Lentokone teki rajun hätälaskun golfkentälle - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lentokone teki rajun hätälaskun golfkentälle

Kone ajautui putoamispaikastaan satojen metrien päähän kentän kolmannelle väylälle. Kuvituskuva: Fox 6

Yksikään koneessa olleista kolmesta ihmisestä ja 53 koirasta ei saanut hengenvaarallisia vammoja.

Kolmea ihmistä ja 53 koiraa kuljettanut lentokone teki tiistaina vaarallisen hätälaskun Yhdysvaltain pohjoisosissa Wisconsinissa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Milwaukeesta sijaitsevalle Western Lakes Golf Clubin kentälle.

Seudulla satoi tapahtumahetkellä lunta.

Pelastusviranomainen sai ilmoituksen koneen miehistöltä aamulla yhdeksältä paikallista aikaa tapahtuneesta onnettomuudesta. Ensimmäinen pelastusyksikkö saapui paikalle muutamassa minuutissa, ja löysi kaksimoottorisen koneen golfkentän kolmannelta väylältä.

Yksikään koneessa olleista ihmisistä ja koirista eivät saaneet hengenvaarallisia vammoja.

Golfkentän toimitusjohtaja Jason Hoeltz kertoi Journal Sentinel -lehdelle, että muutama kentänhoitaja työskenteli joidenkin satojen metrien päässä tapahtumapaikasta, kun he kuulivat ja näkivät koneen rysähtävän alas. Toimitusjohtaja itse oli klubitalolla, eikä ollut kuullut sisälle mitään.

”Kone osui kentänhoitajien kertomuksen mukaan viidennelle viheriölle ja liukui kahden puun välistä läpi suoalueen kymmeniä metrejä kakkosväylälle. Tästä kone ajautui kolmosväylälle, jossa se repi vielä yhden puun juurineen irti, kunnes pysähtyi aloilleen”, sanoi Hoeltz, ja täsmensi koneen liukuneen kentällä muutamia satoja metrejä.

Lentokoneen siivet tiettävästi irtosivat viidennellä reiällä, jossa se putosi maahan. Tämän seurauksena koneen polttoaineet valuivat kentälle ja osittain suoalueelle. Koneen polttoainekapasiteetti on 300 gallonaa eli reilut 1100 litraa, mutta toistaiseksi on epäselvää, miten paljon polttoainetta on päässyt valumaan kentälle ja luontoon.

”Olemme iloisia, että pääsimme viipymättä paikalle ja pystyimme tarjoamaan nopeasti apua”, Hoeltz kertoi.

Lentokoneen kerrottiin olleen matkalla New Orleansista Waukeshaan, jossa koirat oli määrä luovuttaa Humane Animal Welfare Society of Waukesha -yhdistykselle. Koneessa olleet ihmiset saivat ensihoitoa paikan päällä, kunnes heidät vietiin paikalliseen sairaalaan.

Kentänhoitajat hakivat ihmiset nopeasti koneesta ja kokosivat koirat kuljetuslaatikkoihinsa. Tämän jälkeen he veivät koirat huoltohallille odottamaan HAWS:in edustajia.

”Osa koirista sai pieniä kolhuja ja naarmuja, joita seurataan parin päivän ajan. Eläimillä ei ole hätää, ja ne ovat valmiit luovutettaviksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti”, HAWS:in edustaja Maggie Tate-Techtmann sanoi.

Koirista 20 jää Tate-Techtmannin mukaan HAWS:iin, kun taas loput lähetetään suunnitellusti muihin ”tarhoihin”. Osa koirista oli jo käynyt leikkimässä lumessa ja odottavat nyt luovutusta uuteen kotiinsa.

Sekä pelastusviranomaiset että HAWS ovat kiitelleet golfkentän henkilökuntaa avusta ja esimerkillisestä toiminnasta vaarallisessa onnettomuudessa. Liittovaltion ilmailuhallinto ja kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta tutkivat onnettomuuden syytä.

Vaikka varhaisen talven yllättämälle golfkentälle tuli jonkin verran vaurioita, ollaan kenttä tiettävästi avaamassa uudelleen heti kun sää sallii.

”Täällä oli viime viikon torstaina 200 golfaria. Jos kenttä olisi ollut auki, tässä olisi saattanut käydä paljon huonomminkin”, Hoeltz sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)