26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kevyet nostot: Minea Blomqvist 126:s World Rankingilla

Gary Wolstenholme ratkaisi voiton itselleen uusinnassa © Getty Images

Minea Blomqvist ja Riikka Hakkarainen ovat World Rankingilla kaksi parasta suomalaista &copy Getty ImagesMinea Blomqvist on edelleen maailman rankinglistalla korkeimmalla oleva suomalainen, 126:s. USA:ssa enimmäkseen kilpaileva Minea oli ensimmäisellä julkaistulla listalla helmikuussa niukasti 100:n heikommalla puolella. Vajaan neljän kuukauden aikana hän on pudonnut parikymmentä sijaa alaspäin. Viikonloppuna Blomqvistilla on tuhannen taalan paikka, kauden toinen Major, LPGA Championships tuo menestyjille rahan lisäksi paljon World Ranking pisteitä. Riikka Hakkarainen on naisista luonnollisesti kauden suurin nousija, hän on Hollannin seitsemännen sijansa jälkeen 158:s. Ursula Wikströmin sijoitus on 304:s, Jenni Kuosan 453:s ja Pia Koivurannan 459:s. Miesten ylivoimainen ykkönen on kaksi CT:n voittoa vuoden aikana saavuttanut Toni Karjalainen. Hänen sijoituksensa on 312:s. Paremman sijaluvun suomalaisista on omannut ainoastaan Mikko Ilonen joka kolkutteli kesällä 2003 jo 200:n joukkoon, mutta jäi niukasti ulkopuolelle. Ilonen on pudonnut yli 500 sijaa, nykyinen rankkeeraus on 746:s. Sekin oikeuttaa toiseen tilaan suomalaisten keskinäisessä vertailussa. Aasiassa tasaisesti pelannut Ari Savolainen on 851:s, Tuomas Tuovinen 863:s ja Roope Kakko 872:s.

Janne Martikaiselle voitto Tanskassa

Janne Martikainen voitti Tanskassa.Lahden Golfin Janne Martikainen pelasi kolme kierrosta Benniksgaard Golf Centerin kentällä yhteistulokseen kahdeksan alle ja voitti kahdella lyönnillä. Martikainen ansaitsi ykköstilastaan 40.000 kruunua. Pitkälyöntinen Martikainen on väläyttänyt aiemminkin alemmilla Toureilla, hän on voittanut mm. Moskovassa. Tanskan kilpailun lahtelainen ratkaisi käytännössä toisella kierroksella jossa tulos oli muihin nähden ylivertainen, 64. Voitollaan Martikainen varmisti jo osallistumisoikeuden Ecco Tourin päätöskisaan, Challenge Touriin kuuluvaan ECCO Tour Championshipiin. Suomalaisten menestystä täydensivät Janne Hovila kolmannella sijalla sekä Jaakko Mäkitalo sijoittumalla seitsemänneksi.

Kevyet nostot: Gary Wolstenholmille 35-vuotiaiden EM-voitto, Ari Vauhkonen kahdeksas

Euroopan kuuluisin amatööri, kahdesti Mastersissakin pelannut 45-vuotias Gary Wolstenholme nousi Luxemburgissa 35-vuotiaiden EM-kisan ykköseksi. Wolstenholme avasi vaatimattomasti (73), nousi toisella kärjen tuntumaan (70) , ja viimeisellä (67) tasatulokseen Tanskan Jacob Thomsenin kanssa. Uusinnan rutinoitunut englantilainen voitti ja liitti mittavaan ansiolistaansa taas uuden sulan. Wolstenholme on käynyt uskollisesti myös Suomessa pelaamassa Finnish Amateuria. Suomalaisista Ari Vauhkonen kesti hyvin kärjen vauhdissa, hän oli vain kolme lyöntiä kolmannelle pelaajalle hävinneenä kahdeksas. Jaakko Malisen sijoitus oli 17:s, Thomas Antilan 40:s ja Pasi Piispan 45:s. Mukana oli kaikkiaan 138 pelaajaa.

Tulokset, Tanska

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje