Lennolla häiriköineen Olesenin ET-kausi ohi – hyllytys jatkuu ainakin joulukuulle - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lennolla häiriköineen Olesenin ET-kausi ohi – hyllytys jatkuu ainakin joulukuulle

Thorbjørn Olesenia ei nähdä European Tourin kilpailuissa enää tällä kaudella. Kuva: Getty Images

Jutun varsinainen oikeuskäsittely saattaa venyä jopa toukokuulle. Euroopan kiertueella Olesenia ei todennäköisesti nähdä ennen kuin tuomio on luettu.

European Tour on päättänyt evätä Thorbjørn Olesenilta osallistumisen kilpailuihinsa ainakin joulukuulle saakka. Lontoossa asuva tanskalaispelaaja ilmestyi keskiviikkona toisen kerran oikeuteen, jossa oli tarkoitus puida hänen häiriökäyttäytymistään lennolla Memphisistä Lontooseen heinäkuun lopulla.

Lyhyessä kuulemistilaisuudessa ei esitetty kanneperusteita, vaan niitä on määrä käsitellä 13. joulukuuta pidettävässä istunnossa. Jos asia ei ratkea joulukuun käsittelyssä, otetaan se käsittelyyn vasta 11. toukokuuta. Juttua käsiteltiin ensimmäisen kerran 21. elokuuta.

Tanskalaista syytettiin lentoemännän seksuaalisesta ahdistelusta, hyökkäävästä käytöksestä sekä rajusta juopumuksesta. Elokuun istunnossa Olesen vahvisti tuomioistuimelle vain nimensä, osoitteensa, syntymäaikansa ja kansallisuutensa, jonka lisäksi hän kiisti syytteet eikä suostunut kommentoimaan asiaa enempää.

Hän solvasi joitakin matkustajia ja henkilökuntaa ennen kuin lähenteli erästä naismatkustajaa. Tämän jälkeen hän laskeskeli lätäkön käytävälle.

European Tour kertoi jatkavansa Olesenin hyllytystä ainakin joulukuulle, koska ”koska jutun käsittely on kesken”. Siihen kiertue ei ottanut kantaa, jatkuuko hyllytys myös sen jälkeen, kun syytökset on esitetty.

Euroopan voittoisaan Ryder Cup -joukkueeseen viime syksynä kuulunut Olesen pidätettiin heinäkuun 29. päivänä Lontoossa Heathrow’n lentokentällä oltuaan palamaassa World Golf Championship -sarjan kilpailusta Tenneseestä.

Heti tapauksen jälkeen kanssamatkustaja kertoi The Sun -lehdelle juutin käytöksestä myös seuraavaa:
”Hän solvasi joitakin matkustajia ja henkilökuntaa ennen kuin lähenteli erästä naismatkustajaa. Tämän jälkeen hän laskeskeli lätäkön käytävälle.”

Olesenin kanssa matkustanut kilpakumppani Ian Poulter yritti rauhoitella tanskalaista aikansa. Todettuaan sen mahdottomaksi Poulter oli käynyt nukkumaan.

Olesenin maailmanlistasijoitus ei ole sanottavammin kärsinyt puolentoista kuukauden kisatauosta. Pidätyksen aikoihin hän oli 62:s, kun sijoitus maanantaina julkaistulla maailmanlistalla oli 69:s. Elokuussa 2018 Olesen ylsi maailmanlistalla uran parhaaseen rankkaukseen ollen 38:s. Taloudellisia ongelmia tanskalaisella ei ole, hän on ansainnut urallaan yli 14,4 miljoonaa dollaria palkintorahoina.

Lue seuraavaksi: Thorbjørn Olesen pidätettiin Lontoon lennolla seksuaalisen ahdistelun vuoksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • golftintti says:

    Vaikea on ymmärtää miksi Olesen on mielestään syytön, todistajia on varmasti kymmeniä.
    Käy tässä miten vaan – paitsi tietysti, että todistajia ei oikeasti löydy – ja rangaistuksen kärsittyäänkin, on Olesenilla leima otsassa koko peliuransa ajan. Niin on Tiger Woodsilla ja Dustin Johnsonillakin, lisäksi tietysti monella golfkentällä huonosti tai vilpillisesti käyttäytyneellä. Ihmisten muisti erityisesti ikävissä asioissa on pitkä.