18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikael Salminen viihtyy Finnish Tourilla

Mikael Salminen oli hyvällä pelipäällä torstaina. Kuva Juha Hakulinen.

Vahvaa syyskautta pelaava Daniella Barrett aloitti naisten kilpailun tuloksella 73.

Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen on tottunut pelaamaan hyvin Audi Finnish PGA Golf Tourilla, ja sama tuttu meno jatkui myös torstaina käynnistyneessä kiertueen finaalikilpailussa Vierumäellä. Salminen pelasi tuloksen 67 (-5), jolla irtoaa kilpailun johtopaikka avauspäivän jälkeen.
Naisten kilpailua johtava Aura Golfin Daniella Barrett jatkoi hyviä loppukesän otteitaan pelaamalla tuloksen 73 (+1).

Salminen on pelannut tällä kaudella pääosin Euroopan Challenge Tourilla, mutta kausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Vierumäellä peli sen sijaan kulki toivotulla tavalla.

”Pelasin alusta lähtien hyvää peliä. Löin paljon greeniosumia, ja upotin myös hyviä putteja. Pari sellaista viisimetristä siellä upposi”, Salminen kertoi kierroksen huippuhetkiään.

”Tämä on aika tuttua touhua, ja on leppoisaa pelata täällä. Sellaista stressittömämpää golfia.”

Salmisella on avauspäivän jälkeen yhden lyönnin johto Alastaro Golfin Jaakko Mäkitaloon (-4), jonka peli oli myös hyvällä uralla torstaina.

”Nihkeän alun jälkeen tein hienon neljän birdien putken siihen kierroksen keskivaiheille. Tosi hyvää peliä kaikin puolin”, Mäkitalo iloitsi.

Miesten kilpailussa kärkipään pelaajat ovat tiiviissä nipussa, sillä Mäkitalon jälkeen tuloslistalta löytyvät Peter Puhakka (-3), Mikko Lehtovuori (-2), Henri Satama, Peter Erofejeff, Lassi Burman ja Marko Halonen (-1).

Torstaina nähtiin myös hole in one, kun Mikko Lehtovuori löi avauksensa suoraan reikään Cooke-kentän 4. reiällä.

”Löin sellaisen kevyen rautakasin kovaan myötätuuleen, ja se meni sitten reikään. Se oli uran eka holari, 18 vuotta siihen meni. Toivottavasti seuraavaan holariin ei mene niin kauaa”, Lehtovuori toivoi.

Pipo oli tarpeen aamupäivän kovassa puhurissa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailun ykköspaikalla oleva Daniella Barrett pelasi kahden birdien ja kolmen bogeyn sävyttämän kierroksen. Päivän kohokohdat hän osasi listata nopeasti.

”Löin tosi hyviä draiveja ja puttasin tosi hyvin. Mutta kaikki siltä väliltä oli vähän vaikeaa. Jouduin pelastamaan pareja, mutta sellaista se välillä on”, Barrett sanoi.

Vierumäellä puhalsi kova tuuli varsinkin aamupäivällä, jolloin naisetkin aloittivat omat pelinsä. Se toi oman lisämausteensa peliin.

”Kova tuuli vaikeutti pelaamista, etenkin wedget olivat hankalia. Ja kun greenit ovat vielä kovat, niin palloa ei meinannut saada millään pysähtymään. Sellaisia helppoja birdiepaikkoja ei juuri tullut”, Barrett jatkoi.

Barrettin jälkeen toiseksi parasta peliä naisten puolella esitti Anna Backman, joka pelasi tuloksen 74 (+2). Myös Emilia Tukiainen ja Emmi Jalkanen (+3) säilyttivät näköyhteyden kärkeen.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje