Mitä ajatuksia herättää golfuran seitsemäs hole in one St. Andrewsissa? – “Onneksi oli holarivakuutus” - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mitä ajatuksia herättää golfuran seitsemäs hole in one St. Andrewsissa? – “Onneksi oli holarivakuutus”

Pallo kuppiin ja samppanjat jäihin.

Pickala Golfin hallituksen puheenjohtaja Jukka Utriainen pääsi nauttimaan tuoreimmasta holaristaan täysin siemauksin.

Hole in onen tekemisen sanotaan olevan hankalaa. Joillekin se varmana on, ja kaikille tuo golfareiden himoitsema tapahtuma ei osu koskaan kohdalle. Toisin on Jukka Utriaisella, joka teki golfuransa seitsemännen holarinsa eilen tiistaina.

Uusimman ”ässän” tapahtumapaikkana oli ei enempää eikä vähempää kuin St. Andrews Skotlannissa. Kenttänä Fairmontin Torrance Course. Samalla kentällä pelattiin DP World Tourin Hero Open heinäkuun lopussa.

Utriaisen nappilyönti tuli 130-metrisellä kahdeksannella reiällä.

”Ei siinä oikein parempaa lyöntiä olisi voinut tulla. Raapaisin pitching wedgellä pallon suoraan ilmassa koteloon. Se oli vähän niin kuin kolmen pisteen heitto takaviivan takaa”, Skotlannista tavoitettu Utriainen kertoo.

”Siinä oli pieni myötätuuli ja kun pallo tuli alas, niin kuului iso kolahdus. Kaikki ihmetteli, että mitä tapahtui. Mietittiin, että nyt taisi osua tankoon ja minneköhän pallo kimposi, kun sitä ei griinillä näkynyt. Kun menimme katsomaan, niin siellä se kotelon pohjalla oli.”

Utriaisen peliseurana olivat golfvalmentaja Petteri Nykky sekä Mika Wikström ja Teemu Savolainen Golfliitosta. Wikström heitti tilanteesta kuvatulla videolla, että ”kun putit eivät uppoa, niin pitää laittaa kauempaa säkkiin”.

”Yläfemmoja iskettiin ja Nykyn kanssa jopa halattiin. Eipä siinä muuta, jatkettiin peliä”, Utriainen nauraa.

Monesti holarin tehneen pelaajan peli on huippuonnistumisen jälkeen vähän sitä sun tätä. Utriaisella oli päinvastoin, sillä tuon jälkeen putit alkoivat uppoamaan ja alkukierroksen bogeyt muuttuivat pareiksi.

Fairmontin holari oli Utriaisen toinen ulkomailla. Hän on onnistunut Kaliforniassa laittamaan pallon yhdellä lyönnillä kuppiin. Siihen liittyy tarina saamatta jääneestä Cadillacista.

”Tein yhdessä kutsukisassa holarin. Jos olisin tehnyt sen seuraavana päivänä, niin olisin saanut Cadillacin. Nyt ei ollut sellaisia tarjolla, mutta onneksi oli holarivakuutus”, Utriainen iloitsee.

”Samppanja maistui ja ihan limitille sen vakuutuksen kanssa vedettiin. Voisin sanoa, että holari nousi hattuun.”

Utriaisen pidemmät holaritarinat jäävät muiden kuultaviksi, sillä hänen seuraava kierros golfin synnyinsijoilla starttasi vain parin minuutin jälkeen haastattelupuhelun päättymisestä.

Kyseinen alue Skotlannissa tulee intohimoiselle golfin ystävälle muutenkin tutuksi, sillä tämän viikon pelimatkan jälkeen hän piipahtaa muutaman päivän ajan Suomessa ennen paluuta seuraamaan DP World Tourin Alfred Dunhill Links Championshipiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje