Kaksinkertainen major-voittaja Martin Kaymer menetti korttinsa PGA Tourille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaksinkertainen major-voittaja Martin Kaymer menetti korttinsa PGA Tourille

USA:ssa epäonnistunut Martin Kaymer, 34, ei ole voittanut yhtään turnausta täytettyään 30 vuotta. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan entinen ykkönen on taivaltanut voitoitta jo yli viisi vuotta.

Katoavaista on mainen kunnia. Näin kai voidaan todeta Martin Kaymerin kohdalla, jonka Amerikan valloitus päättyi tällä erää kehnosti sujuneeseen kauteen PGA Tourilla.

Saksalainen karsiutui ja jäi viikonvaihteessa Pohjois-Carolinassa käydyn runkosarjan viimeisen turnauksen päätteeksi sen joukon ulkopuolelle, joka jatkaa pelejään torstaina käynnistyvissä kiertueen playoffeissa. Pudotuspelipaikka irtosi rankingin 125 ensimmäiselle, Kaymerin jäätyä tylysti sijalle 150.

Sijoille 126–150 FedEx Cupin pistetilastossa päätyneet saavat osittaisen pelioikeuden kiertueelle ensi kaudeksi, mutta tämä edellyttää sitä, että pelaaja on tilastoinut PGA Tourilla 15 kilpailua. Isommilla tavoitteilla kilpaileva Kaymer ei liene edes ajatellut tällaista skenaariota, sillä hän tuli koonneeksi tällä kaudella vain 14 turnausta ”jenkkikiertueella”.

Tämä kriteeri olisi täyttynyt pelaamalla Open Championshipissä, johon hänellä ei tällä erää ollut osallistumisoikeutta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun Kaymer jäi rannalle major-kilpailusta.

Edellisen voittonsa vuoden 2014 U.S. Openissa saavuttanut Kaymer väläytteli parempaa osaamistaan touko-kesäkuun vaihteessa pelatussa Memorial Tournamentissa, jossa hän oli kolmas. Tämä oli myös Scottsdalessa Arizonassa asuvan pelaajan ainoa top 10 -sijoitus koko kaudella, seuraavaksi parhaan sijoituksen jäätyä 30:n huonommalle puolelle.

Muutamilla Euroopan visiiteillä sujui hieman paremmin, sijoituttuaan British Mastersissa kahdeksanneksi ja Irish Openissa yhdeksänneksi.

Vaikka entisen maailmanlistan ykkösen kausi päättyi onnettomasti, löytyy hänen tilastoistaan lähimenneisyydestä heikompiakin kausia. Kaymer pelasi viime vuonna kaikkiaan 27 turnausta, joista 12 päättyi karsiutumiseen.

Vaisujen otteiden seurauksena hän putosi OWGR-listalla vuoden 2018 viimeisessä päivityksessä sijalle 172. Memorial Tournamentin jälkeen takaisin sadan joukkoon nousseen Kaymerin listasijoitus on tällä hetkellä 92:s.

Pääkiertueilla kahden majorin ohella kymmenen muuta turnausta voittaneen Kaymerin tilanne ei ole toki lohduton, sillä hän on European Tourin Race to Dubai -listalla sijalla 61. Se merkitsee sitä, että kortti vanhan mantereen kiertueelle kaudeksi 2020 on käytännössä varma.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje