Miten käy NBA-mestarilta lajin vaihto? - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Miten käy NBA-mestarilta lajin vaihto?

Ansiokkaan NBA-uransa syksyllä 2020 päättänyt J.R. Smith keskittyy nyt yliopisto-opintoihin ja college-golfiin. Kuva: Getty Images

Los Angeles Lakersissa ja Cleveland Cavaliersissa mestaruutta juhlineen J.R. Smithin ura yliopistogolfissa ei alkanut kaksisesti.

Syksyn kohutuin college-pelaaja USA:n yliopistogolfissa on J.R. Smith, joka on tullut tunnetuksi yhdysvaltalaisille penkkiurheilijoille toisesta lajista, koripallosta.

New Jerseystä kotoisin oleva Smith, 36, päätti viime vuonna 16-vuotisen NBA-uransa Los Angeles Lakersin paidassa mestaruuteen, joka oli hänelle toinen. Ensimmäinen tuli neljä vuotta aiemmin Cleveland Cavaliersissa, jota Lauri Markkanen nykyään edustaa.

Smith oli pelipaikaltaan heittävä takamies. 198-senttinen, 102 kiloa painava pelaaja hoiti hommansa koripallokentillä ansiokkaasti kooten siinä sivussa noin 90 miljoonan dollarin tienestit.

Koristähden sydämen tiedetään sykkineen myös golfille, ja North Carolina A&T State -yliopiston golfjoukkue aiheutti elokuussa melkoisen jymypaukun, kun se kertoi pestanneensa koulussa opinnot aloittaneen Smithin riveihinsä.

Smith ei ollut vielä mukana syyskuussa käydyssä ensimmäisessä yliopistoturnauksessa, mutta raivasi joukkueen sisäisessä karsinnassa tiensä maanantaina Pohjois-Carolinassa alkaneeseen kilpailuun. ”Aggiesin” valmennuksesta muistutettiin, että ketään ei suosita valinnoissa: automaattinen paikka heltiää seuraavaan turnaukseen vain, jos pelaaja on ollut edellisessä kisassa joukkueensa top-kakkosessa.

Alamance Country Clubin kentällä pelattava Elon Phoenix Invitational ei käynnistynyt Smithiltä parhaalla tavalla, sillä hän löi kahdella ensimmäisellä kierroksella tulokset 83 ja 78. Henkilökohtaisessa kisassa hän on 84 pelaajan joukossa sijalla 81. Kilpailua johtava Pedro Rabada pelasi tulokset 65 ja 66.

Joukkuekilpailussakin Smithin edustamalla North Carolina A&T:llä riittää jälkimmäisenä pelipäivänä kirittävää, sillä 13 joukkueen kisassa takana on vain kaksi kuusikkoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje