Mikko Ilonen Pulkkasen ja Samoojan taustavoimaksi vanhan manageritoimistonsa palkkalistoille - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Ilonen Pulkkasen ja Samoojan taustavoimaksi vanhan manageritoimistonsa palkkalistoille

Mikko Ilonen kertoo haastattelussa, miten yhteistyö pitkäaikaisen manageritoimiston, Sportsyardin, kanssa sai alkunsa ja millainen hänen roolinsa tulee olemaan.

Mikko Ilonen jätti noin vuosi sitten golfkentät pelaajana, mutta jo lopettaessaan hän kertoi, ettei tule jättämään lajia kokonaan. Pitkä kokemus ja sitä kautta syntyneet kontaktit ovatkin voimavara, jolle riittää käyttöä.

Näin uskoo myös Ilosen pitkäaikainen manageritoimisto Sportyard, jonka palkkalistoilla llonen aloittaa työt. Hän tulee olemaan läsnä jo ensi viikolla pelattava Abu Dhabi Championship -kilpailussa.

Sportyardin toimintafilosofia on kokonaisvaltainen. Sen sijaan, että se keskittyisi hoitamaan asiakkaidensa bisneksiä, toimisto auttaa heitä kaikilla uran osa-alueilla. Ilosen rooli tulee kytkeytymään tähän.

”Mikon rooli on ylläpitää ja hoitaa läheistä suhdetta nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa”, tiedotteessa kerrotaan.

Olen kokenut, että pelaajalle on tärkeää, kun takana on tuki olemassa paikalla silloinkin, kun ei ehkä tarvitsisikaan.

Ilonen ei tälläkään kertaa ole vihjaissut keskeneräisistä asioista, mutta työsopimus ei syntynyt hetkessä, vaan sitä on alustettu jo pidemmän aikaan.

”En ole tätä ajatellut ääneen, mutta minulla on ollut aavistus siitä, että tällainen mahdollisuus saattaisi tulla. Teimme yhteisen reissun Sportyardin kanssa Yhdysvaltojen Georgiaan viime maaliskuussa ja tarkoitus oli jo siellä vähän haistella ilmapiiriä. Ykkösjuttu ei siellä ollut minun oma golf, vaikka sillä keikalla sitten lopulta ilmoitin, että omat pelit voisivat olla tässä. He ovat aina arvostaneet minun näkökulmiani ja jo sillä reissulla heräsi ajatus siitä, että jonkinlainen yhteistyö voisi olla mahdollista”, Ilonen kertoo.

Ilosen mukaan tuore pelaajanäkökulma on Sportyardille erittäin arvokas. Sitä alleviivataan myös tiedotteessa. Lopullinen yhteistyön malli sovittiin Tukholmassa joulukuun alussa.

”He löivät pöydälle ehdotuksen ja yksityiskohdat. Meillä on aina ollut molemminpuolinen, täysi luottamus, joten minä mietin puoli sekuntia asiaa ja sanoin, että olen kiinnostunut”, Ilonen kuvailee.

Ilosen työrooli tulee olemaan ”joustava” eikä sitä ole tarkkaan määritelty. Keskiössä tulee olemaan yhtiön asiakkaiden auttaminen kaikin tavoin. Matkustamista työhön tulee sisältymään melko paljon. Sportyard tekee yhteistyötä Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan kanssa, joten heidän tukenaan Ilonen tulee varmasti hääräämään.

”Onhan se hyvä tilanne. Itse olen kokenut, että pelaajalle on tärkeää, kun takana on tuki olemassa paikalla silloinkin, kun ei ehkä tarvitsisikaan. Tapsa ja Kalle saavat nyt tutun kaverin linkiksi. Jos ei puhuta tästä roolista, niin olen muutenkin aina halunnut toimia niin, että kaverit voivat luottaa ja aina voi ottaa yhteyttä”, Ilonen kuvailee.

Sportyardin listoilla on myös mm. Espanjan Alvaro Quiros sekä belgialainen Thomas Pieters.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje