Lisää major-voittoja himoitseva Adam Scott kutsui maailman kuuluisimman caddien takaisin töihin - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lisää major-voittoja himoitseva Adam Scott kutsui maailman kuuluisimman caddien takaisin töihin

Steve Williams syynäsi Adam Scottin putteja tiistaina Royal Queensland Golf Clubin kentän harjoitusgriinillä. Kuva: Getty Images

Scott lähtee ensi vuoteen kahden caddien taktiikalla.

Steve Williams on heittämässä bägin kantohihnan olalleen viiden vuoden tauon jälkeen. Maailman kuuluisin caddie jättää oloneuvoksen tittelin sikseen toimiakseen Adam Scottin caddiena tämän viikon Australian PGA Championshipissä sekä ensi viikon Australian Openissa.

Williams ja pelaajan nykyinen caddie Greg Hearmon tulevat ensi vuonna jakamaan työt maailmanlistalla sijalla 34 olevan Scottin leivissä, joten kyse ei ole tilapäisestä pestistä.

”On hienoa päästä tekemään Steven kanssa jälleen töitä. Pelaajilla on erilaisia taitekohtia uralla, ja nyt oli sellaisen aika caddie-suunnitelmien osalta. Kumpikin caddie auttaa minua parhaan ammattitaitonsa mukaan, ja pitävät huolen, että olen mahdollisimman valmis isoimpiin turnauksiin”, Scott sanoi.

Scott, 42, palkkasi Williamsin, kun Tiger Woods katkaisi yhteistyön jälkimmäisen kanssa vuonna 2011. Williams toimi australialaisen caddiena tämän voitettua ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan major-tittelinsä Mastersissa vuonna 2013 sekä saavutettuaan seuraavalla kaudella maailmanlistan kärkipaikan.

”Tavoitteenani on voittaa majoreita. Onnistuimme Steven kanssa majoreissa, ja voitin Mastersin, ja päämääränäni on olla parhaimmillaan isoissa kilpailuissa. Steve on sellaisessa vaiheessa elämässään, että hänelle sopi hypätä kelkkaan, eikä tätä kuitenkaan tehdä koko vuotta.”

Voitettuaan Mastersin, Scott on yltänyt kymmenen kertaa top 10:een majoreissa, viimeksi vuoden 2019 PGA Championshipissä ja U.S. Openissa. Williams kantoi Scottin bägiä, kun tämä sijoittui viidenneksi sekä vuoden 2013 PGA Championshipissä Oak Hillissä että seuraavan vuoden Open Championshipissä Royal Liverpoolissa. Molemmat kilpailut pelataan ensi kaudella samoilla kentillä.

Hänen pelinsä on hyvässä kunnossa, ja itse olen muutaman vuoden sivussa pysytelleenä täynnä virtaa.

Tiger Woods voitti uusiseelantilaisen kanssa vuoden 2006 Openin niin ikään Royal Liverpoolissa, joten hänen pestaamisensa ajoittuminen tähän kohtaan ei ole sattumaa. Kyseiset kentät istuvat Scottin pelityyliin ja paras mies siivittämään häntä kuuluisilla areenoilla menestykseen on Williams.

”Autoin Adamia voittamaan Mastersin ensimmäisenä australialaisena, joten siitä ajasta on hyviä muistoja. Hänen pelinsä on hyvässä kunnossa, ja itse olen muutaman vuoden sivussa pysytelleenä täynnä virtaa”, sanoi Williams, joka on työskennellyt Scottin caddiena viimeksi vuonna 2017.

Viikon kuluttua 59 vuotta täyttävä Williams toimi Tiger Woodsin caddiena 12 vuotta. Tänä aikana Woods haali 13 major-titteliä. Ensimmäisen majorinsa Woods voitti Mike ”Fluff” Cowanin kanssa ja viimeisimmässä voittoisassa majorissa, vuoden 2019 Mastersissa, Tigerin bägiä kantoi tähden nykyinen caddie Joe LaCava.

Sekä Williamsin tämänviikkoinen paluuturnaus että ensi viikon Australian Open kuuluvat DP World Tourin ja PGA Tour of Australasia -kiertueen kalenteriin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje