11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Minea Blomqvistin luottokoutsi Timo Rauhala liittyy Minni & Roope Golf Schoolin vahvuuteen

Minniä hänen urallaan valmentanut Timo Rauhala vahvistaa jatkossa Pickalassa toimivaa Minni & Roope Golf Schoolia.

Minea Blomqvist-Kakko värväsi luottovalmentajansa Timo Rauhalan Pickalaan perustamansa Minni & Roope Golf Schoolin kokoonpanoon.

”Timo (Rauhala) on parasta, mitä Suomen golfvalmennuksessa voi saada. Olen ammentanut kilpapelaajana hänen opeistaan juniorivuosista saakka nousten kamppailemaan kärkisijoista maailman parhaiden kanssa. Nyt minulla ja koko valmennusryhmällämme on mahdollisuus hyödyntää Timon valtavaa kansainvälistä kokemusta tullaksemme entistä paremmiksi opettajiksi ja valmentajiksi”, Blomqvist-Kakko sanoo.

Rauhala tunnetaan parhaiten viisi Euroopan kiertueen osakilpailuvoittoa urallaan saavuttaneen Mikko Ilosen valmentajana. Myös Minea Blomqvist-Kakko on noussut Euroopan kiertueen kisassa korkeimmalle korokkeelle Rauhalan luotsaamana. Vuonna 2003 Rauhala toimi ruotsalaisen Henrik Stensonin valmentajana ja oli kääntämässä alavireistä kurssia uuteen nousuun. Kymmenen vuotta myöhemmin Stenson valittiin Ruotsissa vuoden urheilijaksi ja vuonna 2016 hän ylsi major-voittoon.

”On erittäin motivoivaa tehdä tavoitteellista yhteistyötä sekä Minni & Roope Golf Schoolin että Pickalan golf-keskuksen kanssa. Olen ilolla seurannut, kuinka Minnistä huokuu sama tahto perustamansa golf-koulun kehittäjänä kuin hänellä oli kilpapelaajana. Uskon, että yhteistyömme on palkitsevaa sekä meille valmentajille että kaikille valmennettaville”, Rauhala arvioi.

Rauhala toimi kahdeksan vuotta Suomen Golfliiton olympiaprojektin vetäjänä aina viime kauden loppuun saakka. Hän on myös kirjoittanut Suomen Golflehteen opetussarjaa viime ja kuluvan vuoden ajan.

”Pickala palkittiin kuukausi sitten Golfliiton palkintogaalassa Suomen parhaana golf- ja kilpaseurana. Pyrin omalla panoksellani nostamaan Minean ja kumppaneiden golf-koulun vähintään samalle tasolle ja samalla auttamaan yhteisessä tavoitteessa kehittää Pickalasta Suomen johtava golfin koulutus- ja valmennuskeskus.”

Minea Blomqvist-Kakko teki historiaa ammattilaisgolfin kansallisena pioneerina pelattuaan kuusi kautta (2006-2012) ensimmäisenä ja ainoana LPGA-kiertueena tunnetulle maailman ykköskiertueella Yhdysvalloissa. Matilda Castren nousi viime kaudella Blomqvist-Kakon manttelinperijäksi toisena sinivalkoisena golfarina LPGA-kiertueelle. Miehissä suomalaisia ei toistaiseksi ole vielä yltänyt ykköskiertueelle.

Nyt Blomqvist-Kakko keskittyy vuonna 2018 perustamansa golf-koulun kehittämiseen. Ammattilaiskentillä perheen mainetta pitää yhä yllä puoliso Roope Kakko, joka on myös voittanut yhden Euroopan kiertueen osakilpailun.

Lue seuraavaksi: Podcastissa etsittiin suomalaisten menestysreseptiä Timo Rauhalan johdolla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje