- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaksi ET-pelaajaa asetettiin Omanin turnauksessa koronaviruskaranteeniin – myös ensi viikon kisa jää väliin

Lorenzo Gagli (vas.) ja Edoardo Molinari ovat vähintään ensi keskiviikkoon saakka karanteenissa. Kuva: Getty Images

Lorenzo Gagli ei ymmärrä päätöstä vain kahden pelaajan eristämisestä. Hänen mielestään koko turnaus olisi pitänyt peruuttaa.

Kaksi European Tourin pelaajaa, Lorenzo Gagli, 34, ja Edoardo Molinari, 39, on asetettu karanteeniin mahdollisen koronaviruksen vuoksi. Tämän vuoksi italialaispelaajat eivät voi osallistua torstaina alkaneeseen Oman Open -turnaukseen.

Gagli kertoi Italiassa ilmestyvälle La Nazione -lehdelle, että European Tourin lääkäri saapui heidän luokseen keskiviikkona parivaljakon ollessa aamiaisella. Pelaajien oli tarkoitus olla kisaviikolla huonekumppaneita, mutta lääkäri määräsi heidät erillisiin huoneisiin.

Molemmille tehtiin koronavirustesti, jonka tulokset saapuvat kahdessa päivässä. Karanteeni kestää kuitenkin keskiviikkoon asti, joten Gaglilta sekä entiseltä U.S. Amateurin voittajalta ja Ryder Cup -pelaajalta Molinarilta jää väliin myös ensi viikon Qatar Masters.

”Käsittämätön päätös. Vain meidät kaksi on jätetty turnauksen ulkopuolelle. Saavuin Muscatiin sunnuntaina, ja olen ollut viime päivinä kymmenien muiden pelaajien kanssa kuntosalilla. Olen syönyt ja matkustanut bussilla heidän kanssaan”, Gagli sanoi.

”Jos tartunnan vaara on olemassa, olisi eristettävä kymmeniä pelaajia ja peruttava koko turnaus.”

Euroopan kiertueen virallisessa lausunnossa kerrotaan, että Gagli ja Molinari ovat vetäytyneet kilpailusta ”lääketieteellisistä syistä”.

Vilustumisen oireista kärsinyt Gagli sanoi, että päätös on tullut Omanin terveysministeriöltä, ja että se maksaa eristetyille vakavan taloudellisen vahingon.

Kaksikon kotimaassa on raportoitu tähän asti vajaat 500 koronavirustartuntaa.

Lorenzo Gagli ei ole voittanut yhtään kilpailua European Tourilla. Viime syksynä oli lähellä, sillä hän oli yksi European Mastersissa uusintaan Kalle Samoojan, Rory McIlroyn, Andres Romeron ja Sebastian Söderbergin ohella lähteneistä pelaajista, jälkimmäisen vedettyä lopulta pisimmän korren. Molinari on voittanut ET:llä kolmesti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje