Koronaviruskaranteeniin asetetut ET-pelaajat pääsivät sittenkin Oman Openiin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Koronaviruskaranteeniin asetetut ET-pelaajat pääsivät sittenkin Oman Openiin

Negatiivisen testituloksen saanut Lorenzo Gagli otettiin viime hetkellä mukaan Omanin ET-kilpailuun. Kuva: Getty Images

Lorenzo Gaglin testitulos oli negatiivinen, joten italialaiskaksikko lähetettiin kierrokselle kahdestaan viimeisessä ryhmässä.

ET-pelaajat Lorenzo Gagli ja Edoardo Molinari saivat keskiviikkona kuulla, että heidät asetetaan mahdollisen koronavirustartunnan vuoksi karanteenin ja samalla sivuun alkamassa olevasta Oman Open -turnauksesta. Gagli oli valitellut vilustumisen oireita, joten European Tourin lääkäri teki karanteenpäätöksen ja otti pelaajalta Omanin terveysministeriön ja WHO:n suositusten mukaan rutiininomaisen näytteen.

Kahden päivän sisällä luvattu testitulos saapui jo torstaina, osan kilpailijoista odotellessa vielä lähtöä. Sen tulos oli negatiivinen, joten Gagli ja toinen lyhyen aikaa karanteenissa ollut italialaispelaaja Edoardo Molinari pääsivät mukaan turnaukseen.

Gagli oli jakanut aiemmin huoneen Molinarin kanssa, jolla ei ollut minkäänlaisia sairastumisen oireita. Hänet kuitenkin asetettiin ensin mainitun tavoin karanteeniin varotoimenpiteenä.

”Tämä on vaikea maailmanlaajuinen ongelma, ja joudumme tarvittaessa suorittamaan vaadittavia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Teemme jatkossakin kaikki päätökset yleisen terveystilanteen ja turvallisuuden näkökulmasta”, ET:n toimitusjohtaja Keith Pelley sanoi.

Kaksikko starttasi kierrokselleen kello 11.30 Suomen aikaa. Gagli on kierrostaan neljän reiän jälkeen yksi alle ja Molinari parissa.

Gagli kritisoi alun perin ET:n päätöstä asettaa pelkästään italialaisparivaljakko karanteeniin. Hän kertoi olleensa kisamaisemissa useiden päivien ajan kymmenien ET-pelaajien kanssa samaan aikaan kuntosalilla, ja aterioinnin lisäksi matkustaneen näiden kanssa bussilla.

Lue seuraavaksi: Kaksi ET-pelaajaa asetettiin Omanin turnauksessa koronaviruskaranteeniin – myös ensi viikon kisa jää väliin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje