[11][15]

Jarmo Sandelin johtaa Madeiralla

Jarmo Sandelinilla oli pallo hallussa torstaina © Getty Images

Jarmo Sandelin väläytti torstaina parasta osaamistaan Santo Da Serran kentällä Madeiralla. Sandelin selvitti tuulisissa olosuhteissa kentän ilman bogeja , oman muistikuvansa mukaan ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen ET:lla ja pelasi kärkituloksen 66. Sandelinin ura ET:lla alkoi varsin hohdokkaasti alkutalvesta 1995 jolloin hän voitti Playa del Inglesissa pidetyn kisan. Seuraavana vuonna hän pelasi alkuvuoden jopa PGA Tourilla ilman menestystä, palasi huhtikuussa Eurooppaan ja voitti heti Madeiran kilpailun. Vuosina 1995-2001 Sandelin voitti viisi kertaa, pelasi Ryder Cupin, voitti saman viikonlopun aikana lyöntipeliotteluissa Montgomerien, Nick Pricen sekä Phil Mickelsonin. Golfkunto häipyi yllättävästi ja viimeisen viiden vuoden aikana Jarmo on neljästi ollut rahalistalla sadannen heikommalla puolella. Aallonpohjan hän saavutti kaudella 2005 jolloin 140:s tila vei hänet karsintoihin jotka mies kuitenkin selvitti. Sandelin on lamansa aikana väläyttänyt yksittäisiä kierroksia, mutta koko kisan kahlaaminen läpi ilman syvää suvantovaihetta on ollut harvinaista. Madeiralla Sandelin on viikonloppuna kaikkien mahdollisuuksien mies. Kärkipaikka hän piteli viimeksi avauspäivän jälkeen syyskuussa Sveitsissä päätyen lopulta 17:ksi. Tuolloin Sandelin positiivisena kaverina puhui , ensimmäinen Ryder Cup-karsintakisa kun oli meneillään, paluustaan joukkueeseen… Kauden seitsemässä kisassaan Sandelin on ollut parhaimmillaan 27:s, rahalistalla hän on 183:s, joten menestys Madeiralla olisi mannaa. Toni Karjalainen aloitti upeasti Hän oli viiden pelaamansa reiän jälkeen kolme alle. Kuudennella ( kentän 15:s) tuli bogey. Vielä kymmenen pelaamansa reiän jälkeen Toni oli kaksi alle, mutta sitten hän juuttui viiden reiän ajaksi ”bogeyjunaan”. Näistä reiístä kaksi oli vielä par-viitosia. 17:n (kentän) kahdeksas birdie oli päivän viides, bogeja oli peräti seitsemän. Yhteistulos 74 tuotti 74:n sijan. 65 parasta pääsee jatkoon. Toni Karjalainen tarvitsee perjantaina ehjän kierroksen selvitäkseen jatkoon &copy Getty ImagesToni Karjalaiselle kilpailu on tulokaskaudella neljäs ET:lla. Hän aloitti loistavasti Etelä-Afrikassa Dunhill championshipissa.Kahden kierroksen jälkeen Karjalainen oli hyvin kärjen tuntumassa tuloksin 69-72, viikonlopun 81-74 romahduttivat mahdollisuudet. Kahdessa seuraavassa kilpailussaan ( Etelä-Afrikan avoimet, 84-81) ja Hainanissa ( 72-72) jatkoonpääsy on jäänyt haaveeksi. Mainittakoon että Jarmo pelasi Tonin bogeyreiät kolme alle, siis kahdeksan lyöntiä paremmin. Tuomas Tuovisen peli käynnistyi takkuisesti. Hän oli viiden reiän jälkeen jo viisi yli ja sai tuloksekseen 79 lyöntiä jolla on 144:n pelaajan joukossa 138:s. Kilpailun palkintopotissa on 700.000 euroa josta voittajan osuus on 116.000. Euroopassa pelattavista kisoista se on pienin.