23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Korhosen perustamalle rahastolle yli 40 000 euroa hyväntekeväisyyshuutokaupassa

Mikko Korhosen caddien Nick Mumfordin selässä oleva bägi ja sen sisällä olevat raudat siirtyvät kauden päätteeksi uudelle omistajalle. Kuva: Getty Images

Ammattilaisuransa alussa olevien pelaajien tueksi perustetun The 59 Fund -rahaston ensimmäinen kutsukilpailu pelataan Tapiola Golfissa syyskuun alussa.

Nuorten ammattilaispelaajien tueksi alkukesästä perustettu The 59 Fund -rahasto sai merkittävän lahjoituksen viime viikonvaihteessa Lappajärvellä käydyn Kivitippu Pro Am – ja Kivitippu Invitational -kilpailun yhteydessä pidetyssä hyväntekeväisyyshuutokaupassa.

Varoja kertyi huutokaupassa 40 200 euroa, ja koko summa menee lyhentämättömänä rahaston toiminnan hyväksi.

Myynnissä oli muun muassa rahaston perustajan Mikko Korhosen käytössä olevia golfvälineitä, Mikko Ilosen putteri ja NHL-kiekkoilija Valtteri Filppulan pelipaita.

Kalleimmaksi huudetuksi tuotteeksi kohosi kuvataitelija Joonas Vähäsöyringin piirros. Se esittää Mikko Korhosta ja viisinkertaista major-voittajaa Phil Mickelsonia, jotka pelasivat heinäkuussa yhteisen harjoituskierroksen Open Championshipin alla.

Piirros on tehty kuvasta, missä edellä mainittu kaksikko poseeraa Royal Portrush -kentän maisemissa. Kyseinen teos huudettiin 12 000 eurolla.

Myös Kivitippu Pro Amin ja Kivitippu Invitationalin kisajärjestelyistä vastannut Järviseudun Golfseura lahjoitti rahastolle kilpailun budjetista 10 000 euroa.

”Yli 40 000 euroa kasaan – käsittämätön summa! Nyt saadaan autettua kunnolla pelaajia, joilla on nälkää, osaamista ja suunnitelmia nousta maailman parhaiden joukkoon. Odotan innolla joulukuuta, jolloin boardin kanssa katsotaan hakemukset läpi ja päätetään tuettavat pelaajat.”

On ollut hyvä kesä. Useat pro am -tapahtumat ovat osoittaneet, että Suomi-golf tekee tiukasti töitä yhdessä lajin eteen.

Ensimmäisen kerran Kivitippu-tapahtumaan osallistunut Korhonen oli innoissaan visiitistään Lappajärvelle.

”Huikea tapahtuma, järjestelyt olivat aivan omaa luokkaansa. Tapahtuman pääarkkitehti Esa Rannila on tukenut suomalaista ammattilaisgolfia jo lähes 20 vuotta. Suuri hatunnosto on siis paikallaan.”

Ensimmäinen rahaston toimintaa tukeva tapahtuma, Boost Golf, järjestettiin Sarfvik Golfissa 21. toukokuuta. Tapahtuman huutokauppa tuotti rahastolle tuolloin yli 8000 euroa.

”On ollut hyvä kesä. Useat pro am -tapahtumat ovat osoittaneet, että Suomi-golf tekee tiukasti töitä yhdessä lajin eteen.”

Korhonen perusti The 59 Fund -rahaston helpottaakseen nuorten ammattilaisten uran alkumetrejä, jolloin tarvitaan henkistä ja rahallista tukea, jotta pelaajat voisivat nousta seuraavalle tasolle ja päästä jahtaamaan unelmiaan.

”On kyllä hienoa, että rahasto saatiin perustettua edistämään suomalaisten ammattilaisgolfareiden ratkaisevia ensiaskelia. Tässä ollaan yhdessä Golfin Edistämissäätiön kanssa tärkeällä tiellä antamassa hyvää takaisin”, Korhonen sanoi.

Rahasto järjestää ensimmäisen The 59 Fund Invitatonal -kutsukilpailun Tapiola Golfissa torstaina 5. syyskuuta alkaen kello 8.30. Kisa pelataan neljän pelaajan joukkuein, ja paikalla on Mikko Korhosen ohella yllätysvieraita.

Kutsukilpailun järjestelyistä vastaa tapahtumiin ja matkailuun erikoistunut Via Nord.

”Tavoitteena on pitää joka vuosi kutsukilpailu jatkossakin rahaston nimikkopäivänä 5.9. Monet ihmiset ovat pistäneet itsensä likoon ja mahdollistaneet tulevan päivän. Korvanappiin tuli tieto lisäksi, että mahdollisesti olisi pari joukkuetta vielä vapaana. Kannattaa iskeä kiinni ja varata.”

Rahastoon voivat lahjoittaa varoja sekä yritykset, yhdistykset kuin yksityiset ihmisetkin. Ensimmäiset tuet jaetaan vuoden loppuun mennessä.

Korhonen on palailemassa tällä viikolla kuukauden mittaisen tauon jälkeen leipätyönsä ääreen.

”Syyskauden avaan Tsekissä. Tapahtumarikas ja hieno kesä takana, niin on ilo siirtyä grillaamisen, uimisen ja golftapahtumien parista takaisin kentille. Pelaan kymmenkunta kisaa vielä ennen kauden päätavoitetta, Dubain finaalia.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje