Korpan koekeittiö, osa 2: vispipuuro - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Korpan koekeittiö, osa 2: vispipuuro

Sarjan kakkososassa jatketaan perinneruokien linjalla, mutta pienellä twistillä.

”Kun mietin Möhkäleen jälkeen legendaarisia ruokalajeja, mitä haluaisi kokeilla, niin vispipuuro oli itsestään selvä valinta. Mihin itse asiassa vispipuuro katosi? Muistan lapsuudesta vispipuuron maun ja puuron hienon värin valkoista isoa tarjoiluastiaa vasten. Onko meillä tosiaan ollut niin kiire arjessa, ettei ehdi vähän kiehauttaa marjoja ja mannasuurimoita? No, nyt ei ole kiire, joten puuro tulille”, kokki-Korhonen alustaa.

Reseptin pohjana toimi pakastin, josta löytyi puolukoita. Lähikaupan pakastealtaasta niiden kaveriksi valikoitui herukoita. Voilà – klassikko pienellä twistillä!

”Koko prosessi oli yllättävän helppo. En mittaillut liikaa veden kanssa, mutta tähtäsin litraan. Eikä sokeria oikeasti tarvitse yhtään enempään. Lapsiperheen arjessa kun menee jugurttia metritolkulla, niin vispipuurossa on kyllä ainesta haastaa väli-, aamu- ja iltapalana. Iltaa kohden päälle alkaa löytyä kermavaahtoa, aamulla mennään maidolla, välipalana sellaisenaan. Kokeilusta tulee kyllä meillä tapa. Kun keittää tuollaisen litran kerralla, niin sitä syö hienosti isompikin jengi useamman päivän, toimii”, julistaa kokki tyytyväisenä!

Perhearkea Korhonen on helpottanut välillä tilaamalla ruokaa kotiin. Kulinaristiksi tunnustautuva pelimies hehkuttaa ravintoloiden kykyä mukautua tilanteeseen.

”Hienoja konseptien muutoksia yritykset tehneet kovan paineen alla. Esimerkiksi Finnjävel nousee kyllä ihan omassa luokassaan esiin.”

”Kyseltiin myös The 59 Fund -rahaston kampanjassa somessa, mitä Suomi Golfin eteen kannattaa nyt tehdä, ja esille nousi hyviä juttuja. Pääperiaate lienee se, että ihmiset tekisivät nyt kaiken, mitä muutenkin olisivat tehneet ostosten ja maksujen nimissä. Pidetään pallo liikkeessä ja pelataan koronasuosituksilla – järki kädessä.”

Onko koronaeristys saanut sinut innostumaan kokkaamisesta? Kerro, mitä perinneruokia olet tehnyt ja miksi, ja voit voittaa Mikko Korhosen nimikirjoituksella varustetun palkinnon. Kisan löydät Golfpisteen Facebookista.

Sarjan ykkösosa keräsi noin 5500 lukukertaa, mutta vain yhden valokuvan lopputuotteesta – kynnys kuvaamiselle taisi olla liian korkea. Palkinto kuvasta lähtee Sonja Levaniemelle. Onnea voittajalle!

Korpan Vispipuuro

Ainekset:
200 g pakastepuolukoita
200 g herukkasekoitusta
1 l vettä
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita

1. Tee ensin marjaliemi. Peitä marjat runsaahkoon vesimäärään. Keitä marjoja noin 15 min.
2. Kaada marjaseos säleikön läpi ja survo mehu marjoista liemeen. Tässä satsissa nestettä tuli 8 dl, joten vettä lisättiin vielä 2 dl, että saatiin litra.
3. Laita seos uudelleen kattilaan. Nosta lukemia. Lisää puoli teelusikallista suolaa ja 1 dl sokeria. Kiehauta.
4. Lisää mannasuurimot nauhana koko ajan sekoittaen. Vähennä lieden lämpöä ja keitä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
5. Jäähdytä seos. Sitten jääkaappiin jäähylle tunniksi tai pariksi.
6. Vatkaa sähkövatkaimella koko hoito ja nauti. Koristele tai anna mennä sellaisenaan

Lue seuraavaksi: Korpan koekeittiö, osa 1: Möhkäle, alias lihapiirakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)