19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lisa Hall paras Tanskassa, Riikka Hakkarainen kymmenes

Viimeisiä viedään! Riikka Hakkaraisella on vielä 2-3 kisaa ET:lla edessään.

Riikka Hakkarainen saavutti kauden ensimmäisen top-ten sijoituksensa Tanskassa.Riikka Hakkarainen venyi upeasti Nykredit Mastersin päätöspäivänä. Hakkarainen löi sunnuntaina palloa 69 (-3) kertaa ja nousi lopputuloksissa jakamaan sijaa 10 neljän kierroksen yhteistuloksellaan 282 (-2). Lauantaina unelmakierroksen 65 (-6) pelannut Hanna-Leena Salonen sijoittui hänkin hienosti sijalle 15. Salonen teki alkureiíllä yhden eaglen, mutta yksikään birdieputeista ei löytänyt tietään reikään. Sisääntulon bogeysuma pudotti hänet kärkikymmeniköstä. Muut kilpailussa mukana olleet suomalaiset. Jenni Kuosa ja Kaisa Ruuttila löytyvät sijoilta 48 ja 60 tuloksillaan 291 (+7) ja 294 (+10). Kilpailun voitosta käytiin tiukka taistelu, sillä neljän kierroksen jälkeen kolme pelaajaa päätyi tulokseen 275 (-9) ja edessä oli uusinta. Pisimmän korren englantilaiskolmikon välien selvittelyssä vei lopulta kokenut konkari Lisa Hall, Kirsty Taylorin ja 18-vuotiaan Kiran Mathurun oli tyytyminen tällä kertaa jaettuun kakkossijaan. Riikka Hakkarainen oli tyytyväinen esitykseensä joka toi kauden parhaan sijoituksen. –Ei tullut yhtään bogia ja muutenkin oli loistavaa menoa. Viheriöille en osunut tänään niin hyvin kuin muina päivinä, mutta puttipeli oli tänään sen sijaan vallan verratonta.Fiilis oli hyvä koko viikon ja on aina mukava lopettaa vahvaan rundiin, tuumi kauden parhaaseen sijoitukseensa yltänyt espoolainen. Hakkaraisen kierrostulokset Helsingör Golf Clubin kentällä olivat 72, 68, 73 ja 69 ja palkintorahaa hän kuittasi urakastaan n. 3500 euroa. Seuraavan kerran tämän kauden jälkeen kilpailukentiltä vetäytyvä Hakkarainen nähdään kahden viikon kuluttua Skotlannissa, Loch Lomondissa pelattavassa Scottish Openissa. Rahalistalla Minea Blomqvist on 50:s, Hakkarainen 61:s ja Ursula Wikström 81:s. Kaisa Ruuttilalla 113:s, Hanna-Leena Salosella 119:s ja Jenni Kuosalla 133:s on pitkä matka 80:n joukkoon jotka saavat kauden jälkeen vahvan kortin ET:lle. LPGA Tourilla Arkansasin kisa joudutttiin supistamaan kierroksen mittaiseksi eikä sitä lasketa viralliseen rahalistaan. Amatööri Stacy Lewis (-7) voitti, Minea Blomqvist oli 41:s tuloksellaan 71.

Hanna-Leena Salonen liekeiss&#228, Helsingorissa

Hanna-Leena Salosella on kolme lyöntiä kärkeen Tanskassa.Kuva VKal.Hanna-Leena Salonen pelasi elämänsä kierroksen Helsingorin kentällä Tanskassa. Euroopan Tourin kolmantena päivänä hän sai tuloksekseen 65. Toiseksi parhaan tulos oli 68, joten kotkalainen luonnollisesti singahti cut-rajalta kovaa vauhtia ylöspäin kuudenneksi! Oman toisen kierroksensa jälkeen Salonen nimittäin joutui todenteolla jännittämään sitä, mahtuuko hän 60:n ensimmäisen joukkoon ja jatkoon. Ohessa suora lainaus ahkerasti ja hyvin kirjoittavan Hanna-Leenan blogista Golfpisteen sivuilta. ”Tänään tuli se odotettu kierros, kun kaikki tuntui menevän nappiin ja putteri kävi tulikuumana. Putteja kertyi kaikkiaan 25. Ei voinut kuin ihmetellä ja pelikaveritkin pyörittelivät päätään ja naureskelivat. Tänään otettiin takaisin kesän aikana missattuja birdejä. Väylällä 16 löin wedgellä lähestymisen ja eagle jäi 5 sentin päähän. 17. väylällä (par 3) löin huonon lyönnin vasemmalle, väliin jäi griinibunkkeri ja lippu oli noin kolme metriä griinin reunasta. Hyvällä fiiliksellä kun mentiin, niin eikun 60-asteinen käteen, lapa auki ja lobi suoraan reikään. Kaikki revettiin vaan nauramaan. Viimeisen reiän päivän ainoaa bogia ei tarvitse muistella sen kummemmin. Voi näitä päiviä! Enpä muista milloin olisi tullut tuloslistalla näin huimaa nousua, sijalta 60 jonnekin 10 paremmalle puolelle, tässä kirjoitushetkellä 6. Fiilis yllä huomiseen ja muutama sija vielä ylöspäin. Hullunkurisinta on se, että eilen sain jännittää viimeisen ryhmän tuloon asti, pääsenkö edes cutista läpi. On se pienestä kiinni”… Salosen edellä tuloslistalla ovat Englannin Kirsty Taylor (-6), Kiran Matharu (-6) , Lisa Hall (-5), Ranskan Gwladys Nocera (-4) sekä Ruotsin Lotta Wahlin (-4). Riikka Hakkarainen on sijaluvulla 23:s, Jenni Kuosa 33:s ja Kaisa Ruuttila 64:s. Arkansasissa pelattava LPGA Tourin kisa joudutaan supistamaan vain 18 reiän mittaiseksi runsaan vedentulon vuoksi. Voittajaksi tullee amatööri Stacy Lewis (-7), lähin kentällä vielä oleva uhkaaja on kolmen lyönnin päässä. Minea Blomqvistilla (+1) on kolme reikää pelaamatta ja sijaluku 71:s. Pienellä riskilläkin Minea varmasti tavoittelee ainakin yhtä birdietä joka nostaisi hänet rahoille.

Riikka Hakkarainen 16:na Tanskassa

Riikka Hakkarainen tavoittelee hyvää sijoitusta Tanskan kisasta.Kaikki neljä suomalaista selvisivät jatkooon Helsingorin kentällä naisten Euroopan Tourin kisassa. Parhaissa asemissa nelikosta kisaa jatkaa Riikka Hakkarainen, joka käytti perjantain kierrokseensa 68 lyöntiä, mikä alittaa kilpailua isännöivän Helsingörin kentän parin kolmella lyönnillä. Hakkaraisen yhteistulos 140 (-2) oikeuttaa hänet kisan puolivälissä sijalle 16. Jenni Kuosa löytyy tuloksellaan 143 (+1) sijalta 37, Kaisa Ruuttila sijalta 50 tuloksellaan 144 (+2) ja Hanna-Leena Salonen sijalta 60 tuloksellaan 145 (+3). Kilpailua johtaa Englannin vasta 18-vuotias rookie Kiran Matharu tuloksellaan 134 (-8). Toisen sijan jakavat lyöntiä heikommalla tuloksella Australian Sarah Kemp ja Ruotsin Lotta Wahlin. -Peli sujui todella mallikkaasti. Löin kolmesti lähestymislyöntini alle 30 senttiin, iloitsi Hakkarainen perjantain kierroksensa jälkeen. Hakkaraisen huippuhetki osui etulenkin väylille kaksi–viisi, joille espoolainen tehtaili peräti neljä peräkkäistä birdietä. Kaikkiaan niitä kirjattiin Hakkaraisen tuloskorttiin perjantaina viisi. – Siinä oli hyvä putki päällä ja sain vielä pidettyä hatusta kiinni loppuun saakka. Löin eilenkin palloa ihan ok ja tuloskin olisi sen puoleen voinut olla parempi. Olen saanut pelata molemmat kierrokset ilman suurempaa huimausta, joten huomenna tsempillä kohti kärkeä, Hakkarainen purki tuntojaan kierroksen jälkeen. Hakkaraisen kauden paras sijoitus on vaatimattomasti 19:s, joten uran loppuun hän haluaa varmasti antaa vielä kunnon näyttöjä osaamisestaan. LPGA Tourin kisaa pelataan viikonloppuna Arkansasissa jossa palkintopotissa on 1,250 miljoonaa taalaa. Mukana on peräti 11 Solheim Cupiiin osallistuvaa pelaajaa, yhdeksän USA:sta ja kaksi Euroopasta. Avauspäivänä pääosaan nousi hurrikaani joka viivästytti pelejä lähes viidellä tunnilla. Minea Blomqvist ehti pelata kolme reikää, tulos on lupaavasti yhden alle. Johtotulos on -6. Kahdessa edellisessä kilpailussaan Blomqvist on ollut hienosti 13:s ja 17:s.

Kaisa Ruuttila 24:na Tanskassa

Kaisa Ruuttila sai hyvän alun Tanskan kilpailussa.Viimeinen pohjoismaiden kilpailuista, Nykredit Masters ratkaisee myös sen, kuka kuittaa itselleen Volvo Cross Country Challengen voiton. Avauskierroksen jälkeen johtava Jade Schaeffer on vahvoilla molemmissa kisoissa, ykköstila Helsingorissa varmistaisi hänelle myös auton. Schaeffer pelaa ensimmäistä kauttaan ja on vahva ehdokas vuoden tulokkaaksi. Hän oli Portugalissa kolmas ja viides Ruotsissa. Finnair Masters päättyi ranskalaisen osalta kahteen kierrokseen, 156 lyöntiä ja 119:s sija eivät ennakoineet torstain tapaista tulosta. Schaeffer teki kapealla puistokentällä seitsemän birdietä, kaksi bogeyta ja sai tuloksekseen 66. Kaisa Ruuttila oli suomalaisista paras. Tuplabogey par-kolmosella himmensi muuten hyvää päivää. Birdejä syntyi neljä, kierrostulos 70 antaa kaikki mahdollisuudet jopa kärjen tavoittamiseen. Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen saivat tuloksekseen 72, sijaluku on 45:s. Perjantain jälkeen 60 parasta ammattilaista ja saman tuloksen omaavat jatkavat pelejään.

Nelj&#228, suomalaista Tanskan ET kisassa

Naisten Euroopan Tour jatkuu Tanskan osakilpailulla jossa on 126 pelaajatarta mukana. Emännät ovat voittaneet kahdesti peräkkäin, 2005 paras oli Iben Tinning, viimevuonna Karen Margaret Juul. Solheim Cupiin matkaavista pelaajista mukana on neljä, Tinningin lisäksi Gwladys Nocera sekä Trish Johnson ja Becky Brewerton. Suomalaisia on mukana neljä, Riikka Hakkaraisen lisäksi tulevan vuoden työpaikastaan taistelevat Kaisa Ruuttila, Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen. Hakkarainen on pelannut ET:lla vuodesta 1997 yhteensä 145 kisaa ja hän on mukanaolijoista yksi kokeneimmista. Kisa on yksi viimeisistä, sillä Japanin avoimiin syyskuun lopulla matkustava Riikka on ilmoittanut lopettavansa uransa, ja jättävänsä loppuvuoden Intian sekä Dubain kisat väliin. Solheim Cupin jälkeen ET:lla pelataan vielä Skotlannissa, Itävallassa ja Espanjassa ennen joulukuun idän kiertuetta, ( Intia & Dubai) joten Hakkaraiselta jää kuluvalla kaudella 150 kisan raja rikkomatta. Japanin matkan johdosta hän ehtii pelata halutessaan vain Skotlannissa ja Espanjassa. Talissa kuudenneksi sijoittunut Kaisa Ruuttila, Hanna-Leena Salonen ja Jenni Kuosa kaipaavat kipeästi hyviä sijoituksia ( top-10) noustakseen ET:n rahalistalla 90:n joukkoon ja välttääkseen karsinnat. Lähimpänä rajaa on Ruuttila joka on vain viidessä kisassaan päässyt kolmasti jatkoon. Nykredit Masters on myös viimeinen osakilpailu Volvo Cross Country Challengessa jossa pistelistan voittajalle on luvassa yli 60.000 euron arvoinen auto sekä osa 120.000 dollarin kokonaispotista. Kisan sääntöjen mukaan pelaajan on osallistuttava kolmeen osakilpailuun neljästä. Aiempien Pohjoismaiden kisojen voittajat Catriona Matthew, Suzanna Pettersen ja Bettina Hauert jättävät Tanskan taiston väliin. Tämän johdosta vahva ehdokas Volvon voittajaksi on Talissa toiseksi sijoittunut Johanna Westerberg.

Naisten Euroopan Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje