- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Käsi ylös, kuka yllättyi? – Tiger Woods valittiin golfin Hall of Fameen

Tiger Woodsin valinta kymmenen HOF-finalistin joukossa oli etukäteen selviö. Kuva: Getty Images

Woodsista on tulossa uusien valintakriteereiden myötä golfin kuuluisuuksien gallerian kaikkien aikojen nuorin jäsen.

The World Golf Hall of Famen valintakomitea julkisti keskiviikkona tiedon, mikä luultavasti ei saanut loksahtamaan kenenkään leukoja auki. Tiger Woods tulee olemaan yksi vuonna 2021 golfin kuuluisuuksien galleriaan valittavista henkilöistä.

”Tämä on suuri kunnia ja tunnen myös nöyryyttä tullessani valituksi World Golf Hall of Fameen”, sanoi Woods, joka sai ilmoituksen valinnastaan PGA Tourin komissaarilta ja World Golf Foundation -säätiön hallituksen puheenjohtajalta Jay Monahanilta.

”Viimeinen vuosi on ollut uskomaton matka, ja olen saanut myös mittavaa tukea perheeltäni, ystäviltäni ja faneiltani. Tämä tunnustus kertoo siitä, ettei koskaan pidä antaa periksi”, tähti jatkoi.

Woods on voittanut PGA Tourilla 82 kilpailua jakaen kiertueen ennätystilaston kärkipaikan Sam Sneadin kanssa. Ykköstiloista 15 on majoreita, joista edellisin tuli vuoden 2019 Masters Tournamentista. Menestys Augustassa katkaisi Woodsin 11 vuoden voitottoman jakson major-kilpailuissa.

”Tiger on tehnyt lajille enemmän kuin kukaan olisi koskaan voinut kuvitella. Hänen historialliset saavutuksensa kentillä ovat vain yksi osa tätä kokonaisuutta”, Monahan kertoi.

Woods, 45, oli yksi kymmenestä finalistista, jonka HOF-valinnasta 20-henkinen komitea kävi keskustelua. Ratkaisua olivat tekemässä muun muassa entiset tähtipelaajat, Beth Daniel, Nick Price, Annika Sörenstam ja Curtis Strange. Pelaaja tarvitsee komitealta 75 prosentin hyväksynnän tullakseen valituksi golfin kuuluisuuksien galleriaan.

World Golf Hall of Fame ilmoitti aiemmin tänä vuonna muuttaneensa valintaprosessin kriteereitä. Valitun kelpoisuusikä laskettiin 50 vuodesta 45 vuoteen. Myös nuoremmat pelaajat voivat tulla kyseeseen, mutta pelaajan aktiiviuran päättymisestä pitää tuolloin olla kulunut vähintään kolme vuotta.

Loput vuonna 2021 golfin Hall of Fameen nimettävät henkilöt tullaan ilmoittamaan lähipäivinä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje