16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Liittovaltuutetut odottavat sähköistä kokousta

Finnish Challenge -kilpailun tulevaisuus on yksi valtuuston kokouksessa päätettävistä asioista. Kuvassa Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi ja Kytäjän Sari Tani luovuttavat palkintosekkiä Stuart Manleylle.

Marraskuun 23. päivänä järjestettävä Golfliiton liittovaltuuston kokous saa osakseen harvinaisen suurta mielenkiintoa. Sen on aiheuttanut muutaman viime viikon aikana käyty keskustelu Suomen Challenge Tour -kilpailun tulevaisuudesta ja Golfliiton taloudesta.

Kokouksen asialistalla ovat muun muassa päätökset Golfliiton tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista. Golfliiton hallitus on esittämässä valtuustolle jäsenmaksun korottamista kahdella eurolla, joten ei ole ihme, että vallitsevassa tilanteessa valtuutetut odottavat mielenkiintoista kokousta.

Uusimaa perää tehokkaampaa toimintaa

Uudenmaan alueen puhemiehenä liittovaltuutettujen osalta toimiva Tuusulan Golfkerhon puheenjohtaja Mika Eloranta korostaa valtuuston kokouksen alla kahta asiaa: Golfliiton toiminnan tehokkuutta ja avoimuutta. Jälkimmäiseen liittyy mm. liittovaltuutettujen tiedonsaanti.

”Uudenmaan alueen omassa syyskokouksessa päätetty kanta on, että emme alueena puolla jäsenmaksun korotusta. Meidän näkemyksemme on, että korotuksen sijaan tulisi tehostaa liiton toimintaa. Tämä on siis alueen kanta, ja uskon, että se tulee kokouksessa esille myös alueen liittovaltuutettujen kantana”, Eloranta kertoo.

Tähän liittyen Eloranta odottaa valtuustokokouksessa selvitystä Golfliiton toimisto-organisaation toiminnasta. ”Tekijöitä pitää olla, ei siinä mitään, mutta tietävätkö kaikki, mitkä ovat heidän toimenkuvansa? Onko toiminta dynaamista ja aikaansaavaa?”

Valtuutettujen tiedonsaantiin ja toisaalta Golfliiton toiminnan avoimuuteen liittyen Uudenmaan alue on nostanut valtuuston kokouksen asialistalle Suomen golfin strategia 2020:n tilannekatsauksen ja tarkastelun.

”Nostimme se listalle, jotta saisimme tietää, mihin suuntaan ollaan menossa tulevan vuoden aikana ja miksi jokin painopistealue nostetaan jonkin toisen ohi. Noin yleisestikin olisi hyvä, että strategiaan palattaisiin ja sitä käytäisiin aktiivisesti läpi”, Eloranta perustelee.

Sekä Mika Eloranta että Uusimaa alueena ovat korostaneet koko meneillään olevan valtuustokauden ajan avoimuuden ja tiedonkulun tärkeyttä Golfliiton toiminnassa. Elorannan mukaan näissä on yhä parantamisen varaa.

”Tiedonkulku varmistaa kaikkein parhaiten kentän ja liiton pysymisen lähellä toisiaan. Jos niin ei käy, kuilu repeää liian leveäksi ja tulee keskustelua, jossa jopa kyseenalaistetaan liiton tarpeellisuus”, Eloranta sanoo.

”Viime aikoina käyty negatiivissävytteinen keskustelu ei ole kenenkään etu. Jos haluamme nuoria uusia jäseniä ja yhteistyökumppaneita, esimerkiksi Challenge Tour -kilpailulle ja muutenkin mukaan talkoisiin, lajin pitää näyttäytyä silloin yhtenäisenä ja positiivisena”, hän jatkaa.

Edellä mainittujen aiheiden lisäksi Eloranta odottaa valtuutettujen tenttaavan Golfliiton hallitusta muun muassa sellaisista asiakokonaisuuksista kuin verkkotietopalvelu, Golflehden uusi sopimus ja Challenge Tour -kilpailun rahoitus.

”Aiheita ainakin riittää, mielenkiintoinen kokous on tulossa”, Eloranta summaa.

Loimijoki Golfin Yrjö Välkki muistuttaa, että Golfliitto on onnistunut monessa tehtävässään, esimerkiksi maajoukkuetoiminnassa. Kuvassa tyttöjen EM-joukkue viime kesältä.

Loimijoki Golfin Yrjö Välkki muistuttaa, että Golfliitto on onnistunut monessa tehtävässään, esimerkiksi maajoukkuetoiminnassa. Kuvassa tyttöjen EM-joukkue viime kesältä.

”Lisää läpinäkyvyyttä”

”Kun tätä kirjoittelua on seurannut, niin ei tämä kauhean helppo tilanne ole”, summaa kokouksen alustunnelmia lounaissuomalainen liittovaltuutettu Yrjö Välkki.

Loimijoki Golfin puheenjohtajan mukaan viime viikkoina yleiseen keskusteluun nousseet, Golfliiton talouteen liittyvät asiat eivät tulleet liittovaltuutetuille yllätyksenä.

”Raha-asioita on aiemminkin käsitelty liittovaltuustossa ja esimerkiksi kesän puheenjohtajapäivillä niistä käytiin keskusteluja. Toivoisin kuitenkin, että näissä asioissa mentäisiin ammattimaisempaan suuntaan, ettei tulisi yllätyksiä”, Välkki sanoo.

Kommentillaan Välkki viittaa liiton toiminnan läpinäkyvyyteen ja toiminnasta tiedottamiseen. Välkin mukaan heikko tiedotus on johtanut Golfliitossa sekavaan tilanteeseen.

”Toimistolla tehdään hyvää työtä, mutta toisaalta siitä ei osata kertoa ulos. Sen takia itse tekeminen on hukkunut tässä käynnissä olevassa keskustelussa. On sääli, että nyt on noussut sellainen kuva, että kaikki mitä tehdään on paskaa.”

Keskustelusta unohtuneista Golfliiton onnistumisista Välkki nostaa esille seurapalvelun koulutuksineen, maajoukkuetoiminnan sekä kansallisten kiertueiden kehittymisen.

”Kansallisten kilpailujen osalta viime vuosi oli jo loistava. Sillä saralla konsepti alkaa olla kunnossa”, hän kehuu.

”Kun avoimuutta ja läpinäkyvyyttä lisättäisiin, kaikki olisi sen jälkeen OK ja kaikilla olisi mukavampi olla”, Välkki kiteyttää.

Varavaltuutettuna liittovaltuuston kokoukseen matkaava Kaakon Golfin toimitusjohtaja Jaakko Talsi (vas.) kahden Golfliiton hallituksen jäsenen, puheenjohtaja Antti Peltoniemen ja Harri Marjalan kanssa. Kuva: Golfari.fi / Kai Kilappa

Varavaltuutettuna liittovaltuuston kokoukseen matkaava Kaakon Golfin toimitusjohtaja Jaakko Talsi (vas.) kahden Golfliiton hallituksen jäsenen, puheenjohtaja Antti Peltoniemen ja Harri Marjalan kanssa. Kuva: Golfari.fi / Kai Kilappa

”Toimiala on murroksessa”

Itä-Suomen alueen varavaltuutettuna kokoukseen matkaava Kaakon Golfin Jaakko Talsi asettelee sanansa hyvin tarkasti puhuessaan Golfliiton ympärillä vellovasta keskustelusta.

”Kuhinaa on ja ihan aiheesta. Mielenkiintoinen tilanne kaiken kaikkiaan. Eri yksityiskohtia en kuitenkaan lähde kommentoimaan näin kokouksen alla”, Talsi toteaa.

Talsin mukaan golftoimiala on murroksessa ja hakee uutta tasapainoa. Tässä tilanteessa liittovaltuuston, tai ainakin tämän tulevan liittovaltuuston kokouksen tärkeys korostuu.

”Kokouksessa syntyy ihan varmasti keskustelua. Sitä, saammeko aikaan yhteisiä linjanvetoja, ei voi ennakolta arvata. Uskon kuitenkin, että kokous antaa eväitä siihen, miten tästä jatketaan eteenpäin. Mielestäni on kaikkien suomalaisten golfarien etu, että meillä on arvostettu ja omalla tavallaan vahva Golfliitto”, Talsi sanoo.

Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

    Hyvät Veljet says:

    Luultavasti samaan hyvävelisysteemiin kun monia vuosia aiemminkin. Ei korppi korpin silmää noki, eikä koira toista koiraa yleensä pure. Turhaa toivoa, kyllä siellä sisäpiirit toisiaa kannustaa. Nimimerkillä otelt tosihyvä jätkä mitäs tykkäät minusta :((

    Petteri Ahomaa says:

    Nyt olisi varmaan paikallaan, että 23. marraskuuta käytävän kokouksen jälkeen, liiton viestintäorganisaatio tiedottaisi mistä kokouksessa keskusteltiin, mitkä olivat suurimmat kiistanaiheet ja miten tästä jatketaan etenpäin. Pelkka pöytäkirjan julkisuuteen tuominen ei tässä tapauksessa auta. Keskustelun referointi on tärkeätä. Hienoin mahdollinen toimenpide olisi, että kokousta ei pidettäisi suljetuin ovin, vaan media ja muut asiasta kiinnostuneet pääsisivät paikalle arvioimaan eri päättäjien asemaa ja kyvykkyyttä toimia Suomen golfin eduksi. Julkisuus toimisi tässä tilanteessa liiton eduksi tavalla, joka voisi vielä pelastaa paljon.

    Timo Eskeli says:

    On hallitusta ja liittovaltuustoa. Liittovaltuusto huutaa tiedonkulkua golfliitolta ja hallitukselta. Golfliitto käyttää aikaansa leveän organisaation tiedottamiseen ja palvelemiseen. Kaikki tämä energia on pois itse lajilta. Pitäisi tehdä raju muutos rakenteisiin. Valta täysin hallitukselle. Niin se toimii seuroissakin. Hyvä hallitus kyllä vaatii toimivalta johdolta tuloksia ja varmistaa että talous pysyy kurissa.