20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lämpötilat tippuvat paikoin jo varsin viileiksi – tällaiselta näyttää tulevien päivien sääennuste

Antti (vas.) ja Lauri starttasivat syksyiselle kierrokselleen Helsingin Paloheinässä hieman pilvisessä, mutta kuivassa kelissä.

Syksy tuntuu tulevan golfareille aina liian aikaisin. Lumisateet ovat mahdollisia jo Etelä-Suomessakin.

Syysgolf on parhaimmillaan kauniin kirpsakkaa, ainakin säiden puolesta. Pahimmillaan taas kenttää – jos se on auki – kiertävät vain todelliset golfhullut. Kuluva syksy on ollut pääkaupunkiseudun näkövinkkelistä katsottuna täynnä mahdollisuuksia. Toinen toistaan kauniimpia ilmoja on pidellyt, minkä on voinut huomata eritoten kenttien suuresta täyttöasteesta.

Tälle viikonlopulle Suomeen on ennustettu alkavan talven ensimmäiset lumisateet. Lapissa lunta oli lauantaiaamuna jo muutama senttimetri tullutkin. Viikonlopun aikana Pohjois-Suomessa voi sataa myös lunta tai räntää.

Golfareiden epäonneksi lumi- ja räntäsateiden on ennustettu levittyvän sunnuntain aikana Lapista alaspäin, jopa maan eteläosiin saakka.

”Maan etelä- ja keskiosassa suurin osa sateesta tulee maanantaina vetenä, mutta räntää ja lunta voi paikoitellen sataa etelässä asti, varsinkin maanantaina aamulla. Tiistain vastaisena yönä lumi- ja vesisateet ovat enää paikallisia”, sanoo meteorologi Anna Latvala Forecan verkkosivuilla.

Aamugolfien ajankohta alkaa olemaan epäselvempää tulevan viikon aikana, sillä yöpakkasia on eri puolella maata. Vielä ensi viikolla lämpötila nousee plussan puolelle melko nopeasti, mutta silti kenttien avaaminen heti aamusta saattaa jossain päin maata viivästyä. Viikon puolivälissä hyville sadevarusteille on tilausta mikäli aikoo golfkentälle uskaltautua.

”Keskiviikkona ja torstaina Suomeen leviää sateita, jotka tulevat etenkin Pohjois-Suomessa osittain lumena. Myös maan keskiosassa lumisade on paikoin mahdollista, mutta ennuste tarkentuu vielä lähempänä maan etelä- ja keskiosan sateiden olomuotojen osalta”, Latvala kertoo.

Norjalaista Yr-sääpalvelusivustoa pidetään jopa hieman tarkempana kuin Suomen Ilmatieteen laitosta tai Forecaa. Yr ennustaa tulevalle viikolle keskiviikoksi ja torstaiksi sateita Helsinkiin aivan kuten Forecakin. Seuraava viikonloppu on Helsingissä Yr:n mukaan kuiva, lämpötilan ollessa 5–6 asteen paikkeilla. Tämä tietäisi sinällään ihan pelattavaa keliä, ellei tuuli ylly navakaksi ja tee lämpötilasta kylmän tuntuista.

Pääkaupunkiseudulta ei tarvitse mennä kuin alle 300 kilometriä ylöspäin Jyväskylään, kun lämpötilat golfin pelaamisen suhteen alkavat olla ensi viikonloppuna sormia hivelevän kylmät. Yr ennustaa Jyväskylään 1–3 asteen lämpötiloja. Lämpöhanskat ja ylimääräiset rukkaset on viimeistään silloin kaivettava esiin.

Seinäjoella ja Joensuussa on samankaltaisia lämpötiloja kuin Jyväskylässäkin samana ajankohtana. Oulun korkeudella ollaan jo 0–2 asteen välillä, joten kuuma lämmike termospullossa alkaa olemaan paikallaan mikäli kentälle lähtee.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje