Mickelson jäämässä rannalle Ryder Cupista? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mickelson jäämässä rannalle Ryder Cupista?

Phil Mickelson on raivannut tiensä USA:n Ryder Cup -joukkueeseen omin avuin vuodesta 1995 lähtien. Miten käy tällä kertaa? Kuva: © Getty Images

Vaisusti pitkin kautta pelannut Phil Mickelson petti faniensa suurimmat odotukset viime viikolla pelatussa British Openissa. Viime vuoden voittaja ei mahtunut Liverpoolissa 20:n joukkoon, vaikka tienasi hyvän päätöskierroksen (68) myötävaikutuksella tukun tärkeitä Ryder Cup –pisteitä.

Niin tai näin, kokonaistulos viisi alle näyttäisi olevan osoitus siitä, että Mickelsonin peli on asettumassa kohdilleen.

Viikonvaihteen kaltaisella pelillä Mickelson on tulevissa kisoissa vahvoilla, mutta ilman kestävää ryhtiliikettä hänen paikkansa USA:n joukkueessa on enemmän kuin vaarassa.

”En halua ajatella tätä asiaa liian paljon. Jos pelaan Akronissa ja PGA:ssa niin kuin Openissa, uskon hoitavani homman. Olisi tietysti helpompaa itselleni ja Tom Watsonille, että pisteeni riittäisivät automaattiseen valintaan”, Mickelson sanoi.

Mickelsonilla on jäljellä kaksi kisaa – Bridgestone Invitational ja PGA Championship – ennen kuin USA:n joukkueen suorat joukkuevalinnat ovat selvillä. Molemmista kisoista on tarjolla tuplapisteet Ryder Cupin karsintaan. Leftyn kannalta hyvä asia oli, että USA:n kolme parhaiten Hoylakessa sijoittunutta pelaajaa olivat Ryder Cup -pisteissä jo ennestään kiinni suorassa paikassa (Top 9).

Mickelsonin pisteet ovat riittäneet vuodesta 1995 lähtien joka kerta USA:n joukkueeseen. Ensimmäisessä Ryder Cupissaan, Oak Hillissä, hän oli voittamassa jokaista (3-0) matsiaan omalle joukkueelle.

”Olen välttynyt villiltä kortilta jo lähes 20 vuotta. Se kertoo, että pelini laatu on säilynyt koko tuon ajan korkealla tasolla. Haluaisin, että tämä putki jatkuu edelleen.”

Vasuri ei halua uhrata ajatusta sille, että hän saisi syksyn Ryder Cupiin villin kortin.

”En tiedä, olenko ansainnut paikkaa joukkueessa tämänvuotisilla esityksilläni. Valinta osuu yleensä pelaajiin jotka ovat kuumia ja pelaavat hyvin. Minun on otettava askel eteenpäin ja ryhdyttävä töihin.”

Mickelsonin ulos jättäminen joukkueesta voisi aiheuttaa pienen kansanliikkeen Yhdysvalloissa. Tom Watson on sanonut julkisuudessa, että Tiger Woodsin ja Mickelsonin valinnan kohdalla tullaan käyttämään erityisharkintaa, mikäli heidän pisteensä eivät riitä joukkueeseen.

”Philin merkitystä ja hänen inspiroivaa vaikutustaan joukkueelle, ei voi sivuuttaa ilman tarkkaa harkintaa”, Watson sanoi aiemmin kesällä.

Lähde: Golf.com

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje