[11][17]

Karrie Webb unelmakirillä Major-voittoon

Karrie Webb pelasi unelmakierroksen ja kruunasi voittonsa uusinnassa © Getty Images

Vanha mestaritar yllätti nuoret tähdet loppumetreillä kauden ensimmäisessä Major-kilpailussa. Kyseessä ei kuitenkaan ollut Annika Sörenstam vaan muutaman vuoden varjojen mailla kulkenut Karrie Webb. Webb teki sunnuntaina pienen ihmeen Rancho Miragen kentällä. Seitsemän lyönnin takaa-ajoasemasta viimeiseen päivään lähtenyt 31-vuotias australialainen oli vireessä pitkin matkaa. Hän kruunasi onnistumisensa lyömällä viimeisellä reiällä 105 metrin matkalta suoraan reikään. -Yritin mahdollisimman lähelle ja sydämeni meinasi pysähtyä kun näin pallon uppoavan kuppiin, Webb myönsi kisan jälkeen. Hän pelasi 65, edellispäivän 76 lyöntiä oli pudottanut hänet kärjen tuntumasta. Viimeiseen päivään kolmen lyönnin johdosta lähtenyt Meksikon Lorena Ochoa missaili sisääntulossa avauslyöntejään, teki kolme bogeyta , mutta hänkin onnistui viimeisellä ( putaten) tekemään eaglen ja pääsi uusimaan Webbin kanssa. Ochoan pelikaverit Michelle Wie ja Nathalie Gulbis olisivat päässeet uusintaan tekemällä birdien viimeisellä, se jäi kuitenkin lyönnin päähän. Gulbisille sijoitus kymmenen joukkoon oli jo uran 22:s ilman voittoa, Michelle Wie joutuu hänkin odottamaan ensimmäistä ykköstilaansa. Uusinnassa Webb teki birdien ensimmäisellä yrittämällään ja voitti. Ykköstila oli uran 31:s ja ensimmäinen LPGA Tourilla kahteen vuoteen. Aussi voitti huippuvuosiensa (1996-2000) aikana 22 kertaa. Viimeiset vuodet vire on ollut pahasti kateissa, motivaatio työntekoon välillä hyvinkin alhainen.Vain harva uskoi Webbin palaavan voittotaistoihin, pöytä oli sunnuntaina jo katettu nuorille tähdille. -Tämä on sellainen voitto jonka muistan vielä 30-40 vuoden kuluttua. Olin ennen kisaa varsin epävarma tekemisistäni, alkuviikosta lyönti ei tosiaankaan kulkenut, Webb kertoi tuntemuksistaan. Kauden neljässä ensimmäisessä kisassa hän ei ollut sijoittunut kertaakaan 20:n joukkoon. Major-voitto oli uralla jo seitsemäs. Aktiivisesti pelaavista vain Annika Sörenstamilla on enemmän arvokisojen ykköstiloja. Webb voitti Euroopan Tourin vuonna 1995 ja siirtyi LPGA Tourille 1996. Hän on ainoana pelaajana kyennyt nousemaan rahalistalla kauden päätteeksi Sörenstamin edelle ykköseksi, tämän hän on tehnyt peräti kolme kertaa, viimeksi vuonna 2000. Michelle Wie nousi muutamaa reikää ennen loppua johtoon mutta ote ykköstilasta meni viimeisellä &copy Getty ImagesMichelle Wien tai Nathalie Gulbisin voitto olisi luonnollisesti ollut melkoinen mediauutinen. Nyt onni ei ollut myötäinen ratkaisuhetkillä. Wien kisat LPGA Tourilla ovat nuoren iän johdosta kortilla, hän päässee pelaamaan kahdeksan kertaa. Gulbisista on tullut kestomenestyjä ilman voittoja. Viimevuonna hän oli 12 kertaa kymmenen joukossa, kuluvalla kaudella viidestä kisasta jo neljässä hän on nähnyt voiton lipuvan vierestä. LPGA Tourin edellisen kisan voittanut 45-vuotias Julie Inkster oli viides, Annika Sörenstam jätettiin kuudenneksi. Solheim Cup joukkueen kapteeniksi nimetty Helen Alfredsson on innostunut pelaamaan pitkästä aikaa hyvin, Nabisco Championshipissa hän oli kahdeksas. Eurooppalaisista 20:n joukkoon ylsivät myös Karen Stupples (17:s) ja Veronica Zorzi (19:s). LPGA Tourin seuraava kilpailu käynnistyy puolentoista viikon kuluttua Las Vegasissa. Minea Blomqvist pyrkii kilpailuun mukaan maanantaikarsinnan kautta, kaksi parasta 18 reiän tuloksen perusteella saa paikan. Neljästä karsinnastaan Blomqvist on voittanut kaksi ja jäänyt kerran uusinnan jälkeen kolmanneksi.