26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kari Kuivasaarelle Vuoden golfjohtaja -palkinto

Vuoden Golfjohtaja -palkinto on jaettu vuodesta 2009, ja tänä vuonna palkinnon sai Aulanko Golfin toimitusjohtaja Kari Kuivasaari.

Aulanko Golfin toimitusjohtaja pitää kunnianosoitusta nimenomaan elämäntyöpalkintona.

Suomen Golfjohtajat ry. (FGMA) valitsee vuosittain keskuudestaan Vuoden golfjohtajan, ja tänä vuonna palkinto myönnettiin Aulanko Golfin toimitusjohtajalle Kari Kuivasaarelle. Palkinto luovutettiin Kuivasaarelle golfin toimialapäivillä Kirkkonummella perjantaina.

Kuivasaari on tehnyt pitkän uran hämeenlinnalaisen golfin johtopaikoilla, ensin Tawast Golfin toimitusjohtajana ja sen jälkeen Aulanko Golfin peräsimessä. FGMA:n jäsen hän on ollut vuodesta 1997 lähtien.

Vuoden golfjohtaja -palkinto tuli Kuivasaarelle yllätyksenä, ja hän pitää palkintoa ehdottomasti palkintona pitkästä työstä golfin parissa.

”Ei tällaisia osaa odottaa. Koen, että tämä on tällainen elämäntyöpalkinto. Ja kun tämä huomioiminen tulee omalta porukalta, niin se tuntuu aina paremmalta. Tässä on pitkä taival FGMA:ssa takana, eikä siellä kovin montaa meitä fossiilia ole enää jäljellä”, joulukuussa 60 vuotta täyttävä Kuivasaari sanoo.

Golfjohtaminen on muuttunut Kuivasaaren kohta 23 vuotta kestäneen uran aikana valtavasti. Alkuvuosina tietokoneet olivat enemmänkin tekstinkäsittelyyn tarkoitettuja laitteita, ja matkapuhelin oli nimensä mukaisesti vain mukana kulkeva puhelin.

”Kyllä ne menetelmät olivat aika paljon alkeellisempia silloin. Netti oli olemassa, mutta ei siellä silloin ollut vielä tietoa. Hyvin paljon tehtiin asioita manuaalisesti. Muutenkin golftoimistojen miehitykset olivat aika pieniä, ja kenttien taloustilanteet olivat siinä mallissa, ettei siellä toimitusjohtajan lisäksi ollut kuin muutama ihminen töissä”, Kuivasaari muistelee uransa alkuaikoja.

Uusi vuosituhat toi kuitenkin mukanaan kehittyneempiä tietokoneohjelmistoja golfkenttien käyttöön, ja myös netin rooli kasvoi.

”Silloin kentille alettiin myös palkkaamaan palvelupäälliköitä tai toimistopäälliköitä, jolloin toimitusjohtajalla jäi enemmän aikaa hoitaa muita asioita, kuin vain niitä perusarkeen liittyviä juttuja”, Kuivasaari lisää.

Golfin tilasta riittää aina puhetta, että miten lajilla milloinkin menee. Kuivasaarella on selkeä ajatus siitä, missä tällä hetkellä mennään.

”Kiellän sanomasta, että menee ihan hyvin. Sanon mieluummin, että menee tosi hyvin. Golfkentät ovat hyvin omavaraisia, pyöritämme toimintamme omilta asiakkailta tulevilla rahoilla, emmekä ole julkisen rahan varassa. Suurimmalla osalla kentistä asiat ovat todella hyvin. Pelaajia piisaa, ja he, jotka innostuvat lajista kunnolla, pysyvät lajin parissa yleensä loppuikänsä”, Kuivasaari sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje