanottava, ja griinille osumisestakin palkitaan.

”Ammattilaisena pelaava Erik Myllymäki kävi kokeilemassa, löi kuusi palloa griinille ja vei mukanaan nipun hotellilahjakortteja. Annoimme hänelle porttikiellon”, vitsailee idean isä Tero Kokkonen.

Kokkonen pyörittää yhtiökumppaneidensa kanssa huvipuiston golfaluetta, jossa pääsee kokeilemaan myös lähipeliä Intergreensin tekonurmiviheriöllä. Lähiaikoina alueella pääsee kokeilemaan myös Golfliitolta lainassa olevaa Golf Darts -taulua. Muistakin yhteistyökuvioista Golfliiton kanssa neuvotellaan.

Golfalueen suuri ajatus on madaltaa golfin kokeilemisen kynnystä. Särkänniemessä golf on siellä, missä ihmisetkin ovat, erityisesti lapset.

”Innostus on hyvä herättää juuri tämäntapaisessa leikkiympäristössä, jossa lapset tuntevat olonsa kotoisaksi”, Kokkonen sanoo.

Hänen suunnitelmissaan on rakentaa ensi kesäksi toinen, nimenomaan lapsille tarkoitettu kelluva viheriö, selvästi lähemmäs rantaa.

Tänä kesänä Särkänniemen huvipuisto on päivittäin auki elokuun 25. päivään saakka.

Tero Kokkonen osui paikalle, kun Golfpiste piipahti Särkänniemessä. Alla olevasta videosta selviää, osuiko Kokkonen itse saariviheriölle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje