26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Messutärppejä osa 2: Kova kuhina

Jouni Kankaanpää esittelee Kultarannan palveluja. Mittava Marina-hanke valmistuu 2015.

Golfvälinekauppiaiden osastoiden kanssakoneet laulavat kovaa ja korkealta heti lauantaina messujen avauduttua klo 10. Liikkeille messut eivät ole vanhojen varastojen tyhjennysmyynti vaan tarjolla on kauden uutuuksia runsain mitoin.

Golf Pointilla on myymälä Lahdessa ja Helsingissä. Konalan toimipisteen vetäjä Joonas Salonaho kertoo, että messuvieraiden kasseista löytyy erityisesti vaatteita ja golfkenkiä.

Golf Pointin Rolf (vas.) ja Joonas Salonaho kertovat, että erityisesti vaatteet ja golfkengät käyvät kaupaksi.

Golf Pointin Rolf (vas.) ja Joonas Salonaho kertovat, että erityisesti vaatteet ja golfkengät käyvät kaupaksi.

”Molemmat tuotteet ovat kulutustavaraa. Mailoja ei tarvitse vaihtaa vuosittain, joten siinä mielessä on ymmärrettävää, että sillä puolella on vähän hiljaisempaa”, kertoo Salonaho.

Salonaho kiittelee myös onnistuneita tilajärjestelyjä, välineliikkeet on sijoitettu siten, että niihin pääsee ”sisälle” joka suunnasta. Samalla myös osastojen visuaalisuuteen on panostettu.

”Mielestäni esimerkiksi meillä ja vastapäätä olevalla Golf Balancella on erittäin hyvät osastot”, kehaisee Salonaho myös kilpailijaa.

Balance täydentää hyllyjään koko ajan

Golf Balancen osasto on pitkälti jäljitelmä heidän liikkeestään. Tuotteilla on omat osastonsa ja niiden sisällä vielä merkkikohtaiset seinät sekä viime kauden tavaroille että uutuuksille. Jokainen löytää suosikkinsa helposti.

”Tarjolla on uutta (-20%) ja vanhaa (-50%) samaan hintaa kuin myymälöissämmekin, jotka nekin ovat auki, vaikka tämä messuosastomme on jo varsin iso. Ja tavaraa riittää taatusti kaikille, täydennämme hyllyjä varastolta sitä mukaa, kun tuotteet käyvät kaupaksi”, vakuuttaa Espoon Olarin myymäläpäällikkö Toni Järvinen.

Golf Balancen Toni Järvinen vakuuttaa, että tavara ei lopu. Hyllyjä täydennetään useita kertoja päivän aikana.

Golf Balancen Toni Järvinen vakuuttaa, että tavara ei lopu. Hyllyjä täydennetään useita kertoja päivän aikana.

Balancella on omat osastonsa myös lyöntipaikoille ja siellä ovat myös kaikki tekniset apuvälineet ja asiantuntijat, joten oikean maila varmasti.

”Mailakauppakin käy ihan hyvin. Moni vähän kauempaa tullut käy kokeilemassa ja testaamassa itselleen sopivia mailoja”, jatkaa Järvinen.

Resortit vahvasti esillä

Viime vuosina merkittävimmät investoinnit ovat painottuneet resorttien golfkenttiin ja palveluihin. Kultarannassa on rakennettu golfhuoneistoja ja mittava Marina-projekti valmistuu vuonna 2015.

”Meidät valittiin Suomen Golfkenttien yhdistyksen kyselyssä kiinnostavimmaksi loma- ja vakioasumiskohteeksi ja siitä olemme tietysti ylpeitä”, toteaa projektijohtaja Jouni Kankaanpää.

Kultarannan osastolla esitellään alueen kokonaispalveluja, mutta messutarjouksena on myös 37 neliön huoneistoja.

”Ei tällaisessa tilanteessa tietysti asuntokauppaa synny, mutta jo perjantaina kahden asiakkaan kanssa sovimme jatkoneuvotteluista. Esittelemme tietysti myös golfpakettejamme ja niistäkin on todella hyvä messutarjous.”

Marina-hanke tuplaa Kultarannan vierasvenepaikkojen määrän ja sen yhteyteen tulee kelluva spa, ravintola ja vierasvenesataman palvelut. Marinan 12 vapaa-ajan asuntoa on myyty ja ne luovutetaan omistajilleen tänä keväänä.

Saimaa kiinnostaa kenttänä ja seurana

Holiday Clubilla on resorttiensa yhteyden kolme kenttää: Kuusamo, Katinkulta ja viime kesänä auennut Saimaa. Lähellä Imatraa sijaitseva Saimaa tuntuu kiinnostavan sekä kenttänä että seurana, jäseniä on jo nyt noin 450.

”Seuramme sopii pelaajalle, joka ei varsinaisesti hyödynnä lähiseuran palveja”, toteaa Saimaan golftoiminnan vetäjä Jukka Roilas.

Golf Saimaan toiminnanjohtaja Jukka Roilas kertoo, että kenttä saadaan auki viimeistään pääsiäiseksi. Laura Nummisen mukaan seurassa on jo 450 jäsentä.

Golf Saimaan toiminnanjohtaja Jukka Roilas kertoo, että kenttä saadaan auki viimeistään pääsiäiseksi. Laura Nummisen mukaan seurassa on jo 450 jäsentä.

Jo viime kesänä kentän kiertäneet ovat kovasti kyselleet, miten Saimaalla on ”talvehdittu” ja vielä enemmän on käynyt pelaajia, jotka ovat luvanneet tulla alkaneella kaudella.

”Kenttä on talvehtinut hyvin, ainakaan näkyviä vaurioita ei ole havaittu. Siellä on vielä vähän lunta, mutta jos sää jatkuu tällaisena, pääsemme ehkä avaamaan jo viikon kuluttua. Viimeistään pääsiäisenä pelataan”, lupailee Roilas.

Continental Golf Park Leppävaara

Hanna-Leena Ronkaiselta ja hänen mieheltään Jarilta ei tunnu virta loppuvan. HLR Academyn toiminta laajenee koko ajan ja tuorein uutinen oli, että HLR on ostanut Leppävaaran rangen toiminnan. Samalla myös sen nimi muuttuu:

”Saimme merkittävän yhteistyökumppanin ja rangen nimi on Continental Golf Park Leppävaara”, hehkuttaa Hanna-Leena.

Hanna-Leena Ronkainen vetää simulaattorilla lähimmäs lippua -kilpailua.

Hanna-Leena Ronkainen vetää simulaattorilla lähimmäs lippua -kilpailua.

Kevään aikana tehdään kunnostustöitä erityisesti ruoholla olevien lyöntipaikkojen ja lähipelialueen osalta. Syksyllä käynnistyvät klubitalon rakennustyöt, jonne tulee myös terassiravintola.

Hill Sidessa kesällä pelattavan LETAS-kilpailu alkaa olla järjestelyiltään ja taloudeltaan kunnossa, nyt Ronkaiset tekevät töitä kaudella 2015 pelattavan LET:n kilpailun onnistumiseksi. Messuilla HLR:n osastolla on simulaattori, jossa pelataan lähimmäs lippua –kilpailua. Eli hurja vauhti on päällä.

”Yöunet eivät ole kuitenkaan vielä menneet”, hymähtää Hanna-Leena pirteänä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje