Lupaava ruotsalaisammattilainen ryöstettiin pelireissulla aseella uhaten - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lupaava ruotsalaisammattilainen ryöstettiin pelireissulla aseella uhaten

Ryöstöstä järkyttynyt Tim Widing ei ollut vielä alkuviikolla päässyt lähtemään Kolumbiasta. Kuva: Getty Images

Tim Widing on jumittunut Kolumbiaan, koska hänen passinsa vietiin muun omaisuuden mukana.

Tim Widing koki viime perjantaina pelottavia hetkiä, kun hän joutui ryöstön kohteeksi pelireissulla Kolumbiassa. PGA Tour Latinoamerica -kiertueen kilpailussa mukana olleelta Widingiltä vietiin puhelin, lompakko sekä passi.

Pelaaja oli olosuhteisiin nähden kunnossa, mutta luonnollisesti järkyttynyt tapauksesta.

”En ole koskaan aikaisemmin tuntenut oloani yhtä voimattomaksi. Aseellisista ryöstöistä kuulee silloin tällöin, mutta en olisi ikinä uskonut, että sellainen osuisi omalle kohdalle. Sain kokea, kuinka pahoja, väkivaltaisia ja emotionaalisesti kylmiä ihmiset voivat olla tässä maailmassa”, hän kirjoitti Instagramissa.

Ryöstö tapahtui Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa kadulla. Kolme miestä hyökkäsi viime vuonna ammattilaiseksi ryhtyneen Widingin kimppuun, ja kaksi heistä osoitti aseillaan hänen päähänsä. Ruotsalainen sanoi olevansa iloinen, että selvisi hengissä ja fyysisesti vahingoittumattomana. Hänen on kuitenkin vaikea poistua maasta ilman passia.

San Franciscon yliopiston college-golfjoukkueessa amatööriurallaaan pelannut Widing saa apua suurlähetystöstä, mutta matkustaminen kotiin tai ensi viikolla Meksikossa pelattavaan ”latinokiertueen ” finaaliin ei ole toistaiseksi ollut mahdollista.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Tim (Timpa) Widing (@timwiding) jakama julkaisu

Bogotan turnauksessa karsiutunut Widing on kiertueen pistetilastossa 29:ntenä. Kauden paras sijoitus, viides tila, on peräisin Argentiinan turnauksesta. Suomalaisista PGA Tour Latinoamerica -kiertueella pelaa Toni Hakula, joka on pistetilaston 111:s.

Myös Ruotsin amatöörimaajoukkueista tuttu Widing, 24, koki epäonnea viime heinäkuussa käydyssä Challenge Tourin kilpailussa, jota hän johti kesken jääneellä kolmannella kierroksella. Widing sai ruokamyrkytyksen, mutta yritti pahoinvoinnistaan huolimatta lähteä seuraavana päivänä jatkamaan kilpailua.

Jönköpingistä kotoisin oleva Widing joutui pysähtymään matkalla kentälle pahoinvoinnin vuoksi, ja myöhästyi lähdöstä yli kymmenen minuuttia joutuen diskatuksi. Matias Honkala otti samaisessa Itävallan turnauksessa uransa parhaan CT-sijoituksen oltuaan kolmas.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)