26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Linda Osala teki beat the pro -haasteesta mahdottoman – ”Huuto oli kaikunut toiselle puolelle kenttää”

Linda Osala teki harvinaisen tempun Vaasan Golfin Valkoinen-kentän nelosella.

Linda Osala iski rastiemäntänä hole in onen päivän ensimmäisellä lyönnillään.

Beat the pro on erilaisten kilpailutapahtumien yhteydestä monille golfinharrastajille tuttu golfhaaste. Kyseessä on varsinaisen kilpailun sisään kuuluva erikoisrasti, jossa pelaajat yrittävät lyödä par 3 -reiän avauksensa lähemmäs lippua kuin reikää isännöivä tai emännöivä ammattilaispelaaja tai huippuamatööri. Koska huippupelaajalla kyse on ainoastaan yhdestä lyönnistä, harrastajat onnistuvat toisinaan haasteessa ja saavat siitä pienen palkinnon.

Beat the pro -haasteessa on se hauska joskin hyvin harvinainen puoli, että jos huippupelaaja sattuu tekemään hole in onen, haasteesta tulee mahdoton. Prota on silloin mahdoton päihittää, holarillakaan kun ei pääse kuin tasoihin.

Juuri näin kävi keskiviikkona Vaasan Golfin kentällä, Vaasan Sport Scramble -kilpailussa, jonka beat the pro -rastia Valkoinen-kentän nelosreiällä emännöi Ladies European Tourilla pelaava Linda Osala. Vielä tavallistakin harvinaisemman tempusta teki se, että Osala teki hole in onen päivän ensimmäisellä lyönnillään!

Liiga-joukkue Vaasan Sportin urheilutoiminnan kehittämisryhmään kuuluva Oskar Osala pyysi puolisonsa mukaan kutsukilpailun haastekisaan. Myös Oskar Osala oli haastettavana kisassa, johon osallistui Sportin pelaajia ja joukkueen sponsoreiden edustajia.

”Löimme molemmat kaikkia kisaajia vastaan. Scrambleen osallistuneet pelaajat löivät aina ensin, sitten Oskar ja minä viimeisenä. Heti ensimmäisellä lyönnillä tärppäsi”, Osala kertoi.

Lippu oli ison kiven takana piilossa, joten Linda Osala ei nähnyt reikää.

”Osku seurasi lyöntiäni paremmasta kulmasta. Hän alkoi karjua, ja nappasi minut syliinsä, niin arvelin, että mukiin meni. Huuto oli kaikunut toiselle puolelle kenttääkin”, Linda Osala nauroi ja totesi muiden pelaajien olleen hieman hämillään.

90-metrisellä väylällä Osala käytti mailanaan TaylorMaden 50-asteista wedgeä ja pelivälineenä Titleistin ProV1-palloa.

”Tämä oli urani kolmas hole in one. Edellisestä oli jo kulunut aikaa, sillä se tuli vuonna 2008.”

Vaasalaistunut Osala pelaa seuraavan LET-turnauksensa elo-syyskuun vaihteen Irish Openissa.

”Innolla kohti loppukautta, enkä malttaisi odottaa kisojen alkamista. Sitten onkin neljä turnausta viiteen viikkoon. Olen viettänyt harvinaisen paljon aikaa rangella, ja lyönti tuntuu tosi hyvältä. Tavoitteena on lähteä parantamaan kauden parasta sijoitusta.”

Osalan kauden kovin sijoitus on peräisin kesäkuun kotiturnauksesta, Ladies Open by Pickalasta, jossa hän oli hienosti viides.

Oman jääkiekkoilijan uransa keväällä 2019 lopettanut Oskar Osala on satsannut viime vuodet golfiin. Hän oli mukana viime viikonloppuna Talissa käydyssä Finnish Amateurissa eli Erkko Trophyssä, jossa karsiutui finaalikierrokselta yhdellä lyönnillä.

Lue seuraavaksi: Luetuimmat 2021: Sanna Nuutiselta mieletön temppu LET-kiertueella – teki hole in onen par-nelosella!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)