Korpan koekeittiö, osa 3: välipatukat - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Korpan koekeittiö, osa 3: välipatukat

Sarjan kolmannessa osassa sipaistaan pellille omat välipalapatukat. Tervellistä, muunneltavaa ja helppoa – ja hyvää!

”Kun kaupassakäynti on vähentynyt ja kotona tekisi mieli syödä koko ajan, oli aika kehittää oma välipatukka. Terveellinen mutta maistuva. Helppo tehdä ja muunneltava. Tähän versioon laitoin kaikkea mitä ruokakaapista löytyi: puolikkaita pähkinäpusseja ja kuivattuja karpaloita, jotka eivät muuten olleet menneet kaupaksi”, kokki-Korhonen kertoo.

Välipalapatukan varsinaiseksi kohderyhmäksi oli ounasteltu aikuisia, mutta innokkain kuluttajapinta löytyi keskenkasvuisten joukosta.

”En suostunut mihinkään suklaadippeihin. Vielä. Kyllä varmaan kunnon raakasuklaa olisi oikein loistolisä. Se vain lisää käsien sotkemista, joten tuotetta pitäisi kehittää siitä vielä eteenpäin. Joku leivinpaperinen sujautuspussi esimerkiksi. Sidosainemassa elää vähän sen mukaan, miten isoa biittiä patukan massaan laittaa. Eli siinäkin kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Vähän enemmän kaikkia suhteessa, jos massa elää”, Korhonen opastaa.

Caddieni vetää kentällä vihanneksia. Rouskutus kuuluu aina taustalla kävelyjen lomassa.

Kisaviikolla Korhonen pelaa tyypillisesti 5–6 kierrosta golfia. Kun sen päälle lisätään laji- ja oheisharjoitukset, nousee aktiivisuuden määrä ja aika hyvin korkeaksi. Myös kulutus on kovaa. Kisatilanteessa energiatason on oltava tasainen, ettei suoritustaso ailahtele.

”Vaikka kisoja pelatessa ei ole varsinaisesti nälkä kentällä, on pidettävä huoli siitä, että mieli ja kroppa pysyvät virkeänä. Tankkaus ennen ja jälkeen on tärkeää. Todella kuumissa oloissa myös mieli väsyy nopeammin. Yleensä mulla aina mukana bägissä luotettua Olvin Tehosporttia ja luonnollisesti vettä. Ne pitävät krampit loitolla ja nesteytyksen kunnossa. Nykyään useilla kentillä on jo onneksi siirrytty vedentankkauspisteisiin ja pelaajilla on omat juomapullot mukana. Tehokkaan nesteytyksen rinnalla kannattaa napsia pähkinöitä ja banaania.”

”Caddie Nick on usein huolissaan syömisestäni kisoissa. Hän tuputtaa vähintään kolme kertaa kierroksen aikana pähkinäsekoituksia ja banaania. Itse hän vetää vihanneksia. Rouskutus kuuluu aina taustalla kävelyjen lomassa. Olen kyllä huomannut jatkuvan syömisen edistävän kasetin pyörimistä tehokkaasti loppuun asti.”

Seuraavaksi luvassa Korpan Grilli.

Ainekset:

2 dl luomukaurahiutaleita
2 dl mysliä
1,5 dl karpaloita
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä

Sidosaineet:

0,7 dl vettä
1,1 dl hunajaa
0,7 dl rypsiöljyä

1. Laita uuni lämpenemään (kiertoilma) 180 °.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Murskaa pähkinät ja leikkaa karpalot.
3. Ota keskikokoinen uunivuoka ja laita siihen leivinpaperi. Kiehauta sidosaineet liedellä sekoittaen äärimmäisellä tarkkuudella.
4. Kaada sidosaine hyvin sekoitettuun pohja-ainesmassaan.
5. Paina koko massa tasaisesti vuokaan. Voit käyttää apuna esim. lastaa ja leivinpaperia. Tämä osuus tärkeää, etteivät reunat pala. Jos massaa tulee vuokaan liikaa, jaa massaa myös toiseen pieneen uunivuokaan. Paksuus on hyvä olla maksimissaan noin kaksi sormenpaksuutta.
6. Patukat uuniin noin 20 minuutiksi.
7. Anna jäähtyä. Laita hetkeksi jääkaappiin jos tuntuu, ettei koostumus ole tarpeeksi jähmettynyt.

Lue seuraavaksi: Korpan koekeittiö, osa 1: Möhkäle, alias lihapiirakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)