Klubimestarin kertomaa: ”Ennakkosuosikin paineet olivat itse luotuja” - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Klubimestarin kertomaa: ”Ennakkosuosikin paineet olivat itse luotuja”

Kuva: Getty Images

Seurat ympäri Suomen saivat jälleen uusia mestareita.

Klubien mestaruusviikonloppuna kilpailuhenkiset pelaajat kokoontuivat kotikentilleen mittailemaan paremmuuttaan. Kisaformaatti oli monessa paikassa sama, lyöntipeliä takatiiltä. Kahdesta neljään päivään kestäneissä kisoissa jyvät erottuivat akanoista.

Yksi uusi mestari kruunattiin Espoo Ringside Golfissa, kun Ida Inkinen voitti ensimmäisen mestaruutensa viiden lyönnin marginaalilla.

”Meitä on sellainen vajaan kymmenen hengen mimmijengi, joista kuka tahansa voi voittaa. Minulla on ollut hyviä esityksiä kauden mittaan, niin tiesin minulla olevan mahdollisuudet voittoon”, Inkinen kertoo.

Seuran mestaruuden voittamisesta Inkisellä oli tähän mennessä kokemusta esteratsastuksen puolelta. Voiton tunne on joka tapauksessa samankaltainen.

”Tänään maanantaina on ollut vähän hassu ja tyhjä olo. Voittopäivä menee sellaisessa omassa adrenaliinin huumassa. Tyhjä olo ei voi silti jäädä päälle, koska ensi viikonloppuna pelataan joukkueiden SM-kisat”, hän kuvailee.

Ringside Golfissa naisten mestaruus ratkaistiin kaksipäiväisessä koitoksessa. Finaalipäivään lyönnin takaa-ajoasemasta lähtenyt Inkinen koki ennakkosuosikin paineita ennen viimeistä kierrosta.

”Tuntui, että porukka odotti minun pelaavan hyvin. Sellainen lentävä lause kuultiin silloin, että rahat ovat laitettu minun puolestani likoon. Ehkä ne paineet olivat silti enemmän omassa päässä”, Inkinen sanailee.

Ringsiden griinit olivat viritetty varsinkin sunnuntaille mestaruuskisoja vastaavalle tasolle. Sitä pelaajat odottivatkin ja jotkut jopa pelkäsivät. Lipunpaikat olivat myös kisa-asetusten mukaiset.

Inkisen mestaruusjahti ei käynnistynyt sunnuntaina lupaavasti, mutta hän huomasi kierroksen puolivälissä muidenkin hapuilevan liukkailla viheriöillä. Tämän jälkeen parit olivat kovaa valuuttaa ja niitä Inkinenkin lähti tavoittelemaan.

”Mietin jo, että ehkä minusta ei ole voittamaan tätä kisaa tänä vuonna. Jouduin psyykkaamaan itseäni, että golfkierros kestää 18 reikää, koska siellä voi muutkin tehdä mitä tuloksia vain.”

Lopulta kaikki menikin Inkisen kannalta suotuisasti. Yksi pieni asia jäi silti hampaankoloon.

”Griinit olivat upeat. Vähän jäi harmittamaan, ettei taidot riittäneet hyödyntämään niitä”, Inkinen naurahtaa.

Ringside Golfissa vallinnut lämmin tunnelma pelaajien kesken jäi Inkisen mieleen.

”Oli todella hauskat pari päivää. Kun ei tässä miksikään ammattilaiseksi tai muuta vastaavaa ole ikinä aikonut, niin tämä voitto on ollut klubipelaajan päätavoite.”

Seuran mestaruus on todennäköisesti monen muunkin klubipelaajan haave. Golfpiste onnittelee kaikkia tänä vuonna tuon haaveen toteuttaneita!

Lue seuraavaksi: Mestisviikonlopun kovin suoritus kajahtaa Oulusta – Pekko onnistui äärimmäisen harvinaisessa lyönnissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje