Miksi valtaosa välinevalmistajista käänsi selkänsä Orlandon perinteisille golfmessuille? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Miksi valtaosa välinevalmistajista käänsi selkänsä Orlandon perinteisille golfmessuille?

Titleistin rekat eivät kurvaile parin viikon kuluttua alkaville Orlandon golfmessuille. Kuva: Getty Images

Koronapandemia ja mittavat messukustannukset saivat tunnetut brändit skippaamaan messut.

Muun muassa Clevelandin ja Srixonin taustalla oleva Sumitomo Rubber ilmoitti isoista välinevalmistajista viimeisimpänä sivuuttavansa parin viikon kuluttua Orlandossa pidettävät PGA Merchandise Show -golfmessut.

Clevelandin/Srixonin poisjäänti on yksi takaisku lisää messuorganisaatiolle, jonka loppuvuodesta julkaisemasta välinevalmistajien osallistujaluettelosta puuttuivat myös Callaway, Mizuno, PXG, TaylorMade, Titleist ja Wilson.

TaylorMade on ollut edellisen kerran mukana Orlandon messuilla neljä vuotta sitten, vuonna 2014 perustettu PXG ei puolestaan ole osallistunut messuille koskaan. Tunnetuimmista merkeistä tänä vuonna mukana ovat ainoastaan Bridgestone, Cobra sekä Ping.

Messujen taustalla olevat PGA of America ja PGA Golf Exhibitions ilmoittivat lokakuussa, että tapahtuma järjestetään normaaliin tapaan tammikuussa. Viime vuonna messut pidettiin koronapandemian vuoksi virtuaalisesti.

Pandemiaa edeltävinä vuosina messuille on osallistunut toistatuhatta brändiä ja yli 40 000 golfalan ammattilaista. Nyt yritykset ovat joutuneet puntaroimaan viikon mittaisen paikallaolon kustannuksia ja sisätiloissa oleskelemiseen liittyviä terveysriskejä.

Jotkut brändit eivät todennäköisesti halua houkutella kuluttajia uusien välineiden hankintaan, ennen kuin tilausten toimitusajat saadaan totutulle tai edes kohtuulliselle tasolle.

Yhdysvalloissa on tilastoitu vuodenvaihteen molemmin puolin jättimäisiä koronatartuntalukuja. Pelkästään Floridassa lähes puoli miljoonaa ihmistä oli antanut sunnuntaina viikon tarkastelujakson puitteissa positiivinen testituloksen.

PGA Merchandise Show’n odotetaan kokoavan tänä vuonna vain noin neljänneksen messujen tavanomaisesta osallistujamäärästä. Kuva: Getty Images

Korona ei ole ainoa välinevalmistajien keskuudessa pohdintaa aiheuttava tekijä. Isomman joukon messuväkeä Orlandoon lähettävien brändien messukustannukset voivat nousta yli miljoonaan dollariin. Tällaisten kulujen palauttaminen yrityksen markkinointi- ja myyntibudjettiin vuoden tai pidemmän tauon jälkeen voi olla vaikeasti perusteltavissa.

Monet välinevalmistajat ovat myös vahvistaneet Yhdysvalloissa alueellisia organisaatioitaan, minkä vuoksi messuja ei välttämättä nähdä uusien tilausten näkökulmasta välttämättömänä foorumina.

Merkitystä on lisäksi välineiden suuren kysynnän ja toisaalta komponenttipulan aiheuttamilla toimitusvaikeuksilla. Jotkut brändit eivät todennäköisesti halua houkutella kuluttajia uusien välineiden hankintaan, ennen kuin tilausten toimitusajat saadaan totutulle tai edes kohtuulliselle tasolle.

Vaikka PGA Merchandise Show’n johtoportaaseen kuuluva Marc Simon vakuutti tällä viikolla tyytyväisyyttään lähes 600 alan tai sitä sivuavan brändin osallistumisesta tapahtumaan, on isojen välinevalmistajien poisjäänti messujen organisaatiolle valtava menetys.

Nähtäväksi jää, onko messujen tehtävä jatkossa laajempia uudistuksia, saadakseen tunnetut merkit palaamaan takaisin näytteilleasettajien joukkoon.

PGA Merchandise Show -messutapahtuma on järjestetty Orlandossa Floridassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1954 lähtien. Tänä vuonna Orange County Convention Centeriin arvioidaan saapuvan reilut 10 000 alan ammattilaista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje