[11][17]
Ajankohtaista

Minea Blomqvistilla näytönpaikka Evian Mastersissa

Minea Blomqvist tavoittelee maailmantähtien kanssa 300.000 euron ykköspalkintoa © Getty Images

Evian Masters on US Openin jälkeen maailman toiseksi rahakkain naisten kilpailu. Se kuuluu sekä Euroopan Tourin että LPGA:n ohjelmaan ja mukaan pääsee 78 pelaajaa. Palkintopotissa on yli 1,8 miljoonaa euroa josta voittaja lohkaisee itselleeen noin 300.000 euron siivun. Kilpailu on pelattu 12 kertaa , Annika Sörenstamilla, Laura Daviesilla ja Helen Alfredssonilla on kullakin kaksi voittoa. Viimevuonna Sörenstam näytti purjehtivan kohden kolmatta ykköstilaansa johdettuaan kolmella lyönnillä ennen päätöspäivää. Australian Wendy Doolan osoitti ruotsalaisen haavoittuvuuden, pelasi 65 ja voitti Sörenstamin kolmella lyönnillä. Sörenstam palaa Evian Masters Golf Clubille kaksinverroin ärsytettynä. Hänen unelmansa neljän Majorin voittamisesta peräkkkäin murskaantui US Openissa. Ranskan kisaa pidetään epävirallisesti viidentenä Majorina, ja paikalla ovat kaikki parhaat, myös US Openin sankaritat Birdie Kim ja reikäpelimestaruuden voittanut Marisa Baena. Michelle Wie on mukana toista kertaa. Hän oli viimevuonna 33:s. Lokakuussa 16-vuotta täyttävä hawaijilainen on pelannut kuluvalla kaudella erinomaisesti, US Openissakin hänellä oli vielä ennen viimeistä kierrosta mahdollisuus voittoon, LPGA:n mestaruuskisoissa edellä oli vain Sörenstam. Wie on sijoitettu pelaamaan yhdessä Japanin sankarittaren Ai Miyazaton sekä 19-vuotiaan jenkkitähden, Paula Creamerin kanssa. Creamer on USA:n rahalistalla neljäntenä. Minea Blomqvist on ensikertalainen. Viimevuonna hän voitti Unkarin kisan juuri ennen Eviania mutta tämä ei enää avannut portteja. Minnille kolme seuraavaa kisaa ovat todellisia mittareita. Ranskassa vastaanasettuvat kaikki parhaat, samoin tietysti British Openissa. Michelle Wie pelaa Evian Mastersin sekä British Openin. Sitten onkin vuorossa paluu koulunpenkille &copy Getty ImagesBarsebäckin kisa elokuun alussa on myös tärkeä, Walesin kilpailussa elokuun puolivälissä jaetaan siinäkin Solheim Cup pisteitä. Keskiviikkona Blomqvist pelaa kahden jenkin, Wendy Wardin sekä Heather Bowien kanssa.Ryhmä starttaa ykköstiiltä kello 9.47 Suomen aikaa. Kaikki kilpailijat pelaavat neljä kierrosta, viimeinenkin saa noin 4000 euroa vaivanpalkkaa. Blomqvist on kuluvalla kaudella pärjännyt vertailussa supertähtien kanssa erinomaisesti. World Cupin henkilökohtaisessa kisassa hän voitti kaikki mukanaolleet viisi Major-voittajaa. English Openissa Minni puolestaan oli parempi kuin yksikään viidestä edelliskerran ( 2003) Solheim Cup- joukkueen pelaajista. Nyt vastus on kuitenkin kovempi kuin KOSKAAN aiemmin Minean uralla. Nousu 20:n joukkoon olisi supersuoritus. Ennakkoarvioissa Blomqvist kuuluu kilpailussa ehdottomasti sijoille 30+.