2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Keskisormen heristely johti kolmen vuoden kilpailukieltoon

Bi-o Kim teki pahan virheen Korean Tourin kisan neljännellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Bi-o Kim voitti viikonvaihteessa Korean Tourin kilpailun, mutta sunnuntain tapahtumilla oli kova hintansa.

Korean Tourin rahalistaa johtava Bi-o Kim otti sunnuntaina kauden toisen voittonsa kiertueella, mutta se on tällä hetkellä laiha lohtu pelaajan leirissä.

Maan ammattilaisjärjestö KPGA ilmoitti tiistaina, että Kimille, 29, on langetettu kolmen vuoden kilpailukielto turnauksen finaalikierroksella esittämänsä säädyttömän eleen vuoksi.

Kim menetti sunnuntaina 16. reiällä malttinsa, kun kännykkäkameran suljin räpsähti yleisön joukossa hänen downsvinginsä aikana. Pelaaja kääntyi välittömästi lyönnin jälkeen yleisön suuntaan, iski mailansa lujasti maahan, ja jäi pitkäksi aikaa tuijottamaan katsojia.

PGA Tourillakin vuosikymmenen alussa pelannut Kim pyysi jälkeenpäin anteeksi tapahtunutta. Se ei nähtävästi riittänyt Korean Tourille, jonka edustajisto päätti yksimielisesti kolmen vuoden kilpailukiellosta ja yli 8000 dollarin sakoista.

Uutisvalokuvissa näkyi tiistaina, miten katumapäällä ollut Kim on polvistunut televisiokameroiden eteen kiertueen pitämän kiireellisen kokouksen jälkeen.

Lausunnossaan Korean Tour kertoi, että Bi-o Kim on loukannut ihmisarvoa rikkomalla etikettiä ja käyttäytymällä sopimattomasti.

Kim on maailmalistalla parhaillaan sijalla 302. Hänen uratilastoistaan löytyy kaikkiaan viisi voittoa ammattilaisturnauksissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje