2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaksinkertainen major-voittaja pidätetty Brasiliassa – luvassa syytteitä useista rikoksista

Etelä-Amerikan menestyneintä golfaria Angel Cabreraa odottaa Argentiinassa liuta erilaisia syytteitä. Kuva: Getty Images

Angel Cabreraa epäillään muun muassa pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Brasilian liittovaltion poliisi pidätti torstaina kaksinkertaisen major-voittajan Angel Cabreran, jota epäillään useista rikoksista. Luovutusta kotimaahansa odottavan argentiinalaisen tekemien rikosten kerrotaan tapahtuneen vuosina 2016–2020.

Vuoden 2007 U.S. Openin ja kaksi vuotta myöhemmin Masters Tournamentin voittanut Cabrera, 51, on ollut Interpolin niin sanotulla punaisella listalla, mikä merkitsee sitä, että henkilöä etsitään luovutettavaksi oikeuteen.

Poliisin lausunnon mukaan pidätys tehtiin Rio de Janeiron hienostoalueella. Lausunnossa ei kerrottu pidätetyn nimeä, mutta kaksi liittovaltion poliisia vahvisti, että kyseinen henkilö on Cabrera. Tiedot annettiin anonyymisti, sillä poliisilla ei ollut valtuuksia keskustella aiheesta julkisesti.

Pidätys hyväksyttiin Brasilian ylimmässä oikeusasteessa ja Cabrera pysyy pidätettynä, kunnes hänet on luovutettu Argentiinaan. Huippupelaajaa epäillään kotimaassaan pahoinpitelystä, varkaudesta, laittomasta pelottelusta ja toistuvasta epäkunnioituksesta viranomaista kohtaan.

Argentiinalaiset tiedotusvälineet raportoivat aiemmin tammikuussa, että Cabreran entinen vaimo Silva Rivadero on tehnyt pelaajasta kaksikin rikosilmoitusta. Cabreran toinen entinen kumppani Cecilia Torres puolestaan väittää ensin mainitun lyöneen ja uhanneen häntä ja yrittäneen ajaa autolla hänen ylitseen vuonna 2016.

Cabrera on Etelä-Amerikan kaikkien aikojen menestynein golfin pelaaja. Oakmontissa vuonna 2007 pelatussa U.S. Openissa voitto heltisi lyönnillä ennen Tiger Woodsia ja Jim Furykia. Vuoden 2009 Mastersissa hän käänsi pelin edukseen uusinnassa Chad Campbelliä ja Kenny Perryä vastaan. Kolmaskin major-voitto oli lähellä vuoden 2013 Mastersissa, mutta tuolloin Adam Scott veti playoffissa pidemmän korren.

Kahden major-voittonsa ohella Cordobassa syntynyt ja asuva ”El Pato” on saavuttanut neljä muuta ykköstilaa pääkiertueilla, joista merkittävin on vuonna 2005 Wentworthissa tullut BMW PGA Championshipin voitto.

Maailmanlistalla parhaimmillaan top 10:ssä ollut Cabrera ei pelannut marraskuun Mastersissa oltuaan ranneleikkauksen vuoksi toipilaana.  Hän on pelannut viime aikoina yli 50-vuotiaiden PGA Tour Champions -kiertueella, edellisen kerran syyskuussa 2020.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje