23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Klubien mestaruusviikonloppu on edessä – muista nämä asiat, niin selviät koitoksesta kuivin jaloin

Pidä pallo pelissä, kuuluu vanha sanonta, jota kannattaa mestaruuskisoissa noudattaa. Kuva: Getty Images

Sääntöjen tunteminen, pelistrategia ja energiatankkaus nousevat arvoonsa viikonlopun mestaruuskisoissa.

Viime vuonna eräs pelaaja lähti seuran mestaruuskisojen kierrokselleen ilman omaa putteria. Kulmarauta oli jäänyt auton takakonttiin. Soitto vaimolle, joka kiikutti bägin käytetyimmän mailan kuudennelle reiälle. Ensimmäiset reiät pelaaja oli käyttänyt pelikaverinsa putteria – seurauksena hylkäys molemmille pelaajille.

Muutama vuosi sitten toisaalla pelaaja joutui mestaruuskilpailuissa hankalaan paikkaan raffissa. Hän joutui ottamaan pelaamattoman paikan, droppasi pallonsa sääntöjenmukaisesti, mutta pallo valahti pieneen kuoppaan. Tästä paikasta hän nosti pallonsa ja asetteli sen parempaan paikkaan. Erhettä ei korjattu asianmukaisesti ja lopputulemana oli tälläkin kertaa kilpailusta hylkäys.

Golfin säännöt ovat tarkat ja armottomat. Säännöt tuntemalla välttyy pitkässä juoksussa turhilta lyönneiltä. Mestaruuskilpailuissa on tietenkin se hyvä puoli, että niissä on aina paikalla tuomari, jonka voi kutsua ratkaisemaan epäselviä tilanteita. Tästä eteenpäin tuomarin sana on laki, joten pelaaja pääsee epätietoisuudestaan kiperässä paikassa varsin helposti.

Ennen mestaruuskilpailuja kannattaa käydä läpi muutamia yleisiä tilanteita, joihin turnauksen aikana saattaa joutua. Esteestä vapautuminen, pelaamaton paikka, korjauksen alainen alue, pallon liikahtaminen pelaajan toiminnan seurauksena, tieltä vapautuminen ja pallon etsintäaika ovat asioita, jotka voivat säästää pelaajan ylimääräisiltä lyönneiltä.

Harjoituskierroksella näkee tilanteita, joissa pelaaja katkoo puiden oksia tai heinää ja näin parantaa mahdollisuuksiaan osua palloon hyvin. Kilpailukierroksella tämänkaltainen toiminta on kiellettyä ja johtaa rangaistuslyönteihin.

Näiden lisäksi klubipelaajat eivät välttämättä ole tottuneet merkitsemään pallojaan. Omalla puumerkillä varustetulla pallolla välttää väärän pallon pelaaminen. Siitä huolimatta näitäkin tilanteita kentiltä kuuluu mestaruuskilpailuiden yhteydessä.

Etäisyyskiikarit ovat yleistyneet kovalla vauhdilla ja niitä näkee pelaajien käytössä hyvinkin paljon. Niiden käyttö on sallittua, mutta tietyistä kiikareista löytyvä korkeuseroja mittaava slope-toiminto pitää olla pois päältä.

Kenttien paikallissäännöt on hyvä tietää tai vähintään tiedostaa, mistä nuo säännöt löytyvät.

Mestaruuskilpailuissa pelataan lähtökohtaisesti takatiiltä. Monella kentällä pelaaminen muuttuu tämän seurauksena olennaisesti. Tällöin pelistrategia on isommassa roolissa kuin moni uskookaan. Kannattaakin miettiä, onko usein virhealtis draiveri oikea maila tiukkoihin paikkoihin vai selvittäisikö reiän vähemmillä lyönneillä väyläpuulla tai pitkällä raudalla, vaikka avaus olisikin hieman lyhyempi.

High risk, high reward. Kyseinen mentaliteetti harvoin sopii klubipelaajien kilpagolfiin. Kun joka lyönti lasketaan, riskit on syytä minimoida. Muuten saattaa joutua piirtämään tuloskorttiin tuplasti isomman lukeman, kuin se olisi maltillisella pelaamisella ollut.

Kilpagolfiin kuuluu olennaisena osana kärsivällisyys. Seurojen mestaruuskilpailutkin kestävät useamman kierroksen, joten omaan peliin on luotettava, vaikka se jossain kohtaa tuntuisi puuduttavalta. Birdiepaikkoja on odotettava ja tartuttava hetkeen, kun sen paikka on.

Energiatankkauksen määrää ennen kierrosta ja sen jälkeen ei ole syytä aliarvioida. Etenkin tulevana viikonloppuna, kun sääennusteet lupaavat helteisiä kelejä. Eli veden lisäksi urheilujuomaa, patukoita, pähkinöitä tai mitä ikinä energiatiheitä ravinteita bägiin riittävästi mukaan.

Golfpiste toivottaa onnea ja menestystä kaikille klubimestiksiin osallistuville!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)