Manassero sankari Singaporessa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Manassero sankari Singaporessa

Euroopan golfin seuraava supertähti on tässä. Matteo Manasseron urakehitys kulkee reilusti Rory McIlroyn saavutusten edellä © Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Matteo Manassero oli päätöspäivän tähti Sentosan Serapong-kentällä. Hän sai lauantaina aloitetulla kolmannella kierroksella tuloksekseen 64, viimeisellä 69 riitti uusintaan pääsyyn yhdessä Louis Oosthuizenin kanssa.

Parivaljakko ratkoi voiton kohtalon 18:lla, par-viitosella , jossa Oosthuizenilla oli toisella uusintareiällä alle kaksimetrinen voittoputti. Etelä-afrikkalainen missasi, kolmannella Manassero upotti kolmesta metristä eagle-putin ja vei 770.000 euron ykköspotin.

Vuonna 2009 British Openin 13:lla sijallaan julkisuuteen pompahtanut Manassero on voittanut nyt kolmasti. Hänellä oli ikää 17 vuotta ja kuusi kuukautta lokakuussa 2010 Espanjan voiton aikaan. Toinen ykköstila Malesiassa tuli vain muutamaa päivää 18:n syntymäpäivän jälkeen huhtikuussa 2011.

Singaporen voitto tuli 19 vuoden, kuuden kuukauden ja 25 päivän ikäisenä. Vertailun vuoksi, Rory McIlroy saavutti ensimmäisen ykköstilansa Dubaissa vajaat kolme kuukautta ennen 20:tta syntymäpäiväänsä. Kolmannen päätoureilla saavuttamansa voiton aikaan (US Open) hän oli 22-vuotias.

Manassero noussee ykköstilallaan maailmanlistalla 50:n joukkoon. Mikäli hän pitää paikkansa vuodenvaihteeseen, postista kolahtaa kutsu Masters Tournamentiin, jossa Manassero oli muutamaa päivää ennen 17-vuotissynttäreitään 36.

Rory McIlroy pelasi päätöskierroksen tulokseen 65, eroa kärkipariin jäi kolme lyöntiä. Hän ansaitsi 289.000 euroa. Kokonaisansiot ovat nyt 3,696 miljoonaa, rahalistan voitto on teoriassakin selviö.

European Tourin historiassa joudutaan menemään vuoteen 1980, jotta vastaan tulisi nuorempi rahalistan voittaja ( Sandy Lyle 22-v). Seve Ballesteros ( 1976) voitti rahalistan ensimmäisen kerran 19-vuotiaana.

Teemu Tyry

title_68501

Thomas Björnin (-9) liki virheetön peli on pitänyt hänet Singapore Openin kärjessä kahden kierroksen ajan. Ukkosen keskeytettyä pelit sekä torstaina että perjantaina iltapäivällä, järjestäjät käynnistivät kolmannen kierroksen lauantaina paikallista aikaa kello 16.

Kärkiryhmä ehti pelata sitä vain kolme reikää. Tavoite on edelleen kisan pysyttäminen 72 reiän mittaisena.

Björnin aseena kisan kärkipaikalle on hänen virheettömyytensä. Bogeja on 39 reiän aikana vain yksi, birdejä yhdeksän. Sijoilla 2-5 olevilla on parin ylittäviä tuloksia 4-5 kullakin. Rory McIlroy (-4) on huudattanut yleisöä yhdellä eaglella ja yhdeksällä birdiellä. Viisi lyöntiä Björnia perässä olevalla nuorukaisella on rasitteenaan kolme bogeyta ja kaksi raskasta tuplaa.

”Serapongin kentällä on oltava tarkkana varsinkin avausten kanssa. Otteen peliin menettää varsin nopeasti, mikäli avaukset eivät pysy väylällä”, Björn tiivisti menestysreseptin toisen kierroksen jälkeen.

Kuluvalla kaudella Björn on ollut kertaalleen toinen ja kolmas. Hän pääsi kaikissa majoreissa jatkoon, mutta paras sijoitus oli 37. Mastersissa. Ryder Cupiin hän mahtui vain apulaiskapteenin paikalle.

41-vuotias tanskalainen on Pohjoismaiden menestyksekkäin pelaaja ET:lla. Vuonna 1996 käynnistyneellä uralla voittoja on jo 13, Robert Karlsson on listan kakkonen (11). Palkintorahoissa ( 16,1 milj.euroa) Björn on myös listakärki.

Vaikuttavia ovat myös menestykset majoreista. Björn hävisi ikimuistoisesti 2003 Openin Ben Curtisille bunkkerissekoilunsa johdosta. Majorien kakkostiloja on yhteensä kolme ( 2x British Open, 1x PGA), top-8 sijoituksia kahdeksan.

Sunnuntaina nähdään varmasti vaihtelevia tilanteita ja draamaa. Mikäli kisa pelataan sunnuntaina loppuun, joutuu juutti ahkeroimaan 33 reikää. Chiris Wood on lyönnin päässä vaanimassa. Yleisö ja järjestäjät toivovat varmasti Rory McIlroyn nousevan kärkitaistoon.

title_68502

Joonas Granbergin taival päättyi kahteen kierrokseen (76-73). Granberg pääsee mukaan myös seuraavan viikon Hongkong Openiin, jossa suomalaisista pelaa myös Mikko Ilonen. Jaakko Mäkitalollakin on paikka kisaan, päätöksen osallistumisesta hän tekee lauantaina päättyvien ET:n karsintojen jälkeen.

Teemu Tyry

Perjantai..

title_68321

Kuten odotettua oli, Singaporen ET-kisassa ukkonen ja salamointi on nousemassa jälleen pääosaan aiempien vuosien malliin. Perjantaina saatiin pelattua iltapäivään, kärjessä olivat Simon Dyson (-6) ja Chapchai Nirat. Italialaisduo Matteo Manassero (-5) ja Francesco Molinari on lyönnin päässä yhdessä Thomas Björnin kanssa. Tanskalainen ei ole päässyt edes aloittamaan toista kierrostaan.

Rory McIlroylla (even) on matkaa kärkeen kuusi lyöntiä. Pohjois-Irlantilaisen voitonmahdollisuudet kutistuvat oleellisesti, mikäli kisa joudutaan lyhentämään 54 reiän mittaiseksi.

Matteo Manassero on jäänyt kuluvalla kaudella hieman varjoon, vaikka plakkarissa on useita top-ten sijoituksia, näiden joukossa toinen tila Espanjasta ja kolmas Italiasta. Maailmanlistalla sijoitus on 85:s. Voitto Singaporessa sinkauttaisi hänet tukevasti 50:n joukkoon World Rankingilla ja toisi paikan mm. Mastersiin kaudelle 2013.

Manassero nousi maailmanmaineeseen sijoituttuaan kesällä 2009, pian 16-vuotissynttäriensä jälkeen Openissa 13:ksi. Seuraavan vuoden Mastersissa hän oli 36:s, saman kauden syksyllä hän saavutti ensimmäisen European Tourin ykköstilansa Sergio Garcian isännöimässä kilpailussa Espanjassa. Kun Manassero sitten ylsi ykköseki Malesiassa heti 18 vuotta täytettyään, oli World Rankingin sijoitus 29:s.

Näihin saavutuksiin verrattuna hän on nyt lasketellut pienoisessa alamäessä. Ykköstila Singaporessa nostaisi 19-vuotiaan nuorukaisen taas isoihin otsikoihin.

Teemu Tyry

Myrsky keskeytti pelit Singaporessa

1. päivä

European ja Asian Tourin kuuden miljoonan dollarin kisa Singaporessa jouduttiin keskeyttämään ukkosmyrskyn vuoksi. Klubitalolle ehtineistä parhaan tuloksen teki 41-vuotias tanskalainen Thomas Björn, jolle suhteellisen lyhyt kenttä sopi.

Kärkipelaajista mm. Adam Scott (+1) ja Phil Mickelson (+2) ehtivät suoriutua omasta urakastaan ennen kisan keskeytystä. Rory McIlroy ehti pelata kahdeksan reikää pariin.

Kisan ainoa suomalainen Joonas Granberg teki hienosti neljä birdietä, mutta valitettavasti saman verran bogeja ja vielä kaksi tuplaa. Näin hän on sijalla 132, kun pelit jatkuvat huomenna.

Härkösellä vahva syysvire

Loppusyksyn myötä Sohvi Härkönen osoittaa vahvaa tuloskuntoa ja se tietää hyvää LET:n karsintoja silmällä pitäen. Härkönen pelasi Valenciassa LET Access Tourin kisan avauskierroksen pariin ja on lyönnin päässä kolmannesta sijasta.

title_35045

Kilpailun kärjessä Holly Clyburn (-5) ja Marjet van der Graaff kiskaisivat tuloksilla -5 ja -4 pienen kaulan takana tulevaan tasaiseen joukkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Elina Nummenpää pelasi tänään +3 ja Linda Henriksson +9.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje