Lydia Ko ryhtyi ammattilaiseksi - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lydia Ko ryhtyi ammattilaiseksi

Lydia Ko teki keskiviikkona pitkin syksyä ennustetun päätöksen. Kuva: All Over Press

Poikkeuksellisen uran amatöörinä luonut Lydia Ko on ilmoittanut ryhtyvänsä ammattilaiseksi. 16-vuotias uusiseelantilainen kertoi keskiviikkona Twitterissä ratkaisun syntyneen rugby-pelaaja Israel Daggilta saaman neuvon jälkeen.

”Tein tänään valtavan päätöksen hieman ystäväni Izzy Daggin myötävaikutuksella”, maailmanlistalla neljäntenä oleva Ko twiittasi.

Uuden-Seelannin golfliiton ykkösmies Dean Murphy vahvisti Ko’n ratkaisun toteamalla: ”hän (Ko) ei ollut halukas pitämään perinteistä lehdistötilaisuutta” koska hän ”ei halunnut suurta meteliä asiasta, jota on ennakoitu mediassa jo muutamia viikkoja.”

”Tämä on erittäin tärkeä päivä Lydialle ja me olemme hyvin innoissamme, että hän valitsi näin ainutlaatuisen ja viihteellisen tavan kertoa kannattajilleen uutisia”, Murphy sanoi. ”Yksi syy tähän oli se, että hän on ollut hyvin kiireinen koulutehtäviensä ja kokeiden kanssa.”

LPGA Tour vahvisti saaneensa aiemmin tässä kuussa vetoomuksen Ko’lta, jotta se luopuisi jäsentensä 18 ikävuoden minimivaatimuksesta.

Ko syntyi Koreassa, mutta hän muutti vanhempiensa kanssa Uuteen-Seelantiin. Golfin hän aloitti 5-vuotiaana. Ensimmäisen valmennustunnin Ko’lle antoi Auckland Pupuke Golf Clubin pro Guy Wilson, joka on toiminut kohupelaajan valmentajana siitä lähtien.

<a href=Lydia Ko'lla on käsittämätön kyky pitää maailman golftähtiä pihdeissään. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/10/13102312131957.jpg">

Lydia Ko’lla on käsittämätön kyky pitää maailman golftähtiä pihdeissään. Kuva: All Over Press

Ko oli maailman ykkösamatööri vuosina 2011-2013. Hänestä tuli vuonna 2012 nuorin ammattilaiskilpailun (New South Wales Open) voittanut amatööri 14-vuotiaana. Tämä ennätys on sittemmin rikottu.

Hän on edelleen nuorin LPGA-kiertueella voittanut pelaaja, kuitattuaan nimiinsä Kanadan avoimet vuonna 2012: Ko oli tuolloin 15-vuotias. Hän puolusti tällä kaudella onnistuneesti Canadian Openin voittoa, eikä ole missannut kertaakaan cutia pelaamissaan 23 ammattilaisturnauksessa.

Sijoituttuaan toiseksi Evian Championshipissä (major), Ko vihjasi ryhtyvänsä ammattilaiseksi, kunhan saa koulutenttinsä hoidettua.

Ko’n odotetaan pelaavan ensimmäisen kerran ammattilaisena LPGA-kiertueen kauden 2013 päätösturnauksessa Floridassa.

Murphy sanoi Ko’n amatööriuran olleen ”ilmiömäinen”.

”Lydia on taistellut amatöörinä lajin huippujen kanssa tasapäisesti”, Murphy jatkoi. ”Hän on voittanut neljä ammattilaiskiertueturnausta, voittanut USA:n ja Australian amatöörimestaruudet ja kiivennyt neljänneksi maailmanlistalla. Hän on lisäksi ollut yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta amatöörien listaykkönen koko maailmassa.”

”Tämä on sellainen tilasto, jota tuskin kukaan 16-vuotias tulee enää koskaan rikkomaan.”

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje