11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kuusinkertainen PGA Tour -voittaja otti Slovakian kansalaisuuden

Maailmanlistan top 10:ssäkin ollut pelaaja toivoo ratkaisunsa tasoittavan tietään Tokion olympialaisiin.

Kokenut PGA Tour -pelaaja Rory Sabbatini on vastaanottanut viime viikolla Slovakian kansalaisuuden. Ratkaisun taustalla uskotaan ennen kaikkea olevan eteläafrikkalaisen pyrkimys päästä mukaan vuoden 2020 pidettävien Tokion kesäolympialaisten golfturnaukseen.

Slovakian Golfliitto on ilmoittanut lähettävänsä todistuksen Sabbatinin kansalaisuudesta kansainväliselle golfliitolle IGF:lle, jonka jälkeen hänet huomioidaan olympiarankingissa uuden kotimaansa edustajana.

Sabbatini, 42, löytyy maailmanlistalla sijalta 200. Olympialaisiin otetaan maksimissaan kaksi kisaedustajaa kustakin maasta – paitsi neljä, jos pelaajat ovat OWGR-listalla 15:n joukossa –, kunnes 60 pelaajan lista on täynnä.

Tällä hetkellä olympiarankingin 60. pelaaja on Meksikon José de Jesús Rodríguez, jonka maailmanlistasijoitus on 328:s. Sabbatini löytyy ”slovakialaisena” sijalta 49. Hän ei mahdu maailmanlistalla kymmenen parhaan eteläafrikkalaisen joukkoon, eikä olisi synnyinmaansa edustajana todennäköisimmin kilpaillut vakavasti olympiapaikasta.

”Uskon pystyväni tuottamaan menestystä Slovakian golfille ja olevani inspiraation lähde maan nuorisolle”, Sabbatini sanoi Slovakian konsulaatissa New Yorkissa.

Slovakian Golfliton varapuheenjohtaja Rastislav Antal kertoi olevansa ylpeä maan ensimmäisestä PGA Tour -pelaajastaan. Sabbatini pelaa PGA Tourilla vahvalla kategorialla sijoituttuaan viime kaudella FedEx Cupin pisteissä sijalle 97.

”Uskomme, että Rory saa aikaan hyviä tuloksia Slovakian golfille ja pystyy innostamaan kansalaisiamme ja lapsiamme kiinnostumaan lajista”, hän sanoi.

Maailmanlistan paras natiivi slovakialainen on sijalla 1934 oleva Petr Valasek.

Slovakialaisen Martina Stofanikovan kanssa naimisissa oleva Sabbatini ryhtyi ammattilaiseksi 20 vuotta sitten, ja sai PGA Tourin kortin vuonna 1999. Hän oli tuolloin kiertueen nuorin pelaaja.

Sabbatini on voittanut urallaan kuusi turnausta Yhdysvaltain kiertueella, ja sijoittunut major-kilpailuissa parhaimmillaan kakkoseksi. Tämä tapahtui vuoden 2007 Masters Tournamentissa. Maailmanlistan kymmenen joukossa Sabbatini on viettänyt yli 20 viikkoa vuosina 2007–2008.

Trevor Immelmanin kanssa Etelä-Afrikalle World Cupin 15 vuotta sitten voittanut Sabbatini on tullut tunnetuksi paitsi ”tuittupäisestä” käytöksestään, myös kentällä käyttämästään cowboy-hatusta ja pelinaikaisesta purukumin syömisestä.

Sittemmin perinteiseen lippalakkiin siirtyneen pelaajan luonne on tasaantunut, eikä hän ole noussut viimevuosina isompiin otsikoihin liiemmin saavutustensa kuin käytöksensäkään puolesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje