23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kevin Nan jyrähdys tehosi – keskisormea näyttäneen kilpailukielto lyheni vuoteen

Bi-o Kimin (oik.) kilpailukielto päättyykin jo ensi vuoden syyskuussa. Kuva: Getty Images

Korealaispelaajan muut rangaistukset säilyivät ennallaan.

Korean PGA ilmoitti lievittäneensä keskisormea suutuspäissään yleisön joukkoon näyttäneen Kim Bi-on kilpailukiellon kolmesta vuodesta yhteen vuoteen. Sakkojen suuruus – 8350 dollaria – ja 120 tunnin yhdyskuntapalvelurangaistus kuitenkin säilyivät ennallaan.

Lievennyksen syynä on PGA Tourilla pelaavan korealaissyntyisen huippupelaajan Kevin Nan esittämät mielipiteet Kimin sanktioista. Hän kuvaili rangaistusta ”naurettavaksi”, ja pelaajan caddie käytti lakkia, jonka etuosassa luki ”Free Bio Kim” (”Vapauttakaa Bio Kim”).

”Aiotte estää miestä tekemästä työtään kolmen vuoden ajan. Myönnän, että hän toimi epäammattimaisesti ja että seuraukset ovat oikeutettuja, mutta kolme vuotta on liikaa”, Na sanoi pian tapauksen jälkeen.

”Vetoomus” näytti tehonneen kiertueen johtokuntaan, jolle ei ole tavanomaista muutella päätöksiään.

Kimin, 29, tapaus nousi otsikoihin syyskuun lopussa, kun kännykkäkamera piti ääntä katsojan ottaessa kuvaa pelaajan downsvingin aikana. Hän kääntyi lyönnin jälkeen yleisön suuntaan, näytti keskisormea ja iski mailaa maahan.

Kilpailun voittanut Korean kiertueen rahalistan ykkönen pyysi tekoaan jälkeenpäin anteeksi. Se ei riittänyt Korean PGA:lle, joka langetti Kimille kolmen vuoden kilpailukiellon. Uutiskuvissa oli nähtävissä, miten Kim pyysi televisiokameroiden edessä anteeksiantoa, mutta sanoi kuitenkin tuolloin hyväksyvänsä rangaistuksen.

Kim Bi-o on voittanut urallaan viisi kilpailua Korean kiertueella, joista kaksi tällä kaudella. Hän on pelannut myös PGA Tourilla.

Lue seuraavaksi: Keskisormen heristely johti kolmen vuoden kilpailukieltoon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje