Kohtaamisia Golfmessuilla - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kohtaamisia Golfmessuilla

EGCC:n upea maalaistalosta mallia ottanut klubitalo 18. väylältä katsottuna.

Hymyilevä nainen Skånen osastolla on suomalainen Salme Someroja. Hänellä on pitkä kokemus matkailualalta sekä golfista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Salme Someroja.

Salme Someroja.

Ja totta hän haastaa: Etelä-Ruotsissa pääsee väylille huomattavasti ennen Suomea. Olen pelannut kuuluisan Barsebäckin kentän pääsiäisen aikoihin, ja kokemus oli hieno. Väylät olivat kohtuullisessa kunnossa eikä ollut kylmä. Aamuvarhain oli sumuista, mikä teki tunnelmasta lähes taianomaisen – löin muun muassa ensimmäisen kerran elämässäni par kolmosen niin etten lainkaan nähnyt lippua – mutta tunnin kuluttua paistoi jo aurinko.

Salme kehotti tulemaan Ruotsin kentille joko omalla autolla tai sitten lentäen ja vuokra-autolla esimerkiksi Kööpenhaminasta, Göteborgista, Malmöstä tai Tukholmasta.

”Kentät ovat upeita, mutta kaikkein hienointa siellä on valo. Se on aivan ainutlaatuinen, niin avaraa, niin selkeän kirkasta. Monet kuvaajatkin tulevat sinne varta vasten ihmeellisen valon vuoksi,” hän kuvaili.

www.sweden-golf.fi

EGCC – kuin Skotlannissa pelaisi

Virolaisista kentistä Niitväljä on suomalaisille tutuin, mutta kannattaa pistäytyä myös lähellä Tallinnaa sijaitsevalla Estonian Golf and Country Clubilla. Maisemat ovat kuin Skotlannista, vanhat kiviaidat ja tuuliset rannat luovat tunnelman kuin olisimme kauempanakin Suomesta.

Moderni, vanhasta eestiläisestä maalaistalo-rakentamisesta tyylinsä ottanut klubitalo on jo nähtävyys sinänsä. Terassilta kelpaa katsella merellisiä ja historiallisia näkymiä ja myös ruoka on hyvää sekä kohtuuhintaista. Tarjolla on täysimittainen 18 reiän kenttä, sekä 9-reikäinen erityisen kaunis, mutta haastava Stone Course, joka on tarkoitus laajentaa lähivuosina täysimittaiseksi.

Toimitusjohtaja Hanno Kross vakuutti – haastavuudesta puheen ollen – että kenttien kaislaisia ja heinittyneitä reunoja on siivottu melkoisesti.

”Niistä on kyllä valitettu, mutta nyt ne ovat kunnossa. Jos pallo lentää lähelle väylää, se kyllä löytyy, ja jos menee ihan metsään, ei tarvitse löytyäkään, hän sanoi.

www.egcc.ee

Bledin kenttä Euroopan kauneimpia

Slovenia on golfmaana monelle uusi tuttavuus, mutta Suomen messuilla ensimmäistä kertaa maataan esittelevä Aleksander Kravanja kertoi huomanneensa, että kiinnostusta selvästi on. Maan vanhin ja suurin kenttä on Bled Golf Course, joka perustettiin jo vuonna 1937. Alppimaisemissa, lähellä Itävallan rajaa sijaitseva 27 reiän kenttä on monien mielestä yksi Euroopan kauneimpia ja Golf World magazin on rankannut sen sijalle 51 Euroopan kenttien Top 100 -listalla.

Bledin kenttä on yksi Euroopan kauneimpia ja perustettu jo vuonna 1937.

Bledin kenttä on yksi Euroopan kauneimpia ja perustettu jo vuonna 1937.

Pelikausi Sloveniassa on huomattavasti Suomea pidempi, maaliskuusta marraskuuhun, ja matkustaminen sinne käy helposti. Vain parin tunnin lento, ja esimerkiksi Bledin kenttä on vain 37 kilometrin päässä Ljubljanasta, ja lähettyvillä on myös muita hyviä kenttiä.

”Itse asiassa kaikki kentät ovat täällä lähellä”, Aleksander sanoi. Hän kertoi, että tarjolla on erilaisia paketteja: neljä päivää ja kolme yötä tai pidempiä matkoja, yhdelle tai useammalle kentälle räätälöitynä. Golfiin voi yhdistää myös joogaa, tai matkalle voi lähteä jopa aloittamaan harrastuksen – noin 300 eurolla saa neljän tai viiden päivän intensiivikurssin.

www.shr.si

Golfmatkat kiinnostivat

Peter Nygård ja Anna Kyyhkynen.

Peter Nygård ja Anna Kyyhkynen.

Pariskunta Peter Nygård ja Anna Kyyhkynen kiertelivät messuilla lauantaina ja kertoivat jo varanneensa syysmatkan Turkin aurinkoon, Belekiin. Heidän mielestään siellä näyttäisi olevan hinta ja laatu kohdallaan.

Paljastui, että Anna on tämän pariskunnan golfkonkari lähes 30 vuoden kokemuksella. Peter on pelannut vasta vuoden verran, mutta hän on jo kirinyt tasoituksen niinkin alhaiseksi kuin 20.4.

”Ehkä se johtuu hänen lätkätaustastaan”, sanoi Anna. ”Mutta hiukan se kirpaisi kun kaveri meni heti ohi. Minun tasoitukseni on 23.5”, hän naureskeli.

”Tai sitten olen vain niin täysin hurahtanut golfiin, ja mikäs ettei, kun minulla on näin hyvä pelikaveri”, jatkoi Peter ja halasi Annaa.

www.detour.fi/

Kovaa kesän odotusta

Sami Aspfors.

Sami Aspfors.

Kotojärvellä pelaava Sami Aspfors myönsi olevansa koukussa golfiin ja sanoi odottavansa uutta kautta innokkaasti. Hän aloitti kolme vuotta sitten, ja tasoitus on tippunut jo melkoisesti, nyt se on 20.0.

”En ole vielä koskaan ollut golfmatkoilla, mutta mietin ja harkitsen kyllä. Täällä olen haaveilemassa kesästä ja tutkailemassa tavaratarjontaa. Olen erittäin altis heräteostoille”, hän naurahti ja siirtyi tutustumaan harjoittelua helpottaviin Morodz-suuntaustikkuihin.

www.golfcenter.fi

Golf lisää hyvää oloa

Maitta Kotaniemi-Rauramo ja Anssi Rauramo.

Maitta Kotaniemi-Rauramo ja Anssi Rauramo.

Golfin monitoiminainen Maitta Kotaniemi-Rauramo kierteli messuilla miehensä Anssi Rauramon kanssa. Maitta puhkui intoa ja uusia suunnitelmia – on kurssia Vierumäellä ja suunnitteilla useitakin golfmatkoja.

”Mielestäni golf on niin mukavaa ja yritän aina ja kaikkialla puhua sen puolesta, että kaikki golfin harrastajat voisivat mahdollisimman hyvin.”

Maitta riisuu takin ja näyttää mallia svingistä samalla kun hän puhuu, kuinka hän yhdistää golfiin kehontuntemusta. Hän näyttää missä asennossa selkärangan ja lantion kuuluu olla.

”Tarkoitan, että ihmisen pitää kehittää omat liikeratansa sellaiseksi, että harrastus lisää hyvää oloa eikä aiheuta mitään lihas- tai muita ongelmia”, hän sanoo.

www.golfresepti.fi

Messutarjouksia ja heräteostoja

Konkariurheilija ja vasenkätinen golfari Pentti Katainen kierteli messuilla lähinnä katselemassa matkoja, mutta olipa kassiin päätynyt esitteiden lisäksi myös tarjousostos: Garminin golfkello, johon on esiladattu golfkentät ja joka näyttää kätevästi etäisyydet.

”Ei tarvitse enää katsella niitä sadanviidenkympin keppejä… Ja vaimo – Kaarina Suonperä – taisi löytää jonkun ehkä sinisen hamosen…”

www.garmin.com/fi

Kiireetöntä nautintoa

Seppo Palminen.

Seppo Palminen.

Seppo ”Buddha” Palmisen osastolla puhuttiin enemmän henkisistä jutuista kuin tavaroista.

Kiireettömän ja nautinnollisen golfin lähettiläs Seppo esitteli ylpeänä kolmiosaista kirjapakkiaan, mutta vieressä oli myös klassinen Adirondack puutarhatuoli, joka käy myös hyvin leppoisaan filosofiaan. Tämä elokuvista ja amerikanmaalta tuttu lännen lepolasse sopii kesämökin tai pihamaan rentoutuspaikaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Löysin hyvät kengät (60 % ale), ja olin ihan hilkulla ostaa kevyen bagin (50% ale). Mies sen sijaan innostui golfkuntoaan parantaakseen ostamaan tasapainolaitteen nimeltä Selätin. Se on eräänlainen heiluva lautanen, jolla seisotaan ja taivutellaan vartaloa puolelta toiselle. Kokeilin vempainta heti kotona, ja kuka ties innostun metsästämään joustavampaa svingiä ja kadonnutta vyötäröä.

www.canamantrade.fi ja www.selatin.fi

Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: EGSS, Sanna Wirtavuori, Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje