[13][26]

Karrie Webb Australian mestariksi

Suzann Pettersen on murtautumassa naisgolfin eliittiin © Getty Images

Karrie Webb palasi voittokantaan Australian avoimissa vuoden tauon jälkeen. Hän voitti kisan vuonna 2000, viimevuonna Sophie Gustafsson oli tiukassa loppuväännössä parempi. Tälläkin kerralla Webb sai taistella skandinaavin kanssa, Norjan Suzann Pettersen yltyi hienoon suoritukseen ja joutui taipumaan uusinnan jälkeen. Webbin voittotulos oli kymmenen alle parin, kolmannen sijan jakaneet pelaajat hävisivät kärkiparille jo kahdeksan lyöntiä, joten taisto oli näiden kahden välinen. Suzann Pettersenisssa on ainesta maailmantähdeksi. Hän voitti viidesti peräkkkäin, ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana, maansa amatöörimestaruuden vuosina 1996-2000. Amatööriura huipentui Berliinissä MM-kisojen henkilökohtaisen sarjan voittoon. Seuraavana päivänä Pettersen ryhtyi ammattilaiseksi. Kausi 2001 ET:lla olikin suora läpimurto huipulle. Hän voitti Ranskan avoimet, oli kolme kertaa toinen ja sijottui rahalistallakin kakkoseksi. Tälläkaudella Pettersen on entistä kypsempi haastamaan maailmantähdet myös suurkisoissa, tästä Australian avoimet oli mainio esimerkki. Norjalaisella on hyvät ulkoiset avut (175 cm) lyödä palloa tarvittavan pitkälle, hän on ennakkoluuloton ja tottunut voittamaan.Muutaman vuoden kuluessa Pettersen saattaa olla Norjan kuuluisimpia urheilijoita. Riikka Hakkarainen pelasi kisan tasaisesti (77-73–76-75). Eroa kärkeen kertyi peräti 23 lyöntiä, sijoitus oli 45:s. Naisten golfissa taso-erot ovat kärjen ja massan välillä varsin suuret. Hakkarainen pelasi Australiassa kuusi kierrosta ja hävisi kärjelle keskimäärin 6,33 lyöntiä kierrosta kohden. Hakkarainen puttasi jokaisella kierroksellaan yli 30 kertaa, yhteensä putteja kertyi 132. Yarrra Yarran kentän viheriöt olivat poikkeuksellisen vaikeat ja liukkaat, eikä suomalainen ollut puttivaikeuksiensa kanssa suinkaan yksin, mm. nouseviin tähtiin lukeutuva Paula Marti puttaili 140 kertaa… Hakkarainen lentää Melbournesta takaisin Teksasiin valmistautumaan seuraaviin koitoksiin.Seuraava ET:n kilpailu pelataan toukokuun alussa Teneriffalla.