18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lee Westwoodin ja Graeme McDowellin tukema aloite golfin sallimisesta lockdownin aikana etenee käsittelyyn Isossa-Britanniassa

Lee Westwood tuki kansalaisaloitetta omalla Twitter-tilillään.

Lockdownin myötä myös golf joutui kiellettyjen aktiviteettien listalla. Kansalaisaloitteessa vaaditaan sen vapauttamista.

COVID-19 -tilanteen pahennuttua tuntuvasti Isossa-Britanniassa päädyttiin maanantaina tiukkaan lockdowniin, eli poikkeustilaan, jonka aikana ihmisten liikkumista ja vapaa-ajan aktiviteetteja rajoittamiseen tuntuvasti. Rajoitukset estävät myös useimpien liikuntalajien harrastamisen. Kiellettyjen listalla on myös golf, vaikka se monessa muussa maassa, Suomessakin, on sallittua.

Lockdown on toinen Isossa-Britanniassa. Vaikka sillä on kansalaisten laaja tuki, ovat sen aiheuttamat lieveilmiöt ovat nousseet keskusteluun. Eräs ikävimmistä on ihmisten liikkumisen vähentyminen ja siitä johtuvat terveydelliset ja mielenterveydelliset haitat.

Nyt golfareiden mitta on täyttymässä. Vireillä on nimeä ”Allow golf to be played with appropriate safety measures” -kansalaisaloite, jossa vaaditaan golfin harrastamisen vapauttamista.

Kansalaisaloitteessa muistutetaan, että kun sosiaalisesta etäisyydestä huolehditaan, golf on turvallinen harrastus.

Kansalaisaloite on saanut vetoapua mm. Lee Westwoodilta ja Grame McDowellilta, jotka ovat jakaneet sen Twitter-tilillään ja puhuneet aloitteen puolesta. Westwoodilla on Twitterissä 925 000 seuraajaa, McDowellilla 730 000.

Kansalaisaloite otetaan Ison-Britannian parlamentin käsittelyyn, jos se saa vähintään 100 000 allekirjoitusta. Vaadittu määrä ylittyi jo torstain aikana eli alle kahdessa vuorokaudessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)