26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kalvetkaa kalliit harjoitusapuvälineet – Pebble Beachin rangella lyötiin palloa vaateripustin kädessä

Vaateripustimet ovat monipuolisempia kuin arvaammekaan. Kuva: Getty Images

U.S. Openiin valmistautuva Lucas Bjerregaard katsoo henkarin parantavan lyöntiä ja tuottavan pallolle poraavamman lentoradan.

Golfteollisuus on kehitellyt pilvin pimein erilaisia ja monentasoisia harjoitusapuvälineitä. Niidenkin kohdalla pätee usein samat lainalaisuudet kuin hyvässä svingissä; mitä yksinkertaisempi sen toimivampi. Eikä edullisen hinnankaan tarvitse tehdä apuvälineestä turhaketta – päinvastoin.

Näin voinee sanoa ainakin Lucas Bjerregaardin Pebble Beachillä maanantaina käyttämän ”vempeleen” kohdalla. Tanskalaisella kun bongattiin kentän rangella treenausapunaan aivan tavallinen vaateripustin.

Bjerregaard piteli henkaria svingatessaan oikean kätensä alla koko lyönnin ajan.

Päämääränä tässä on pitää vaateripustin painettuna etummaista käsivartta vasten läpi suorituksen. Bjerregaard haluaa ”drillin” myötävaikutuksella saada mailanvarren nojaamaan osumassa enemmän kohteen suuntaan. Pelaaja katsoo tämän parantavan hänen lyöntejään ja tuottavan pallolle poraavamman lentoradan.

Haittapuolena asiassa on se, että pelaajan on pidettävä henkaria käsiotteensa alla svingin alusta loppuun saakka. Hanger-niminen harjoitusapuväline ajaa saman asian. Sen voi lisäksi kiinnittää mailaan, eikä pelaajan tarvitse huolehtia käden alla olevan välineen mahdollisesta liikkumisesta lyönnin aikana.

Hanger on hieman kehittyneempi versio Bjerregaardin henkarista. Kuva: Watson Golf

Bjerregaardilla ei välttämättä Hangeria ole, tai ainakaan mukana matkassa Pebble Beachillä. Toisaalta 27-vuotias kaksinkertainen ET-voittaja on saattanut havaita nimenomaan vaateripustimen parhaaksi mahdolliseksi apulaiseksi edistäessään mainittua tavoitetta.

Mikäli Bjerregaard onnistuu tällä viikolla U.S. Openissa, lienee selvää, että henkareita alkaa näkyä enemmänkin golfkenttien driving rangeilla.

Lähde: golf.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje