[11][17]

Minea Blomqvist voittoon!

Minea Blomqvist voitti Etelä-Afrikassa.

Minea Blomqvistin ammattilaisura on lähtenyt liikkeelle mahtavasti. Uran ensimmäinen ammattilaiskisa viikko sitten toi mukanaan yhdeksännen sijan, jo toinen kisa voiton! Mahtava näyttö Minean potentiaalista, kärkitaistelussa ei päätä palele, se jos mikä on tärkeää ammattilaisympyröissä. Minean voitto oli historiallinen, sillä koskaan aiemmin ei suomalaisnainen ole voittanut lyöntipelinä pelattua ammattilaiskilpailua ulkomailla. Aiemmin suomalaisnaisista on ammattilaiskilpailun voittanut vain Riikka Hakkarainen, joka voitti Telia Tourin reikäpelimestaruuden. Pam Golding Ladies International kilpailun viimeinen kierros oli teinien taistelu; 19-vuotias Minea vastaan 14-vuotias Etelä-Afrikan amatöörisensaatio Ashleigh Simon. Kisaa johtanut Ranskan Ludivine Kreutz hajosi täysin ja putosi 79 lyönnin kierroksellaan sijalle 13. Sen sijaan nuorukaiset Minni ja Asleigh olivat 15 pelatun reiän jälkeen tasatuloksessa -5, 16:sta Minni teki ratkaisevat birdien lyötyään pitkän avauksen jälkeen lähestymisen reilun metrin päähän reiästä. Tuo yhden lyönnin ero säilyi loppuun saakka. Minean viimeisen kierroksen tulos 69 (-4) oli päivän kolmanneksi paras. ”Fiilis on mahtava”, Minea kertoi kisan jälkeen, ”halusin voittaa yhden näistä neljästä kilpailuista ja saada sitä kautta hyvän alun ammattilaisuralleni”. ”Itseluottamukseni oli kentällä tänään erinomainen, löin palloa todella hyvin”, Minea kuvaili viimeistä kierrostaan. Etelä-Afrikan naisten PGA:n webbisivuilla Minea arveli että Suomessa ei nosteta lippuja salkoon hänen voittonsa vuoksi. ”Golf ei ole niin suuri asia Suomessa”, Minea arveli. ”Mutta vanhempani juhlivat tätä voittoa varmasti.” Palkintorahaa oli kokonaisuudessaan jaossa 250.000 randia, Minnille siitä 37.500 randia eli vajaa 5000€. Myös Ursula Tuutti pääsi palkintorahoille, Unskin sijoitus oli lopulta 24, rahaa tulli 3000 randia, eli n. 400€. Molemmat suomalaiset jatkavat pelejä ensi viikolla Telkom Women’s Classic -kilpailussa Randpark Golf Clubilla Port Elizabethissa. Onnittelut Minealle loistavasta suorituksesta!