Naantalissa valmistaudutaan Asuntomessuihin, jotka näkyvät myös kaupungin golfkentillä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Naantalissa valmistaudutaan Asuntomessuihin, jotka näkyvät myös kaupungin golfkentillä

Kultaranta Golfin pääomistaja Pekka Jokisuu on vaikuttanut vahvasti Asuntomessujen taustalla.

Naantalissa golfkentät ovat olleet täynnä viime vuosina. Asuntomessujevieraiden kannattaakin varata tiiaikansa ajoissa.

Naantalissa järjestetään Asuntomessut 15.7.–14.8. Viime vuosina kävijämäärät eivät ole yltäneet takavuosien ennätyslukemiin, mutta sadantuhannen kävijän rajasta haaveileminen ei ole tuulesta temmattua.

Osansa kävijäryntäyksestä saavat myös alueen golfkentät, erityisesti Aurinko Golf ja Kultaranta Golf.

Kultaranta on sikäli keskiössä, että Asuntomessualue rakentuu aivan kentän kupeeseen Luonnonmaan saarelle. Lähimmät messukodit näkyvät mm. väylältä 12. Kultaranta on myös ainoa hotelli messualueella.

Kultarannassa majoittuvat vieraat saavat green feensä hieman edullisemmin, mutta sitäkin mehevämpi porkkana on se, että lähtöajan voi varata majoitusvarauksen yhteydessä vaikka kuukausia ennen tiiaikaa.

”Yksi monia kiinnostava yhteistyön muoto on Aura Golfin kanssa yhteinen pelipaketti, joka sisältää majoituksen meillä ja kierroksen Kultarannassa ja Aurassa. Tässäkin paketissa tiiajan pääsee varaamaan heti varauksen yhteydessä molemmille kentille, joka on aika iso plussa myös Auraa ajatellen”, Salo vinkkaa.

Luonnonmaa on parasta aikaa melkoisen mullistuksen kohteena, mutta tulevaisuudessa vauhti tulee entisestään kiihtymään. Saarella on tällä hetkellä parisen tuhatta asukasta, mutta visioissa siitä maalataan noin 7000 ihmisen asuinaluetta vuoteen 2050 mennessä.

Yksi merkittävimmistä hankkeista on niin sanottu ekokylä, joka tulee olemaan täysin energiaomavarainen ja muiltakin osin ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittava. Hanke on jo alulla ja Lappeenrannan yliopistolla on energiaratkaisuiden kehittämisessä merkittävä rooli. Hanke on merkittävä pelinavaus kansainvälisessäkin mittakaavassa.

Tulevaisuuden suuntaviivat ovat siis selvillä, mutta Asuntomessut näkyvät vahvasti Kultarannassa jo tänä kesänä.

”Vaikutukset näkyvät varmasti selkeimmin vasta tulevaisuudessa, mutta kyllä hotelli on jo aika täynnä tämän kesän osalta, kiinnostusta on todella paljon”, kertoo Kultarannan myyntijohtaja Timo Salo.

”Viime vuosina kenttä on ollut kovalla käytöllä. Viime vuonna meillä pelattiin noin 38 000 kierrosta. Tänä vuonna kausi on kaikkialla käynnistynyt verkkaisemmin ja Kultarannassakin ollaan viime kauden pelimääristä perässä noin 30%”, Salo kertoo.

Viime kesänä helteet koettelivat Kultarantaa kovalla kädellä, mutta tänä vuonna samanlaista tilannetta ei pääse syntymään. Salon mukaan virheistä on otettu opiksi ja esimerkiksi viheriöiden kosteutta ja kastelun tarvetta seurataan erittäin tarkoilla mittauksilla säännöllisesti.

Aurinko Golf

Naantali on ollut vuosikymmenien ajan suosittu lomakohde ja osansa on saanut myös golf. Aurinko Golfissa kierrosmäärät ovat viime vuosina ylittäneet jopa 60 000, joista vieraspelaajien osuus on reilut 10 000. Kuluva kausi ei ole käynnistynyt aivan yhtä ripeästi.

”Toukokuu oli aika viileä ja kierrosmäärissä se on näkynyt. Tällä hetkellä isolla kentällä on kuitenkin sellaiset 200–250 pelaajaa päivässä ja Ysi+ -kentällä (par 30) noin 150”, Aurinko Golfin toimitusjohtaja Arttu Pulkkinen kertoo.

Prime time -ajat alkavat siis olla kortilla. Asuntomessujen ajaksi Aurinko Golfissa ei ole paketoitu erityistarjouksia, osaltaan jo senkin takia, että suosittuna ajankohtana kenttää ei kannata myydä täyteen alennuksilla.

Greenfeen voi kuitenkin hankkia edullisemmin Naantalin kylpylästä, Turun S-ryhmän hotelleista ja Radisson Blue Marina -hotellista.

Keväällä green feen on saanut 10 euroa edullisemmin kuin tavallisesti johtuen kentän kunnosta.

”Tammikuusta alkaen poistimme lunta ja jäätä griineiltä säännöllisesti ja pääsimme avaamaan kentän heti kesäviheriöille. Kentänhoito onnistui erinomaisesti siinä työssä, mutta talvi oli kova ja se on näkynyt hieman kentän kunnossa. Nyt kenttä alkaa kuitenkin olla hyvässä kunnossa muutamia varjoisimpia paikkoja lukuun ottamatta”, Pulkkinen sanoo.

Aurinko Golfin ykkösväylä on par-viitonen, jonka molemmilla laidoilla vaanii vesieste. Vasemman laidan vesieste remontoitiin syksyllä uuteen uskoon. Heinäkuun alkuun mennessä se ja loputkin talvesta kärsineet kohdat alkavat olla hyvässä pelikunnossa.

Isoja remontteja Aurinko Golfissa ei ole tarvinnut tehdä. Pelattavuuteen on kuitenkin kiinnitetty huomiota raivaamalla puustoa ja aluskasvillisuutta pelin kannalta olennaisista kohdista. Griinibunkkereita on uusittu niin avausreiällä kuin kentän viidennellä ja kuudennella väylällä.

”Samassa yhteydessä ykkösväylän vasemman laidan vesiestettä muotoiltiin uusiksi ja se alue on vielä korjauksen alla”, Pulkkinen sanoo.

Aurinko Golf on panostanut aina vahvasti kilpagolfiin ja valmennustoimintaan. Satsauksia on tehty mm. palkkaamalla seuralle on ympärivuotinen päävalmentaja, Matti Salmi. Talviharjoittelun tueksi valmistui sisäharjoittelupaikka, jossa on kaksi simulaattoria.

Pulkkinen siirtyi golfin pariin niin sanotusti ulkopuolelta markkinointialalta. Aurinko Golfia hän johtaa neljättä vuotta.

”Sen on ehtinyt huomaamaan, että isoja muutoksia voi tehdä aika rauhallisella tempolla, sillä pelaajan ja harrastamisen mielekkyyden on aina oltava keskiössä. Monenlaisia näkemyksiä kehittämisestä voi olla, mutta ruohonjuuritasolla se nautinto tulee aika pienistä asioista ja niihin meidän on kiinnitettävä huomiota”, hän näkee.

Vaikka Asuntomessut keskittyvät Naantalin lounaispuolella sijaitsevalle Luonnonmaalle, on kaupunkikin saanut osansa kasvusta. Myös Aurinko Golfin ympäristöön on rakennettu ja kaavoitettu omakotitaloja.

”Kannattaa tulla tutustumaan. Ihan kentän laidaltakin on vielä tontteja myytävänä”, Pulkkinen vinkkaa.

Lue seuraavaksi: Ympärivuotinen valmentaja on Suomessa harvinaisuus, mutta Aurinko Golfissa sellainen palkattiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Golf-Mörtsjöön says:

    No nyt on vaan asumisen tilanne nuin tukala ettei uutta rahaa helposti liiku, niin en tiedä onko hyvä idea mainita kahta kallista asiaa kuten asunto ja golfkentät samassa lauseessa

  • lab says:

    Edellinen kirjoitus on asiaa mutta itse näkisin vielä niin että suurin ongelma on tuo Asuntomessut. Rakennetaan tönöjä alueelle mikä ei kiinnosta kuin promillea ihmisistä. Hintatataso on rikkaille ja muita ei edes kiinnosta. Jyväskylässä oli joku vuosi sitten ja asunnot yrittäneet vaihtaa omistajaa ahkerasti. Kuka haluaa asua alueella josta jokainen näkee asuntoon sisälle? Lehdessä yrittivät että ihmiset eivät tulisi pällistelemään vaan antaisivat asua rauhassa. Vuoden turhakkeeksi voisi äänestää kyseiset ’messut’.
    Eikä liity golfiin tämä kirjoitus tai nämä messut.