Neljä ammattilaiskisaa voittanut korealaissensaatio löi hudin draiverilla – katso video - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Neljä ammattilaiskisaa voittanut korealaissensaatio löi hudin draiverilla – katso video

Hosung Choi osallistui helmikuussa 2019 Pebble Beachillä pelattuun PGA Tourin kilpailuun. Kuva: Getty Images

Hosung Choi on herättänyt maailmanlaajuista huomiota erikoisella lyöntityylillään.

Korea Professional Golf Tourin kilpailussa sattui lauantaina harvinainen tapaus, kun kolmannen kierroksen kärkiryhmässä pelannut Hosung Choi löi Aramir Country Clubin kentän 18. reiän tiipaikalla hudin.

Draiverin lapa osui kaukana pallon takana maahan viuhuen siitä pelivälineen yli. Lopulta pallo putosi ilmavirran voimasta tiin päältä.

Tapahtumahetkellä Busan Gyeongnam Open -kilpailussa tilanteessa -12 ollut Choi seisoi hetken aikaa epäuskoisena lyöntipaikalla, kunnes jatkoi peliä tehden bogin. Choi eteni kisan päätöspäivään kuusi lyöntiä kärjestä.

Choi, 46, on herättänyt maailmanlaajuista huomiota eläväisellä ja poikkeuksellisella lyönnin follow-through-vaiheella.

”En ole yhtä notkea kuin nuoret kaverit, enkä pysty kääntämään lantiotani kovin hyvin. Tällä tavalla saan lyöntiin enemmän voimaa, ja minulla on myös pienempi loukkaantumisen todennäköisyys”, Choi perusteli viime vuonna erikoista tekniikkaansa.

Choi on voittanut neljä ammattilaisturnausta, joista kolme Japanin kiertueella. Näistä viimeisin on peräisin marraskuulta, jolloin hän jätti Shugo Imahiran kahden lyönnin päähän.

Maailmanlistan 218:s pelaa tällä viikolla ensimmäistä kilpailuaan sitten tammikuun, jolloin hän nousi otsikoihin toisesta epätavallisesta syystä. Choi irrotti SMBC Singapore Openissa epäonnistuneen avauksen jälkeen kätensä draiverista, joka lennähti päin hänen pelikumppaniaan.

Hosung Choi on saanut muutamia kutsuja myös PGA Tourin ja Euroopan kiertueen turnauksiin, joissa hän ei ole kuitenkaan yltänyt jatkokierroksille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje