12.– 19.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Loimijoki Golfin kentän lähistöllä uhkaava tilanne – alkava metsäpalo ei päässyt leviämään kentänhoitajien ripeyden ansiosta

Muutaman minuutin viive olisi saattanut päästää tulen valloilleen Loimijoki Golfin vieressä olevassa metsämaastossa. Kuva: Loimijoki Golf

Seuran väistyvän toiminnanjohtajan Hanna Liljan mukaan pelaajat eivät olleet vaarassa. Katso videolta, miten lähellä tulen leviäminen oli.

Ilmatieteen laitoksen antamaan metsäpalovaroitukseen on suhtauduttava aina ehdottomalla vakavuudella. Tästä saatiin jälleen tiistaina osoitus, kun nuotiosta alkunsa saanut pieni maastopalo oli päästä leviämään Ypäjällä Lounais-Hämeessä sijaitsevan Loimijoki Golfin kentän tuntumassa olevassa metsässä.

Onneksi tilanne havaittiin ajoissa, eikä merkittää vahinkoa päässyt pientä maaston kärventymistä lukuun ottamatta syntymään.

”Kentänhoitajat huomasivat kello kuuden aikaan töihin tullessaan savua metsän suunnalla ja lähtivät tutkimaan ympäristöä. Kävi ilmi, että nuotiosta tehty avotuli oli päässyt karkaamaan”, Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Hanna Lilja kertoi.

Neuvokkaat kentänhoitajat ryhtyvät välittömästi sammutustoimenpiteisiin ja saivat tulen talttumaan. Paikalla ollut kentän omistaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola soitti lopulta palokunnan paikalle.

”Palokunnan tehtäväksi jäi varmistaa, ettei maastossa ole enää tulipesäkkeitä.”

Liljan mielestä ei ollut monesta minuutista kiinni, että palo olisi pääsyt kunnolla irti. Lähistöllä on isoja puita, joiden syttyminen olisi ollut huono asia.

”Ihmisille ei tästä päässyt koitumaan vaaraa. Kenttäkin on kyseisestä alueesta kohtalaisen matkan päässä, mutta onhan siellä kulmilla kesämökkejä. En vain voi ymmärtää noin huolimatonta tulenkäsittelyä. Metsäpalovaroitus on päällä ja maasto ihan rutikuiva, joten pahimmassa tapauksessa tuli olisi voinut päästä täysin valloilleen.”

Uusien haasteiden aika

Pitkään Loimijoki Golfin palveluksessa ollut Lilja on jättämässä seuran kuluvan kauden päätteeksi. Hän on työskennellyt kenttäyhtiön palkkalistoilla 24 vuotta ja pian on uusien haasteiden aika.

”Ikää kertyy ja nyt on oikea hetki kartoittaa, mitä muut alat tarjoavat. Keskeinen syy tehtävästä vetäytymiseen on puolisoni saamassa erityisopettajan paikassa Espoossa. Eli maisema on vaihtumassa.”

Lilja perehdyttää virallisesti lokakuun alussa aloittavan, Hevosopisto Oy:n kilpailusihteerinä työskentelevän Pauliina Pöntisen uuteen tehtäväänsä kauden edetessä.

”Pauliina saa Loimijoki Golfissa pehmeän laskun, kun voin kaikessa rauhassa tutustuttaa hänet seuraan, kenttäyhtiöön, talon tapoihin ja ihmisiin. Samalla pääsen fiilistelemään viimeistä kauttani tässä hienossa ympäristössä ja golfyhteisössä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje