16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mastersin lähetysoikeudet Nelonen Medialla vuoteen 2018 saakka

Hajallaan olevat televisiointisopimukset aiheuttavat nykyään isojen golfkiertueiden ja joidenkin yksittäisten turnauksien lähetyksistä kiinnostuneille yhä suurempia kanavamaksuja.

Huippugolfin ystävien keskuudessa on vallinnut epätietoisuutta kauden ensimmäisen major-turnauksen Masters Tournamentin näkyyvyydestä Suomessa. Ei syytä huoleen, sillä Nelonen Median urheiluun erikoistunut kanava Ruutu+ Urheilu vastaa kilpailun suorista lähetyksistä suomenkielisine selostuksineen myös tänä vuonna.

Nelonen Median hankinta ja Ruutu-sisältöjen johtaja Anne Nokelainen kertoi Golfpisteelle, että kanavalla on sopimus Mastersin televisioinnista Suomessa myös vuonna 2018.

Masters-lähetysten alkamisajat Ruutu+ Urheilu -kanavalla:

Keskiviikko 5.4. klo 22.00 Par 3 -kilpailu
Torstai 6.4. klo 22.00 1. päivä
Perjantai 7.4. klo 22.00 2. päivä
Lauantai 8.4. klo 22.00 3. päivä
Sunnuntai 9.4. klo 21.00 4. päivä

Televisiointisopimusten kirjo tuonut lisäkuluja lajifriikeille

Erilaisista sopimusoikeudellisista syistä miesten pääkiertueet ovat näkyneet Suomessa viime vuoden alusta alkaen kahdella eri kanavalla, joka tuntuu myös kuluttajan kukkarossa.

Viasat Golf välittää European Tourin ja C More Golf PGA Tourin kisalähetyksiä, mutta esimerkiksi kaikista major-turnauksista, WGC-sarjan kisoista ja FedEx Cupin playoffeista kiinnostuneet joutuvat tekemään hienoisia investointeja varmistaakseen kaikkien suosikkiturnaustensa näkyvyyden omassa kotivastaanottimessan.

Viasat Golf ja C More Golfin sisältävä C More Sport maksavat muun muassa Telialla yhteensä 44,90 euroa kuukaudessa. Mastersia janoaville riittää varmasti lyhyempikin tilaussopimus, mutta Ruutu+ Urheilun saa Telilalta edullisimmillaan 34,90 eurolla kuukaudessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  sixties says:

  Ja mikä kanava nämä Suomessa näyttää? (Teksti lainattu svenskgolf.se)
  ”Featured Groups, Amen Corner Live, Hål 15 & 16 Live”

  Dile Tantti says:

  Hyvä kun edes ohimennen puututtiin golfkiertuiden lähetysten pirstaloitumiseen ja golfin ystävien kukkaron kevenemiseen. Minusta tilanne on tolkuton.

  Viime vuonna ostimme kuukauden satsin Ruutu + urheilua nähdäksemme Mastersin.
  Emme osta tänä vuonna. Suomenkielinen selostus oli luokatonta. Selostus oli hidasta ja katkonaista, välillä keskinäistä keskustelua, jolloin pelin seuraaminen unohtui. Selostajat (ehkä toinen oli kommnetaattori) eivät tunteneet kaikkia pelaajia, vaan sotkivat nimiä jne.
  Etsimme kiivaasti jostain englannikielistä selostusta, mutta ei onnistunut.
  Jos Ruutu lupaa, että suomenkielisen selostuksen ohella voi kuunnella myös englanninkielistä selostusta, saatamme harkita katseluajan ostamista kuukaudeksi. Mutta luulen silti, että säästösyistä seuraamme vain netistä tuloksia.

  Hicks48 says:

  Minulla on hankittuna C-more Golf ja Viasat Golf paketit, joista näen kaiken muun paitsi Mastersin. Parina vuonna olen ottanut kuukaudeksi nelosen paketin Mastersin takia. Nyt en ota juuri tuon luokattoman suomenkielisen selostuksen takia. Katselusta tulee kärsimystä, vaikka laji on minulle rakas. Lisäksi toiveena on että nelonen ei jatkossa hanki lähetysoikeutta Mastersiin.

  DriveHard says:

  Kovasti joutuu kyllä harkitsemaan, että ottaako ruudun kuukaudeksi juurikin tuon suomenkielisen selostuksen kidutuksen takia. Jos vain saa valita kuunnella originaalia selostusta niin sitten kyllä, heti otan ruudun kuukaudeksi.